Derfor elsker vi soppekstrakt i hudpleien vår

Sopp har helt siden oldtiden blitt mye brukt innenfor tradisjonell kinesisk medisin, og selv den dag idag er dette en velbrukt ingrediens både i skjønnhetsindustrien og innenfor medisin. Med sine mange beskyttende og pleiende egenskaper er det ikke rart at soppen også blir ofte benyttet i koreanske hudpleieprodukter! I dagens artikkel deler vi våre beste pleiende serumer basert på sopp.

Soppekstraktens mange fordeler

Rik på antioksidanter

Soppekstrakt inneholder flere stoffer med antioksidative egenskaper, som for eksempel selenium, ergothioneine og glutathione. Antioksidanter beskytter cellene og motvirker frie radikaler som kan skade hudcellene og forårsake slapp og sliten hud.

Vitamin B-kompleks

Sopp inneholder en rekke vitaminer og mineraler som potassium, sink og magnesium, men den er særlig rik på vitamin B-komplekset som inkluderer riboflavin, niacinamide og panthenol. Til sammen spiller de en stor rolle for hudens elastisitet og fuktighetsnivå.

Lysner opp pigmentflekker

Vitamin B3 (niacinamide) er også kjent for å jevne ut hudtonen og lysne opp pigmentflekker. Niacinamide kan hjelpe med å berolige inflammert og irritert hud, og holder også huden balansert og spenstig. Ikke minst støtter niacinamide også opp produksjonen av ceramider og fettsyrer, som igjen styrker hudens barriere. En annen lysnende ingrediens som stammer fra sopp er kojic-syre, som hindrer produksjonen av melanin i pigmentflekker.

Fuktighetsgivende

I tillegg til fuktighetsgivende panthenol, inneholder flere sopptyper også betaglukan. Betaglukan er et polysakkarid (sukker) som naturlig finnes i mange planter, inkludert sopp og gjær. Denne ingrediensen er super på å holde på vann og fuktighet slik at huden føles mer hydrert og spenstig, samtidig som den stimulerer produksjonen av makrofager (hvite blodceller) slik at patogener, som for eksempel bakterier, ikke har muligheten til å gro.

Våre beste serum med soppekstrakt

The Plant Base sitt serum Time Stop Collagen Ampoule inneholder hele 76,53% kollagen fra sopp, og er et supert anti-aging serum spesielt utviklet for sensitiv og moden hud. Like effektivt er d’Alba Piedmonts White Truffle Intensive Ampoule med hvit trøffel fra Piedmont-regionen i Italia, som er særlig god på å jevne ut hudtonen og lysne opp pigmentflekker. Er du på jakt etter intens fukt, se etter produkter som inneholder betaglukan. IUNIKs Beta-Glucan Power Moisture Serum inneholder hele 98% av denne fuktighetsgivende ingrediensen og passer alle hudtyper som er dehydrerte, eller prøv gjerne Betaglution Ultra Moisture Milk Oil fra Acwell hvis du har tørr hud som trenger både fukt og pleie.

Soppekstrakt kort oppsummert

Sopp er naturlig rik på antioksidanter som beskytter hudcellene og forhindrer tap av elastisitet og kollagen i huden, i tillegg til en rekke gunstige vitaminer og mineraler. Sliter du med pigmentflekker kan hudpleieprodukter med soppekstrakt hjelpe med å lysne disse både i form av niacinamide (vitamin B3), og i noen tilfeller også kojic-syre. Ønsker du produkter som har en hel rekke med anti-aging egenskaper, bør du så absolutt se etter soppekstrakt på ingredienslisten neste gang du handler.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *