Derfor bør du dobbelrense selv om du ikke bruker sminke!

Den koreanske dobbelrensen har virkelig tatt av i vesten de siste årene, og heldigvis danket ut en del sminkeservietter. Mange har fått med seg at en oljenrens fulgt opp av en vannbasert rens er den aller beste metoden for å fjerne alt av sminkerester. Men visste du at huden nyter godt av en dobbelrensrutine, selv om du ikke har brukt sminke? Vi forklarer fordelene!

Hva er dobbelrens?

Først og fremst er det greit å vite hva en dobbelrensrutine går ut på, dersom du ikke gjør det allerede. I all enkelhet dreier en dobbelrens seg om å først rense huden ved hjelp av en oljebasert rens, enten i form av en balm eller en flytende olje. Dette gjøres direkte på tørr hud for å løse opp sminke, men også solkrem og annet smuss som ligger på hudoverflaten. Etter å ha massert denne inn, skyller man grundig med lunkent vann.

Videre følger man så opp med en vannbasert rens, som ofte kommer i form av en gel eller et skum. Denne rensen virker på et dypere nivå, og vil derfor rengjøre porene mer grundig. Her kan man gjerne velge en rens som er tilpasset hudtype og de hudproblemene du vil jobbe med.

Fordeler ved å dobbelrense

Som sagt er er dobbelrens en ypperlig måte å fjerne sminke på, men dette er ikke den enste fordelen!

Bekjemper kviser

For det første er dobbelrens svært effektivt for å forhindre at talg og bakterier bygger seg opp i porene og blir til kviser. Det er nemlig nettopp dette som fører til akne og betennelse i huden, så ved å rense huden skikkelig gjør man huden en stor tjeneste. Oljebaserte rensemidler er de aller beste til å smelte bort og fjerne oljebasert smuss, som for eksempel sminke og solkrem, men også talget som ofte overproduseres hos akneutsatte hudtyper. Med andre ord: dobbelrens er lik mindre urenheter!

Påfølgende produkter fungerer bedre

Dobbelrensing kan også forbedre effektiviteten til de andre hudpleieproduktene i rutinen. Dette er fordi rene porer og renset hud absorberer produkter som toner og serum lettere. De vil dermed kunne trekke lenger ned i huden og jobbe på et dypere nivå.

Et godt alternativ for tørr hud

Dersom du har tørr hud, høres det kanskje umiddelbart feil ut å skulle rense huden to ganger. Velger du imidlertid to milde produkter, vil dette være et bedre alternativ enn å bruke én sterk rens. Tørr hud trenger også å renses, og da er det bedre å heller se etter tilpassede produkter fremfor å hoppe over steget.

Våre dobbelrens-anbefalinger for ulike hudtyper

For å gjøre det litt lettere å velge riktig både når det kommer til oljerens og vannbasert rens, har vi satt sammen ulike dobbelrens-sett for forskjellige hudutfordringer og hudtyper.

Dobbelrens Kit for Akneutsatt hud er satt sammen av to produkter som er spesielt godt egnet for å behandle akne. En av nøkkelingrediensene er nemlig BHA-syre, som er supereffektiv mot kviser og urenheter.

Dobbelrens Kit for Tørr hud består kanskje ikke overraskende av to skånsomme produkter, som renser godt uten å strippe huden for nødvendige oljer. Naturlig fuktighet ivaretas av blant annet hyaluronsyre og næringsrik dronninggele.

Dersom du verken har tørr eller akneutsatt hud, og ønsker en effektiv men grundig renserutine er Deep Double Cleanse Kit midt i blinken. Her får du ikke bare to renseprodukter som passer de aller fleste, men også en sonisk rensebørste. Denne brukes sammen med den vannbaserte rensen for å gi en grundig og dyprensende behandling. Likevel er en den skånsom nok til daglig bruk – en sikker vinner for glattere og jevnere hud!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *