Rutine for menn – raskt og enkelt!

Vi opplever stadig at flere og flere menn blir interesserte i koreansk hudpleie, noe vi selvfølgelig er utrolig glade for! I tillegg får vi titt og ofte spørsmål om produktene vi fører også kan brukes av menn. Det korte svaret her er ja, det kan de, mens det lange svaret er at det er flere ting som skiller en kvinnes hud fra mannens, og at en alltid må bruke produkter tilpasset sin hudtype og sine hudutfordringer. Derfor har vi i dag satt sammen en superenkel rutine spesielt tilpasset menn.

Forskjellen på kvinnelig og mannlig hud

Foruten mer hårvekst hos menn finnes også strukturelle forskjeller. Menn har mer kollagen i huden slik at den oppleves spenstigere, i tillegg til at menn har mer testosteron som gjør huden opp mot 25% tykkere enn kvinners. Som regel har de også en røffere hudtekstur og større porer. På grunn av testosteronet vil  også menn produsere mer talg, som kan føre til at huden blir utsatt for akne og sorte hudormer.

Vi anbefaler derfor at man starter med en god rens, i tillegg til en BHA-syre som løser opp smuss og talg i porene, og som forhindrer akne og inngrodde hår. For en fullverdig rutine, glem ikke fuktighetskrem og solfaktor.

Rens: Devonine Facial Cleansing Whip/Shaving Foam

Start rutinen din morgen og kveld med denne tettskummende ansiktsrensen som renser i dybden uten å tørke ut huden. Rensen inneholder planteekstrakter av centella asiatica, ringblomst og te-tre for å roe ned irritert hud, og hyaluronsyre og allantonin for å holde på fukten. Som et pluss kan rensen fint brukes som barberskum.

Fuktighetskrem: Devonine All-In-One Essence

Denne essensen inneholder de samme gode ingrediensene som rensen, og sammen med niacinamide jobber den også aktivt med å bekjempe aldringstegn som rynker, fine linjer og pigmentflekker. Fordi den har en noe tykkere konsistens enn en vanlig essens, regnes den som et multifunksjonelt produkt, og virker både som velduftende aftershave, toner, essens og fuktighetskrem. Kjenner du likevel at du trenger litt ekstra fukt, kan du legge en litt tykkere krem over på kveldstid, som for eksempel Isntree Hyaluronic Acid Moist Cream.

Solfaktor: Purito Centella Green Level Unscented Sun

Solfaktor er viktig å bruke hver dag uansett vær, både for å forhindre aldringstegn som rynker, fine linjer og pigmentflekker, og alvorlige skader forårsaket av UV-stråling. Puritos Unscented Sun er uten duft og har en lettvektig konsistens som ikke vil virke tyngende selv på fet hud.

Eksfoliering: COSRX BHA Blackhead Power Liquid

BHA-syre fjerner både døde hudceller og renser ut av porene slik at kviser og hudormer ikke oppstår. Bruk BHA Blackhead Power Liquid 1-4 ganger i uken etter behov, på tørr hud rett etter rens. Den kan brukes enten ved å påføre på en bomullspad og stryke over ansiktet, eller ha en passe mengde i håndflaten og klappe lett inn.

Kort oppsummert

Uansett kjønn bør man velge hudpleieprodukter ut fra hudtypen man har og de hudutfordringene man har. Enten du selv er mann og ønsker å starte en hudpleierutine, eller du prøver å overbevise en partner eller venn, så er det lurt å starte enkelt med en god rens, godt med fukt, beskyttelse og helst også regelmessig eksfoliering. Og velg gjerne multifunksjonelle produkter som gjør rutinen litt enklere og raskere om du ønsker å bruke minst mulig tid på hudpleierutinen.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *