Slik multi-masker du riktig

Noe av det første du lærer når du starter med koreansk hudpleie er å maske jevnlig, og ofte lønner det seg å bruke ulike maskemetoder, eller såkalt multi-masking for å få best resultat. I dag forklarer vi hvordan du kan multi-maske på en tidssparende og effektiv måte.

Øyemaske + sheetmaske

Dette er en av de mest kjente og mest lettvinte måtene å multi-maske på. Du trenger kun din favoritt øyemaske og sheetmaske. Min favorittmåte å gjøre det på er å først legge på Beauugreen Collagen & Gold Hydrogel Eye Patches som er laget av deilig og avkjølende hydrogel, før jeg legger en sheetmaske. Nå i sommer har jeg brukt DR ORACLE Hyaluronic Aqua Mask siden den gir huden min forfriskende boost av fukt og spenst som varer. Hvis du opplever at hydrogel-øyemaskene glir kan det lønne seg å riste litt på de for å få vekk overflødig væske før man plasserer de under øynene. Pass også på at huden er forholdsvis tørr, da sitter de bedre på. Denne måten å multi-maske på sørger for at underøyeområdet ditt også får pleie og fukt mens du sheetmasker, og ikke minst så tas de av samtidig, etter cirka 20 minutter!

Eksfolierende maske + modeling maske

På koreanske hudpleieklinikker er det vanlig å avslutte en peelingøkt med en avkjølnede modeling mase. Dette gjelder også hvis du skal eksfoliere huden din hjemme og ikke ønsker at den skal bli rød og irritert i etterkant. Derfor anbefaler jeg at du bruker en avkjølende modeling maske etter å ha eksfoliert huden, enten med kjemisk peeling eller en eksfolieringsmaske. Jeg anbefaler at du bruker en skånsom eksfolieringsmaske som I’M FROM Rice Mask, og påfører en beroligende modeling maske LINDSAY Cool Modeling Mask Cup etterpå. Å bruke en eksfolierende maske kan ha en glimrende effekt på huden, men ved å bruke en modeling maske i etterkant vil kunne gi enda bedre resultater.

Leiremaske + honningmaske

Denne metoden er best for deg med kombinasjonshud. Her anbefaler jeg at du legger en talgbalanserende leiremaske der hvor du pleier å bli blank og oljete, som f.eks i t-sonen, og en fuktighetsgivende honningmaske på tørre partier, som f.eks på kinnene. En innovativ leire-maske er boblemasken TIA’M Sebum Drying Black Bubble Pack, som svakt bobler opp og jobber med å redusere hudormer og urenheter i huden, samtidig som den reduserer talgproduksjonen og gjør huden mindre fet. Perfekt til å ha i t-sonen eller andre fete partier. På kinnene legger du et lag med I’M FROM Honey Mask. Denne inneholder 38,7 ekte økologisk honning og vil gi dyp pleie og fukt til irritert og tørr hud. Om du ikke liker honninglukt kan du prøve vår COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Spa Mask med propolisekstrakt og naturlig bievoks. Dette er i utgangspunktet en sovemaske du skal ha på deg over natten, men du kan også bruke det som vanlig maske og smøre på et tykkere lag før du vasker det av etter 10 minutter.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *