Den ultimate dobbelrensen for din hudtype

Den elskede dobbelrensen! Det er lite vi skryter like mye opp i skyene som kombinasjonen av oljerens etterfølgt av vannbasert rens. Ikke bare fordi det er den mest skånsomme måten å fjerne alle rester av sminke og smuss, men også fordi det er den raskeste. Hver gang vi nevner eller poster om dobbelrensen på sosiale medier får vi alltid spørsmål om vi kan anbefale produkter. Så her er den: den ultimate listen over dobbelrensrutinen for nettopp din hudtype.

Tørr hud

For tørr hud er det viktig å velge produkter som ikke tørker ut huden under renserutinen. Start med å påføre en tiltrekkelig mengde av Heimish All Clean Balm rett på på huden. Denne oljebaserte balm-rensen har en herlig sherbetaktig tekstur med sheasmør og planteoljer som sørger for at huden holder på fuktigheten. Følg opp med The Plant Base Nature Solution Cleansing Foam som inneholder 28% bambusvann og lakrisrotekstrakt som både gir fukt underveis i rensingen og som jobber med å lysne pigmentflekker.

Kombinasjonshud

For kombinasjonshud anbefaler vi to klassikere: Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm og Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser. Kombohud karakteriseres av en noe fetere t-sone med tørre kinn, og da er kombinasjonen av disse to rensene helt super. Clean It Zero fjerner all overflødig talg og etterlater en frisk følelse, mens Good Morning Gel Cleanser inneholder planteekstrakter og tetreekstrakt som virker balanserende, beroligende og rensende slik at eventuelle kviser ikke oppstår.

Fet hud

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Revitalizing er like god som den bestselgende originalen i rosa, men er spesielt utviklet for fet og akneutsatt hud. Antioksidanten resveratrol er nøkkelingrediensen i denne versjonen, og vil hjelpe både på aldringstegn og betent akneutbrudd. Dr. Oracle A-thera Cleansing Foam er spesielt utviklet for fet hud, og er særlig god hvis du i tillegg sliter med urenheter. Denne rensen både renser bort alle rester av skitt og smuss med salisylsyre og tetreekstrakt, i tillegg til at den også virker balanserende på talgproduksjonen.

Sensitiv hud

Har du en hud som er sensitiv og reaktiv bør du gå for produkter uten ingredienser som kan virke irriterende, eksempelvis alkohol og parfyme, og heller fokusere på ingredienser som centella asiatica og lakrisrot. Prøv IUNIKs Calendula Complete Cleansing Oil, en flytende renseolje bestående av hele 94% naturlige planteoljer fra blant annet ringblomst, makadamianøtt, jojoba og solsikke. Etterpå følger du opp med The Plant Base AC Clear Magic Foam A1+, en vannbasert rens spesielt utviklet for sensitive hudtyper. Den renser i dybden og holder urenheter i sjakk samtidig som den virker beroligende med sitt innhold av ekstrakter fra centella asiatica, morbær og lakrisrot.

Akneutsatt hud

Sioris Cleanse Me Softy Milk Cleanser er en naturlig oljebasert rens med en kremete konsistens. Den er helt fri for essensielle oljer, og har i tillegg en lav pH-verdi som er gunstig for aktiv akne. Nøkkelingrediensen i denne rensen er 61% økologisk fruktvann fra den asiatiske sitrusfrukten yuja (yuzu). Etter at du skyller av oljerensen går du videre med COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser, en mild vannbasert rens med BHA-syre spesielt utviklet for akneutsatt hud. BHA-syren sørger for at smuss og døde hudceller ikke tetter porene. I tillegg vil laurinsyren og kokosoljen den inneholder virke anti-inflammatorisk og anti-bakteriell på kviser.

Moden hud

Moden hud blir ofte litt tørrere med årene. Derfor er det viktig med produkter som ikke stripper huden for dens naturlige oljer, slik unngår du også at fine linjer blir mer fremtredende enn nødvendig. Start med Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Purifying for å fjerne sminke og produktrester effektivt, samtidig som dens oljer fra primrose og argan roer ned huden og holder på fukten. Planteekstraktene gir huden antioksidanter og fukt, i tillegg til at lakrisroten reduserer brune og røde pigmentflekker. Nøkkelingrediensen i d’Alba Piedmont Peptide No-Sebum Mild Gel Cleanser er hvit trøffel, en kraftig anti-aging ingrediens full av vitaminer og antioksidanter som er gunstige for aldrende hud. I tillegg inneholder den naturlig BHA som skånsomt fjerner døde hudceller, renser ut porene og klargjør huden for resten av rutinen.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *