Flassende, rød vinterhud? Slik får du gløden tilbake!

Dersom du opplever at huden blir mer irritert med en gang kulden setter inn, er du langt ifra alene. Kald vinterluft er tørrere enn resten av året, samtidig som fyring innendørs gjør luften tørrere også inne i varmen. Resultatet blir for mange tørr, flassende og rød hud, noe de færreste ønsker nå i festsesongen. Heldigvis finnes det produkter som er gull verdt og virkelig jobber for å gi huden den sunne gløden tilbake. Her er våre tips!

Dette skjer med huden om vinteren

Uansett hva slags hudtype man har, kan man oppleve at huden blir mer sensitiv om vinteren. Noen kan også oppleve at huden klør, flasser og blir varm, og at den generelt er vanskeligere å ha med å gjøre. For de som er vant til at huden tåler det meste, kan dette være både frustrerende og forvirrende. Skal man behandle huden riktig, bør man derfor først og fremst forstå hva som faktisk er årsaken til dette.

Hudens ytterste lag består av naturlige oljer (lipider) og døde hudceller som sørger for at huden holder på fuktighet fra vann. Dette laget fungerer også som et beskyttelseslag, og er en viktig komponent i en sunn hud. Kalde temperaturer og lav luftfuktighet er ytre faktorer som kan være harde mot huden og strippe den for disse nødvendige oljene. Det som da skjer, er at hudcellene mangler “fyllmasse” i mellom seg, dør fortere, og sensitive og flassende områder kan oppstå.

Behandling

For å behandle rødhet, flassing og gusten tone er det noen ingredienser som egner seg spesielt godt. Ceramider (en type lipider) er blant disse, da huden vil tilføres de fettsyrene den mangler, og hudbarrieren styrkes. Ceramider gjør seg spesielt godt som ingrediens i fuktighetskremer, og er en ypperlig oppfølger for andre fuktighetsgivende ingredienser. En annen ingredienser som passer godt for å behandle disse symptomene er centella asiatica, som virker kraftig beroligende og lindrende.

3 anbefalinger for flassende og rød vinterhud

ACWELL Phyto Active Balancing Toner

Denne toneren er ypperlig de tørreste månedene, da den har en litt mer tyktflytende konsistens og tilfører massevis av god fuktighet. Nøkkelingrediensen er ACWELL sitt B5 Complex, som er en pH-balanserende mikstur bestående av blant annet betaglukan, lakrisrot og ginseng som bidrar en spenstig hud med en frisk glød! I tillegg til 7 typer aminosyrer, niacinamide og ceramide sørge for å balansere og styrke huden.

COSRX Pure Fit Cica Serum

COSRX sin Pure Fit Cica-serie er spesielt utviklet for å roe ned rød og irritert hud, og er basert på 7 ingredienser utvunnet fra centellaplanten. I dette serumet finner vi hele 76% centella-ingredienser, noe som gir det en kraftig lindrende og beroligende effekt. Ikke bare behandles kløe irritasjon, serumet hjelper også til med å holde både kviser og akneutrbudd unna!

COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream

Til slutt anbefaler vi COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream, den ultimate kremen for å få kranglete vinterhud tilbake til hektene. Med en tykk konsistens og en kombinasjon av både ceramider og centella asiatica, lukkes fuktighet inni huden samtidig som den styrkes, beroliges og pleies. Et must på denne tiden av året, og sitter helt perfekt under sminken!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *