Camillas hudstorie

Camilla prøvde alt fra billige butikk-kremer til dyre preparater fra apoteket uten at noe fungerte for henne. Dette er hennes historie:

Mitt hudproblem

Jeg har fra naturens side fått tildelt en typisk sensitiv atopisk eksemhud med litt fetere t-sone som kan slå om og bli helt tørr. Tidligere har jeg opplevd stram, sviende og kløende hud på grunn av eksem, og jeg har fått mye sorte hudormer i T-sonen uten å få kviser. I mange år testet jeg alt fra vanlige butikk-kremer til dyre apotek kurer, som alle førte til enten fet og veldig uren hud eller sensitiv og veldig vond hud. Mye tid har gått med til å få bukt med mitt atopiske eksem utløst av feil produkter,  bare for å oppleve at salvene til dette har ført til ytterligere urenheter som igjen har ført til mer eksem. Til tider har huden min vært så sensitiv at ved å stryke en krem eller rens lett over huden, så har reaksjonen i form av vond og sviende hud kommet i løpet av noen sekunder. Med dette vil jeg påstå at ingen produkter har fungert for meg.

Min løsning

Jeg kom tilfeldigvis over en artikkel på nettet om koreansk hudpleie og ved videre Googling endte jeg opp på SkinSecret sine nettsider. Her fant jeg en blogg som appellerte til meg og god informasjon på produktene. Siden enkelhet er viktig for meg ble jeg nysgjerrig på de ferdig ferdige pakkene med 5 og og 10 steg. I følge informasjonen hos SkinSecret skulle produktene være milde for min hudtype, og selv om jeg alltid har vært skeptisk til produkter som sier de skal være snille mot sensitiv hud, for de reagerer jeg på uansett, så var konseptet med koreansk hudpleie såpass godt beskrevet og annerledes at jeg bestemte meg for å gi det et forsøk. Jeg bestilte et 5-stegs hudpleiesett for sensitiv hud!

Huden sluttet å brenne og være stram allerede fra første dag jeg begynte med produktene. Etter dag 3 ble jeg noe sensitiv igjen, men etter råd fra Sanja så gikk dette seg fort til. Jeg opplevde at huden ble jevnere og renere, og flere har kommentert spesielt at rødheten jeg tidligere hadde har forsvunnet. Jeg har gått fra en hverdag hvor jeg var konstant bevisst på huden fordi den rett og slett gjør vondt, til en hverdag der det er gøy å se seg i speilet fordi huden både føles og ser bra ut! Det er rett og slett kjempegøy! 🙂

Min hudpleierutine

Dette er min hudpleierutine som jeg nå gjør morgen og kveld.

Oljerens: CUBE Heartleaf Soap

Denne rensesåpen renser godt uten å svi. Huden føles skikkelig ren og “oljefri” uten å være stram. Dette er en absolutt favoritt i rutinen.

Vannbasert rens: MAKE P:REM Safe Me Relief Renseskum

Denne gir en kriblende følelse når den renser huden. Kombinasjon av den med oljerensen gir en følelse av veldig ren hud, men huden skriker etter noe mer etter dette.

Eksfoliering: COSRX One Step Moisture Up Pad

Gull å vaske huden etter trening med denne, for den vasker av overraskende mye fælt fra huden, og huden føles ikke stram etter denne “quick-fixen” før jeg rekker hjem til dusjen. Kommer også til å kjøpe COSRX sin One Step Original Clear Pads for en bedre effekt mot nye hudormer.

Toner: MAKE P:REM Safe Me Relief Toner

Denne roer ned huden med en gang etter at jeg renser. Den absorberer raskt inn i huden, og om jeg føler svie klarer denne fort å lindre ubehaget, i tillegg til at hint av stramhet forsvinner.

Essens: SKINFOOD Premium Avocado Rich Essence

Dette er som å smøre meierismør på et nystekt rundstykke; smelter bare inn og etterlater en myk herlig følelse. Om huden har en dårlig periode og de tre stegene over fremdeles gir ubehag, demper denne alt etterpå.

Serum: COSRX Two In One Poreless Power Liquid

Denne gir meg mest god samvittighet for tiden. Jeg har slitt litt med nye hudormer i kinn som jeg ikke pleier å ha, så har begynt å eksfoliere nå nylig. Denne trenger for øvrig veldig godt inn og jeg føler at den ikke veier noen ting 🙂

Fuktighetskrem: COSRX Oil-Free Moisturizing Lotion

Absorberes lett inn i huden, men til tider kan den også svi litt. Til tross for dette føles huden ellers utrolig myk og hydrert etter dette steget.

Solkrem: COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++

Denne er helt nydelig. Venner har vært overrasket over hvor myk og glatt huden min er uten den klassiske “klissete” solkremeffekten av andre solkremer i ansiktet. Ansiktet etterlates rett og slett mykt, hydrert og uten svie!
Skrevet av Camilla, 28 år

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *