Betaglukan: superingrediensen for stresset og tørr hud!

Betaglukan har de siste årene blitt en mer og mer populær ingrediens innenfor hudpleie, og det er ikke uten grunn! Ingrediensen betaglukan er et polysakkarid vanligvis utvinnet fra celleveggene i havre, sopp eller gjær. Det har lenge blitt brukt innenfor helsekost på grunn av sine mange helsefremmende fordeler og høye innhold av kostfiber. Ikke nok med det, nå har det har også blitt gjort masse forskning som viser at også huden kan dra stor nytte av denne superingrediensen! Blant annet har det kommet frem at betaglukan bevarer hudens fuktighet opptil 20% prosent bedre enn superfukteren hyaluronsyre.

Hvorfor betaglukan?

Dyp fuktighet

Betaglukaner har en unik evne til å trenge gjennom huden og kan derfor behandle og tilføre dyptgående fuktighet innenifra. Molekylene likner huyaluronsyre, trekker dypt inn i huden og binder fuktighet, slik at huden taper mindre væske. Betaglukan klassifiseres som en tredjegenrasjons fuktighetsgivende ingrediens og sørger for at huden holder seg hydrert, glødende og balansert.

Anti-aging

Å holde på hudens fuktighet er viktig for å forebygge aldringstegn og bevare et friskt og ungt uttrykk. Betaglukan tilfører likevel ikke bare fukt, men som et sukkermolekyl bidrar det også til å øke hudens egne produksjon av kollagen. Kollagen er virkelig nøkkelen innenfor anti-aging og fører til bedre elastisitet, glattere hud og reduksjon av rynker og fine linjer.

Beskyttende

Betaglukan fungerer også svært effektiv for å beskytte huden mot skadelige, frie radikaler.  Dette fordi betaglukan er bygget opp av blant annet fenoler, som har antioksidantegenskaper og både styrker hudens beskyttelsesbarriere, samtidig som de frie radikalene nøytraliseres.

Betennelsesdempende

I tillegg stimulerer betaglukan aktiviteten hos mikrofagene, en type hvite blodceller som tar opp og fordøyer bakterier og døde celler. Mikrofagene blir ofte omtalt som kroppens renholdere og det er disse cellene som forhindrer infeksjoner og betennelser. De bidrar til å få fortgang i hudens sårhelingsprosess og roer ned ned irritert hud. Nettopp denne funksjonen gjør betaglukan til en mirakelingrediens for stresset, irritert og sliten hud.

Våre beste produkter med betaglukan

IUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum er et kraftfullt serum som ved hjelp av 98% rent betaglukan fra sopp umiddelbart øker hudens fuktighet.  Det gir en sunn og naturlig glød og anbefales for deg med tørr og irritert hud som trenger litt ekstra pleie og ønsker en styrket hudbarriere.

IUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream er en lett fuktighetskrem for deg som trenger mye fuktighet uten at huden blir klissete. Den er perfekt for daglig bruk i for eksempel sesongskifte når huden fort kan bli litt tørr. I tillegg til sine 3000mg betaglukan inneholder fuktighetskremen også centella asiatica, aloe vera-ekstrakt og bærekstrakter som også bidrar til å opprettholde sunn, frisk og balansert hud.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *