De 3 beste produktene mot flassete vinterhud

Blir du oljete i løpet av dagen, kanskje føles huden din stram etter rens? Har du tørre områder i ansiktet eller til og med flassete hud noen steder? Da er det gode sjanser for at du har tørr eller dehydrert hud. Vi skriver mye om at nå som det har blitt kaldere og tørrere i luften, er det lurt å vurdere om produktene du bruker gir deg nok fuktighet, og om man eventuelt bør bytte noen av produktene. Kjenner du deg igjen i noen av de nevnte problemene, bør du lese videre! Vi forteller deg hva du bør gjøre for å motkjempe dehydrert hud, og hvilke av våre produkter vi bruker mot flassete vinterhud.

Dette bør du gjøre

Foruten å ha en god rense- og fuktighetsgivende rutine på plass, er det også noen eksterne tiltak man kan gjøre for å forbedre hudens tilstand. Først og fremst bør man fortsette å drikke mye vann. Mange drikker gjerne mindre vann nå som det ikke er så varmt, men det er viktig å få i seg nok væske uansett årstid.

Når du renser ansiktet eller tar en dusj, pass på at du ikke bruker for varmt vann. Det kan nemlig fjerne den naturlige oljen på huden, noe som ikke er ønskelig. Dropp gjerne å vaske ansiktet i dusjen, og gjør det heller før eller etterpå. Føler du at huden er veldig stram etter rens, bør du også vurdere å droppe ansiktsrensen (både olje- og vannbasert) på morgenen, og heller skylle grundig med lunkent vann. Da holder du også på hudens naturlige, gode oljer.

Invester i en luftfukter. Det hjelper med å holde både hud og hår fuktet, i tillegg til å hjelpe med å minske forkjølelsessymptomer og sinusproblemer. En vinn-vinnsituasjon!

Eksfoliér

Huden kvitter seg med døde hudceller ved at de presses opp til det ytterste laget på huden. Er huden helt i balanse, forsvinner hudcellene av seg selv, men i de fleste tilfeller må huden ha litt ekstra hjelp med å kvitte seg med dem. Dette gjelder alle hudtilstander, men hvor ofte du bør eksfoliere varierer fra hudtype til hudtype. Eksfoliér minst en gang i uken, gjerne opp til tre ganger om huden din tåler det. Vi anbefaler NEOGEN Green Tea Gauze Peeling Skrubb som skånsomt fjerner døde hudceller og smuss som kan tette porene, og du vil merke forskjell etter første gang. Hovedingrediensen grønn te er en anti-inflammatorisk og aldringsbremsende antioksidant. Disse skrubbpadsene passer også for de med sensitiv hud.

7-skin method

Velg en fuktighetsgivende toner, for eksempel ISNTREE Hyaluronic Acid Toner, som med sitt innhold av hele 50% hyaluronsyre, aloe vera-ekstrakt og sin tykke konsistens er perfekt for 7-skin metoden. Tørre hudtyper trenger mye fuktighet, og denne metoden bygger opp fukt lagvis. Metoden innebærer at man påfører toner i tre til syv lag etter rens og før fuktighetskrem. For å hjelpe huden med å absorbere, klapp produktet lett inn i huden med fingertuppene.

Lukk inn fuktigheten med en krem

Nå som du har tilført huden masse fuktighet gjennom 7-skin metoden, må du påføre en god fuktighetskrem som behandler i dybden og lukker inn denne fukten. Har du svært tørr eller dehydrert hud bør du velge bort de letteste vannbaserte kremene, og heller gå for en litt tyngre oljebasert krem. Vi anbefaler SKIN & LAB Barrierderm Intensive Cream, som inneholder ceramider, hyaluronsyre og lavendel som lindrer sensitivitet og rødhet, og gir en intens fukt. Kremen har en unik trelagsteknologi som «lukker» inn fuktigheten og beskytter huden gjennom hele dagen.

Har du lyst til å lese flere slike artikler? Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær den første til å vite når vi publiserer nye blogginnlegg!

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *