De beste hudpleietipsene for høsten

Høsten er rett rundt hjørnet og for mange betyr dette endringer i huden. Vanlige endringer er økt pigmentering, fine linjer, gusten og ubalansert hud, og flere urenheter. I dag skal jeg dele hvordan huden din kan få en fin overgang fra sommer til høst med noen enkle steg.

Finn riktig eksfoliering

Etter å ha oppholdt seg i sola i flere uker har det dannet seg et lag med døde hudceller på hudoverflaten som må eksfolieres vekk. Noe mange gjør feil er å unngå å skrubbe ansiktet for å bevare brunfargen så lenge som mulig. Dette fører til at døde hudceller blir liggende på overflaten og huden kan dermed bli matt, blank og uren. Allikevel er det heller ikke bra å eksfoliere for mye og for ofte.

Finn en eksfolieringsmetode som passer deg best og skrubb huden kun 1-2 ganger i uken. For de med tørr hud hadde jeg anbefalt gelskrubben SKIN & LAB Always Vita Exfoliator. Resultatet du får av å bruke denne skrubben er jevn og myk hud med økt spenst. Hvis du heller ønsker å eksfoliere kjemisk kan jeg anbefale COSRX BHA Blackhead Power Liquid for de med fet og uren hud, og JUMISO Yes I Am Toner AHA 5% for mer sensitiv og moden hud. Hvis du ønsker en fysisk skrubb anbefaler jeg saltskrubben TIA’M Anti Pollution Salt Facial Scrub som fungerer like godt på normal/kombinasjonshud som på tørr hud.

C-vitamin

Selv om du har smurt deg godt mens du har vært ute i solen kan det hende at du allikevel har lagt merke til brunaktige flekker på ansiktet som du ikke hadde fra før. Disse er pigmentflekker og skyldes overproduksjon av hudens melanin som oppstår på grunn av UV-stråling.

Den enkleste måten å redusere pigmenteringen og få en sunnere og sterkere overflate er å bruke et c-vitamin serum. C-vitamin er et kraftfullt antioksidant som reparerer og beskytter huden for skader og frie radikaler. Jeg anbefaler at du blander 2 dråper C-vitamin serum i en mild fuktighetskrem eller solfaktor som du bruker på dagen. Dette vil sørge for et mildere opptak av c-vitamin i huden og vil ha en god effekt på alle hudtyper, selv de med en sensitiv hudbarriere. Et av våre c-vitamin serum er TIA’M My Signature C Source som inneholder 20% ren og naturlig c-vitamin.

Om du har altfor sensitiv hud kan du forsøke et mildere C-vitamin serum. En av mine favoritter er JUMISO All Day Vitamin Serum, som også inneholder hyluronsyre og centella asiatica som igjen fukter og roer ned rød og dehydrert hud.

Fukt, fukt og atter fukt

Etter mye soling og bading er det stor sjanse for at huden har blitt dehydrert og gusten. Det er viktig å ikke la den forbli uten fukt, for da vil den fortsette å produsere overflødig talg som fører til blank hud. I mange tilfeller vil også huden føles stram samtidig som den er fet. Denne overflødige talgen vil kunne tette porer og sørge for at hvite hudormer, harde klumpete nupper og kviser blir mer fremtredende.

Ikke bytt til den feteste kremen selv om høsten er her og vinteren nærmer seg. Økt fukten gradvis ved hjelp av en fuktighetsgivende toner, et pleiende serum, fuktmasker og en hydrerende krem. Jeg anbefaler toneren ISNTREE Hyaluronic Acid Toner og serumet IUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum sammen med fuktighetskremen IUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream for å få optimalt effekt. Sammen vil disse tre øke fuktnivået i huden, samt balansere talgproduksjonen.

Suppler med en god wash-off maske, min favoritt er klassikeren I’M FROM Honey Mask, men jeg har også hatt stor glede av å bruke DR ORACLE Marine Collagen Aqua Mask, som har sørget for at tapt kollagen i huden har blitt erstattet med nytt.

Solfaktor er fortsatt viktig

Selv om sommeren er over, er det høyst nødvendig med solfaktor for å beskytte huden mot UV-stråling året rundt. Ikke bare fører UV-strålene til sjenerende pigmentflekker, men de står for 80% av hudens aldring. På skinsecret.no har vi solkremer for alle hudtyper og tilstander. Hvis du ønsker en fysisk solkrem som gir en mattende effekt og ikke irriterer sensitive øyne anbefaler jeg ISNTREE Sensitive Balancing Sun Protection. Hvis du ønsker en blanding av kjemisk og fysisk solkrem som jobber med å jevne ut hudtonen samtidig og redusere pigmentflekker bør du prøve SKIN & LAB Fre C Sun Lotion. Denne vil heller ikke tette porer og føre til fetere hud, men heller gi en fin glød. Alle solkremene våre beskytter mot både UVA og UVB stråler.

Sov huden frisk!

Høst betyr for mange jobbrutiner og hverdagsstress, og derfor er det viktig med gode søvnrutiner, men det er lettere sagt enn gjort. Er du en av de som sliter med å sovne kan en sovespray eller luftfukter med beroligende lavendelduft hjelpe deg. God søvn er viktig for å regenerere nye og sunne hudceller, og mens du sover kan du like gjerne la en god sovemaske jobbe med huden. Min favoritt er DR ORACLE Blueberry Sleeping Mask på dager jeg føler at huden mangler fukt og en jevn hudtone, mens jeg heller bruker TIA’M Snail & Azulene Sleeping Mask på dager jeg merker at huden mangler spenst og glød.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *