Vår ultimate guide til snegleslim!

Hvis du har hørt om koreansk hudpleie før, er sannsynligheten stor for at du har hørt om snegleslim – og om du er like begeistret for K-beauty som oss, så har du gjerne prøvd det også. Av alle de merkelige ingrediensene som finnes i hudpleieverdenen, er kanskje snegleslim noe av det særeste for nordmenn flest. For mens det er et relativt nytt fenomen her i Vesten, har snegleslim vært i bruk i mange hundre år i Asia og andre deler av verden. Det første moderne hudpleieproduktet tilført snegleslim kom på 80-tallet, og siden den gang har den koreanske hudpleieindustrien trykket vidunderingrediensen tett til brystet, og er i dag en naturlig del av koreanske pleieprodukter, i alt fra renser til masker og hårprodukter.

Men hva er egentlig snegleslim?

Kjøper du et produkt som inneholder snegleslim, vil du se at det står “snail secretion filtrate” (filtrert sneglesekresjon) på ingredienslisten. Dette er rett og slett slimet som sneglen produserer når den beveger seg for å forhindre at kroppen tørker ut, og for å beskytte seg mot slitasje mot undergrunnen, bakterier og infeksjoner som truer. Etter at slimet har blitt høstet på en skånsom måte, blir det filtrert og renset slik at det er trygt og klart til å brukes.

Hvorfor snegleslim?

Fordelene med filtrert sneglesekresjon er mange: økt fuktighet og strammere hud, økt kollagenproduksjon som hjelper å minimere solskader som rynker, fine linjer og hyperpigmentering – derfor finner du gjerne snegleslim i anti aging-produker.

Snegleslim er nemlig naturlig rik på glykosaminoglykaner og peptider. Dette er ingredienser som hjelper huden å holde på sin naturlige fuktighet, øker produksjonen av kollagen og elastin, og som gjør huden strammere og jevnere. En mer gjenkjennbar type glykosamnioglykan er hyaluronsyre, som også finnes i mange vestlige hudpleieprodukter. Hyaluronsyre finnes naturlig i snegleslim.

Så hva gjør da glykosaminoglykanene? Kort fortalt finnes det naturlig i kroppen og huden, og er svært fuktbindende og fuktighetsgivende. Dessverre er de også sensitive og brytes raskt ned av frie radikaler og UV-lys, samtidig som kroppen produserer mindre av det jo eldre man blir. Det er derfor huden blir slappere og kollagenet forsvinner etter kontinuerlig eksponering av UV-lys, og huden trenger å få tilført nye glykosaminoglykaner for å binde fukt.

Prøv snegleslim du også: våre snegleslimprodukter fra start til slutt

Etter å ha renset ansiktet grundig og fjernet all sminke med en god oljerens, kan du prøve deg med denne vannbaserte gelrensen fra TIA’M; Snail & Azulene Low pH Cleanser inneholder 7% filtrert snegleslim, og er et godt produkt å begynne med om du aldri har prøvd snegleslim før. Denne rensen inneholder også azulene fra kamilleblomsten, og har derfor en lys lilla farge, og fungerer som en mild rens som er ypperlig for sensitiv og irritert hud.

For å virkelig dra nytte av alle superingrediensene som finnes i snegleslim, anbefaler vi å bruke essens. Etter å ha renset huden og gått inn med din favorittoner, påfører du TIA’M Snail & Azulene Water Essence, som hører til i samme serie som rensen, og passer med det også til de med irritert og sensitiv hud. Denne essensen er alkoholfri og inneholder 87% snegleslim, i tillegg til azulene. For veldig dehydrert hud kan TIA’Ms vannessens gjerne brukes i flere lag – klapp forsiktig inn i huden og vent til den har trukket helt inn før du påfører neste lag.

Ønsker du litt sterkere saker, kan COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence være noe for deg. Den inneholder hele 96% filtrert snegleslim, og er derfor litt mer klissete i konsistensen sammenlignet med TIA’Ms essens. Likevel trekker den raskt inn i huden, og er i tillegg drøy i bruk – et eller to pump er nok for hele ansiktet. Og fordi den inneholder så mye snegleslim, er den spesielt god på pigmentflekker og ujevn hud, i tillegg til at den beskytter hudens fuktighet.

Neste steg i en koreansk hudpleierutine er serum, og dette er steget hvor huden behandles. Black Snail Restore Serum fra IUNIK er et anti-aging serum med 70% snegleslim, og inneholder også ekstrakt fra “black superfoods” som svarte bønner, svart ris, svart sesam, tang og aubergine. Konsistensen er litt tynnere enn COSRX sin essens, til tross for at det er serum, og absorberes raskt inn i huden uten at den føles klissete. Serumet kan brukes både morgen og kveld av alle hudtyper.

Nå som det har blitt høst og det nærmer seg de kalde og tørre vintermånedene, er det viktig å ha en god fuktighetskrem på plass i hudpleierutinen. Ønsker du å starte i det små med snegleslimprodukter, er JUMISO Have A Good Cream Snail & Centella et godt valg. Den inneholder noe mindre snegleslim, og er derfor også mindre klissete og klebrig i påføringen. I tillegg inneholder den også ekstrakter fra centella asiatica, som i østlig medisin er en vanlig medisinsk urt brukt i sårheling, og hjelper derfor mot uren hud. For svært dehydrert hud kan denne kremen gjerne kombineres med en sovemaske.

Er huden din slapp og uten glød, kan COSRX sin Advanced Snail 92 All In One Cream med hele 92% filtrert sneglesekresjon være nettopp det huden din trenger. Dette er en “altmuligkrem” som kan brukes som siste steg i hudpleierutinen, alene eller i kombinasjon med en fetere krem om huden din er svært dehydrert. Den kan i tillegg også brukes som øyekrem!

TIA’Ms Snail & Azulene Sleeping Mask med 85% snegleslim anbefaler vi å bruke som nattmaske, men den kan også brukes som både fuktighetskrem og maske som vaskes av. Bruker du den som nattmaske, smører du et vanlig lag som siste steg i hudpleierutinen om kvelden, og renser ansiktet som normalt morgenen etter. Som fuktighetskrem kan du påføre et tynt lag før solkrem og sminke, og som wash-off maske, påfører du et tykt lag og venter i 20 minutter før du vasker av. Oppbevar gjerne i kjøleskapet for ekstra kjølende effekt!

Solkrem er en essensiell del av den koreanske hudpleierutinen, og selv i mørkere tider bør solfaktor brukes hver dag. COSRX sin Shield Fit Snail Essence Sun med faktor 50 har en lett konsistens, og bidrar til å beskytte huden mot UVA og UVB-stråler samtidig som den med sine aktive ingredienser fukter huden og bekjemper aldring. Bruk denne som siste steg i hudpleierutinen om morgenen før du sminker deg.

Ikke glem håret nå som luften blir tørrere! Vi er spesielt glade i LA’DORs Keratin Power Glue, håressensen som gir deg sterkt og silkemykt hår. Snegleslimet bygger opp håret og tilfører fuktighet samtidig som keratinet beskytter, og derfor er Keratin Power Glue spesielt god for de som sliter med tørt og brusete hår som følge av varme- eller fargebehandling.

Selv elsker vi snegleslim i hudpleieprodukter, og er utrolig imponert over resultatene det gir. Hovedfordelene er at huden blir hydrert og fuktet, samtidig som produksjonen av kollagen øker, og huden reparerer seg selv – vi har selv merket mindre fine linjer og utjevning av aknearr og en jevnere hudtone. Om du også har lyst til å oppleve disse effektene, anbefaler vi at du prøver snegleslimprodukter på det aller sterkeste!

Aldri prøvd snegleslim før?

Vi anbefaler hudpleiesettet til TIA’M i Snail & Azulene-serien som inneholder essens og ansiktsmaske. En mild og god introduksjon til snegleslimprodukter:

Litt mer erfaren eller ønsker du en full boost?

COSRX sin Snail Kit inneholder essens, All In One Cream og COSRX Moisture Kit. Moisture Kit består av tre deler: rens, en mildt eksfolierende toner pad, i tillegg til en deilig sheetmaske proppfull av snegleslim, også tidligere kjent som Holy Moly Snail Mask:

 • COSRX snail mucin, snail cream og snail eyecream set
  Tilbud 21%

  Snail Kit

  kr 729

  Laveste pris siste 30 dager: kr 550,20.

  Kjøp

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *