De perfekte serumkombinasjonene!

Visste du at det fint går an å påføre 2 forskjellige serum i samme rutine? Den koreanske trenden kalles gjerne double serum og er super for deg som ønsker virkningen av flere serum!

Dobbelserum 101

Serum er et virkningsfullt steg i hudpleiereutinen, og kalles gjerne for selve behandlingssteget. De inneholder gjerne høyere konsentrasjoner av aktive ingredienser, og gjør derfor en god jobb med å behandle ulike hudutfordringer og forbedre huden på et spesifikt område. Du kan for eksempel velge et serum som motvirker akne, et som balanserer oljeproduksjonen eller et som hydrerer huden og jevner ut fine linjer.

Ønsker du å bruke to serum i samme rutine, kan du behandle flere hudutfordringer samtidig. Eksempelvis kan du velge et som gir fukt og forebygger dehydrering, og et annet som roer ned rød og sensitiv hud. 

Slik legger man serum lagvis

Start med å velge serum ut fra hva huden din trenger og hvilke utfordringer du sliter med. Har du for eksempel dehydrert hud og sliter med akne, anbefaler vi at du velger et serum som tilfører fukt og et som behandler kvisene. 

De aller fleste serum kan fint kombineres sammen, men enkelte aktive ingredienser kan med fordel legges i en bestemt rekkefølge. En god tommelfingerregel er å legge serumet med lettest konsistens først. Dersom du bruker et serum med aktive ingredienser, som for eksempel AHA- eller BHA-syre, bør dette imidlertid påføres først for å kunne virke optimalt.

Serum-kombinasjoner for ulike hudutfordringer

Glød: IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum + Beauty Of Joseon Glow Serum

Hvis målet med hudpleierutinen din er en glødende og frisk hud, er IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum + Beauty Of Joseon Glow Serum en superduo! Kombinasjonen av propolis fra IUNIK Vitamin Serum og niacinamide i Glow Serum vil gi en godt fuktet og glødende hud når de brukes sammen.

Fukt: IUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum + COSRX The Hyaluronic Acid 3 Serum

Denne kombinasjonen er god uansett om huden din er tørr eller dehydrert. Betaglukan vil gi huden massevis av fukt, mens hyaluronsyre binder fukten og forebygger fuktighettap. COSRX The Hyaluronic Acid 3 Serum inneholder også ceramider som pleier og styrker hudbarrieren. Resultatet av disse er en sunn og glødende hud! Har du tørr hud som mangler fukt i form av olje, anbefaler vi å bruke en tykkere fuktighetskrem over.

Jevnere hudtone: Beauty of Joseon Glow Deep Serum : Rice + Arbutin + ACWELL Licorice pH Balancing Advance Serum

Lakrisrot og risekstrakt er begge kjent for å bidra til en jevn og sunn hudtone! Ved å bruke denne duoen tilfører du huden ingredienser som riskli, arbutin, niacinamide, adenosine, Vitamin E og naturlig AHA-syre. Sammen sørger disse for å jevne ut hudtonen, redusere pigmentflekker og gi en silkemyk og fuktet hud.

Akne: SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum + PURITO Centella Unscented Serum

For akneutsatt hud anbefaler vi å kombinere SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum + PURITO Centella Unscented Serum. SOME BY MI serumet inneholder AHA, BHA og PHA som sørger for å skånsomt holde døde hudceller unna og mildt eksfoliere huden for å rense og roe ned betente kviser. Siden dette er ingredienser som kan være sterke for huden, er det fint å kombinere med et serum som vil roe ned, styrke hudbarrieren og berolige sår og irritert hud. PURITO Centella Unscented Serum er basert på 49% centella asiatica og Vitamin B3, panthenol og peptider og er derfor supert å kombinere med et serum med sterkere ingredienser.

Styrket hudbarriere : JUMISO Super Soothing Cica & Aloe Serum + COSRX The Niacinamide 15 Serum

Tegn på en svekket hudbarriere er ofte rød og irritert hud, og derfor har huden godt av milde og beroligende ingredienser. Dersom du mistenker at hudbarrieren din er svekket, anbefaler vi kombinasjonen JUMISO Super Soothing Cica & Aloe Serum+ COSRX The Niacinamide 15 Serum. Sammen vil disse tilføre godt med fuktighet og roe ned opphetet og sensitiv hud, samtidig som den etterlates spenstigere, jevnere og glattere!

Anti-age: COSRX The Vitamin C 23 Serum + PURITO Bakuchiol Timeless Bloom Revitalizing Serum

Når du mikser bakuchiol med Vitamin C kan du få en ordentlig kraftfull anti-aging effekt på huden! Kombinasjonen av disse to kan både bidra til å redusere fine linjer og rynker, forbedre hudteksturen- og hudtonen samtidig som det redusererer synligheten av hyperpigmentering. COSRX The Vitamin C 23 Serum + PURITO Bakuchiol Timeless Bloom Revitalizing Serum er derfor en superduo for deg som ønsker en anti-age rutine!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *