De beste produktene for tenåringshud

I ungdomsalderen er det fullstendig normalt å oppleve kviser og urenheter som følge av hormonforandringer. Både jenter og gutter rammes og jenter opplever ofte mest uren hud i 16-års alderen, mens gutter opplever mest i 18-års alderen. På generelt nivå rammes faktisk hele 85% av alle tenåringer av akne! Heldigvis kan man komme langt med noen enkle steg, og man trenger ikke fylle opp skapet med all verdens produkter.

For tenåringshud trenger det ikke nødvendigvis være så veldig komplisert. Det aller viktigste er å rense huden morgen og kveld, og sørge for at det ikke blir liggende sminke, svette eller døde hudceller som tetter porene. Husk likevel at ren og tørr hud ikke er det samme; huden trenger nemlig fuktighet selv om man har kviser. Kviseutbrudd kan faktisk være et resultat av at huden er i en dehydrert tilstand, og det betyr at den mangler fuktighet i form av vann. En hudpleierutine for tenåringshud kan derfor gjerne bestå av rens, eksfoliering og fuktighetskrem – og vi har laget en oversikt over hvilke produkter som passer aller best!

Våre anbefalinger

Rens

Noe av det mest effektive man kan gjøre for å holde huden ren og fri for urenheter er å dobbelrense. Dette innebærer å først rense huden med en oljebasert rens, for så å rense på nytt med en vannbasert rens. Oljerensen sørger nemlig for å løse opp overflødig olje, mens en vannbasert rens trenger enda lenger ned i huden og dyprenser porene.

Banila Co Dobbelrens Kit er et perfekt sett som består av Banilas orginale oljerens og vannbaserte rens. Settet passer alle hudtyper, også de med sensitiv hud, og smelter enkelt vekk alt av sminke og smuss. Dersom du sliter med mye urenheter og betente kviser, anbefaler vi dobbelrens-settet som er tilpasset akne-utsatt hud. Dobbelrens Kit for Akneutsatt hud består nemlig av Banilas revitaliserende oljebalm som balanserer hudens talgproduksjon, samt COSRX sitt beroligende renseskum.

Eksfoliering

For å holde hudoverflaten sunn og fri for døde hudceller er det også lurt å eksfoliere huden en gang i blant. Grunnen til at kviser i det hele tatt oppstår er at porene blir tettet igjen av døde hudceller og talg, og eksfoliering spiller en viktig rolle i forebyggingen av dette. Det finnes ulike alternativer å velge i mellom, men kjemisk peeling ved hjelp av aktive syrer i form av AHA og BHA er noe av det mest effektive.

BANILA CO Clean It Zero Toner Pad Pore Clarifying er eksfolierende tonerpads som renser hudoverflaten og roer den ned. Nøkkelingrediensen er Tri-Acid Peel, en kombinasjon av AHA-, BHA- og LHA-syre. Heartleaf roer ned betente og irriterte områder, og padsene er så skånsomme at de kan brukes hver dag.

Et annet alternativ er å bruke en eksfolierende toner. COSRX BHA Power Liquid inneholder 4% BHA-syre, og løser opp talg nedover i porene samtidig som døde hudceller fjernes.  COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid er COSRX sin AHA-syre, og passer fint dersom man har tørr og sensitiv hud. Begge to eksfolierer og fjerner døde hudceller, men BHA-syren løser opp fett og er derfor mer effektiv mot sorte hudormer og fet hud. Vi anbefaler ikke å kombinere disse, så dersom man sliter med både sorte og hvite hudormer bør man velge BHA-syren. Uansett hvilken av de to man velger, bør man ikke eksfoliere mer enn 2 ganger i uken, som en del av kveldsrutinen.

Les også: AHA- eller BHA-syre? Hvilken skal du velge?

Fuktighetskrem

Som sagt er det viktig å passe på at huden er hydrert for å holde den balansert, sunn og ren. Har man oljete, fet og blank hud kan man likevel se etter en krem som har en lett konsistens. Man kan også velge kremer som inneholder gode ingredienser som hjelper til med å bekjempe ulike hudproblemer.

MULDREAM Vegan Green Mild Fresh Facial Cream inneholder for eksempel tetreolje og madecassoside som både roer ned irritasjon og balanserer produksjonen av olje og talg. Den føles veldig frisk og lett på huden, gir nok fuktighet og har en deilig, mild lukt. Perfekt for akne-utsatt og fet hud som sliter med mye urenheter og kviser. SNP Prep Peptaronic Cream passer fint dersom man har litt tørrere hud, for eksempel på vinterstid. Den gir masse fuktighet som lukkes inne i huden, men gjør den likevel ikke tung og fet. Ingrediensene består blant annet av peptider og niacinamide, som hjelper til med å bevare en sunn og spenstig hud samtidig som akne-arr og mørke områder reduseres.

Ønsker du mer informasjon om hva som passer til deg og din hud? Kontakt vår autoriserte hudterapeut for en gratis personlig konsultasjon! 

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *