Back to basics: 3 enkle steg mot finere hud

Enten du er ny til koreansk hudpleie og ikke helt vet hvor du skal starte, eller du bare føler at huden din trenger en pause fra alle slags aktive ingredienser, så er dette guiden for deg! De aller viktigste stegene i en hudpleierutine er rens, fuktighet og beskyttelse, og har du dette i rutinen din er du allerede godt på vei. Vi har satt sammen superenkle 3-stegsrutiner for tørr, normal, kombinasjon og fet hud.

Tørr hud

Tørr hud trenger fukt og pleie i alle stegene. Start med å bruke The Plant Base Nature Solution Cleansing Foam, en mild vannbasert rens som ved hjelp av bambusekstrakt, glyserin og allantoin holder på fukten i huden. Gi huden rikelig med fukt med Isntree Hyaluronic Acid Moist Cream som inneholder 5 typer hyaluronsyre, i tillegg til pleiende planteekstrakter og oljer som lukker inn fukten. Avslutt med et lag COSRX Aloe Soothing Sun Cream.

Normal hud

Har du normal hudtype uten noen særlige hudutfordringer er du heldig! I utgangspunktet kan du velge og vrake i det du måtte ønske, og prøve ut forskjellige produkter uten at huden din reagerer negativt på det. Test gjerne ut Petitfees β-Glucan Enzyme Powder Wash, en genial vannbasert rens i pulverform som også fungerer som en mild daglig eksfoliering. Om du ønsker å ta eksfolieringen et hakk videre kan du også lage en deilig skummaske av rensen og ha på huden i 5 minutter før du vasker av. Resultatet blir babymyk hud og en jevnere hudtone.

Videre påfører du fuktighetskremen Sioris Stay With Me Day Cream som gir huden næring i form av ekstrakter fra omija-frukt og calendula, og pleie i form av squalane og ceramider. Til slutt påfører du et lag med Puritos lettvektige solkrem Centella Green Level Safe Sun som beskytter og fukter i dybden.

Kombinasjonshud

For kombinasjonshud som opplever både tørre og oljete partier, vil Banila Co Clean It Zero Foam Cleanser rense godt i dybden uten å tørke den ut, og er et godt utgangspunkt for resten av rutinen. Selv om huden kan oppleves noe oljete i enkelte partier, trenger også kombinasjonshud godt med fukt. Isntree Hyaluronic Acid Gel Cream gir fukt til dehydrert hud i form av hyaluronsyre og squalene, og inneholder i tillegg ekstrakter fra centella asiatica, grønn te og lakrisrot. Beskytt huden mot solen med COSRX Shield Fit Snail Essence Sun, som med sin lette konsistens trekker raskt inn i huden og ikke virker fetende.

Fet hud

Har du fet hud, begynn rutinen din med d’Alba Piedmonts Peptide No-Sebum Mild Gel Cleanser, en effektiv men samtidig skånsom vannbasert rens. Den inneholder naturlig BHA som renser ut av porene og forhindrer urenheter og hudormer, og har i tillegg en gunstig pH-verdi for huden for å hindre irritasjon. Også fet hud trenger fukt, men da gjerne i form av vann. Gå for oljefrie gel-kremer med en lett konsistens, for eksempel By Ecom Pure Calming Cica Cream, som med sitt innehold av cellefornyende ingredienser aktivt jobber med rynker, fine linjer, arr og pigmentering. På dagtid vil Purito Comfy Water Sun Block være et god måte å beskytte huden mot solskader. Dette er en lettvektig solkrem som beskytter deg mot UVA og UVB ved hjelp av fysiske filtre. Den er også helt duftfri og passer godt til de som ønsker en solkrem uten essensielle oljer.

Kort oppsummert

En god hudpleierutine har de tre viktigste elementene rens, fukt og beskyttelse i bunn. Har du gode produkter tilpasset din hudtype er du allerede langt på vei, og om du måtte ønske det kan du senere utvide rutinen din til å inkludere mer behandlende produkter som toner, essens, serum og masker. Vi er spesielt begeistret for dobbelrensen hvor en oljerens er første steget etterfulgt av en vannbasert rens, og vi anbefaler at du starter med å utvide rutinen her. Test for eksempel ut Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm som passer alle hudtyper.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *