Bruk av syrer i koreansk hudpleie

I koreansk hudpleie brukes ofte naturlige syrer som stammer fra planter og frukt. Du har kanskje hørt om salisylsyre, AHA og BHA? Disse syrene kan gi fantastiske og langvarige resultater, dersom de brukes riktig. I denne artikkelen har jeg tatt utgangspunkt i forskjellige hudtyper og hudtilstander, og hvilke syrer som passer til disse.

Tørr hud

For deg med tørr hud kan det være vanskelig å finne den rette syren som ikke fører til ytterligere uttørking. De som har denne hudtypen kjemper ofte mot flassete partier, ru overflate og ujevn struktur, men fortvil ikke, det finnes to syrer som kan utgjøre en forskjell for deg med tørr hud.

Hyaluronsyre

Har du noen gang følt at selv om du påfører fuktighetskrem så blir ikke huden hydrert tilstrekkelig? En av egenskapene til hyaluronsyre er å holde på fukten i lang tid fremover. Det vil si at om du bruker et produkt med hyaluronsyre vil du slippe å påføre produktet flere ganger om dagen, og huden vil føles lett og fuktig. Fordi det er en så fantastisk ingrediens, så inneholder mange av våre produkter hyaluronsyre. Prøv for eksempel INSTREE sin Hyaluronic Acid Toner, som har litt tykkere konsistens enn andre tonere.

Vin-syre

Når man har tørr hud er det viktig å eksfoliere riktig. Vinsyre finnes naturlig i vin, og inneholder masse antioksidanter. NEOGEN Red Wine Peeling Pads passer ypperlig for deg som ønsker å eksfoliere bort ru og nuppete områder,samtidig som du gir huden din en boost med antioksidanter som jobber mot aldringstegnene.

Uren hud/akne

Har du irritert og rødblusset hud kan det høres lite fristende ut med syrer, men noen syrer kan faktisk hjelpe til å roe ned inflammasjon og urenheter som sitter dypt.

Salisylsyre

Sliter du jevnlig med akne og kviser har du sannsynligvis allerede hørt om salisylsyre. Dette er en kjent syre brukt for å behandle urenheter og akneutsatt hud. Syren stammer naturlig fra pilbark, og trenger dypt inn i huden for å rense ut betente områder. Renser du med salisylsyre vil overflødig talg og inflammasjon i porene reduseres betraktelig. COSRX Salicylic Gentle Daily Cleanser er en rens som inneholder salisylsyre og holder talgproduksjonen i sjakk samtidig som den fjerner roten til betente kviser og akne.

Beta Hydroxy Acids (BHA)

BHA, eller Beta Hydroxy Acids, er en samlebetegnelse for en gruppe effektive syrer som har flere egenskaper. I tillegg til å bekjempe akne, så hjelper den også mot tørrhet forårsaket av kvisete og sensitiv hud. BHA-syrer jobber både på overflaten og under huden. Om du har urenheter samtidig som du har tørr hud, så anbefaler jeg at du bruker en essens med en mild BHA-syre på renset ansikt, slik som COSRX Natural BHA Skin Returning Emulsion.

Moden hud

Moden hud er en hudtilstand som før eller siden venter oss alle, så det er like greit å starte tidlig med syrer som jobber for å redusere aldring. Har du moden hud og enda ikke prøvd syrer, fortvil ikke, det er bedre å starte sent enn aldri.

Fettsyrer

Moden hud mangler spenst og elastisitet, og for det finnes syrer som hjelper mot dette, nemlig fettsyrer. Fettsyrer er også kjent for å behandle arr og pigmentflekker. ACWELL Licorice pH Balancing Cleansing Toner inneholder fettsyrer og er et godt alternativ for de med moden hud. Den inneholder lakrisrotekstrakt som reduserer pigmentflekker samt motvirker rynker og fine linjer.

You Look So Young Night Cream fra Sioris inneholder tamanuolje, som er naturlig rik på fettsyrer. Dette er en nattkrem, men kan også fint brukes på dagtid om du trenger en ekstra boost.

Sitronsyre

Sitronsyre hjelper til med fornyelsen av hudcellene og er dermed en ypperlig bidragsyter til yngre og mer spenstig hud. IUNIK sin Lime Moisture Mild Peeling Gel inneholder fem ulike typer fruktsyrer, inkludert syrer fra appelsin, drue og eple, i tillegg til lime og sitron.

Sensitiv hud

Syrer og sensitiv er to ord som man skulle tro ikke passet sammen, men faktisk så finnes det flere syrer som passer perfekt til denne hudtilstanden.

PHA

PHA, eller Polyhydroxy Acid, er en av de mildeste formene for syrer som benyttes i hudpleie. Den trenger ikke dypt inn i huden og eksfolierer veldig skånsomt på huden overflate, slik som eksfolieringspadsene COSRX One Step Green Hero Calming Pad. Vi anbefaler at du bruker disse 3-4 ganger i uken etter rens.

Askorbinsyre

Vitamin C er en form for askorbinsyre. Det er ikke alltid like lett å finne produkter med c-vitamin for sensitiv hud, men om du er på utkikk etter et produkt som reparerer irritert og stresset hud, så anbefaler jeg JUMISO All Day Vitamin Serum. Denne jevner ut hudtonen og gir glød, samtidig som hyaluronsyren og ekstrakt av centella asiatica gir fuktighet og roer ned irritert hud.

Fet hud

Å takle fet hud med blanke partier og store porer kan ofte føles som en kamp, men med riktig bruk av syrer trenger det ikke være det.

Melkesyre

Det ligger i navnet. Dette er en syre som stammer fra melk og er en mild syre som hjelper med å redusere kvise- og aknearr, samtidig som den balanserer talgproduksjonen og fører til mindre utbrudd og urenheter. TIA’M Aura Milk Face Peeling Toner er en toner som inneholder melkesyre som klarner opp kviser og andre urenheter.

Glykolsyre

Sliter du med fet hud som også er dehydrert er glykolsyre noe for deg. Denne typen syre styrker din naturlige fuktighet i huden, samtidig som den eksfolierer hudoverflaten. COSRX Whitehead Power Liquid inneholder glykolsyre i form av AHA, som aktivt jobber med å redusere kviser og akneutsatte områder, uten å irritere hudens egen barriere.

Ble du noe klokere eller er du fortsatt like forvirret? Ønsker du hjelp til å finne produkter med syrer som passer til din hudpleierutine, kan du få en gratis personlig konsultasjon her.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja