Derfor er propolis bra for huden din

Har du hørt om den supertrendy ingrediensen propolis? Koreanere elsker denne ingrediensen, og det er det flere gode grunner til. Faktisk finnes propolis i tablettform som kosttilskudd, så det er ikke rart at denne ingrediensen også finnes i utallige hudpleieprodukter. I dette innlegget forteller vi hva propolis er, og hvorfor du også bør inkludere det i din hudpleierutine.

Bienes lim

Propolis er et stoff som biene produserer, og kalles derfor også for bielim. Propolis blir laget ved at biene henter kvae og harpiks fra trær og planter, og blander det sammen med egne enzymer. Resultatet er et seigt stoff som biene bruker til å tette sprekker i bikuben, i tillegg til å beskytte honningen mot hardt vær og uønskede inntrengere. I tillegg bidrar propolis til et sterilt og antibakterielt miljø for honningen.

Propolis i hudpleie

Propolis har flere fordeler for huden. Blant annet er den antibakteriell, proppfull av antioksidanter, i tillegg til at den har en pleiende og beroligende effekt på sår og solbrent hud. Propolis gir også dyp fukt til huden, balanserer talgproduksjonen og styrker hudens naturlige barriere. På grunn av sine antibakterielle og styrkende egenskaper, fungerer propolis utmerket for de med betent aknehud, i tillegg til de med sensitiv hud som sliter med rødhet og irritasjon. Det vil si at propolis jobber på en multifunksjonell måte som styrker det ytterste laget av huden samtidig som den bekjemper urenheter og betennelser.

5 propolis-favoritter

IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum med hele 70% propolisekstrakt i tillegg til 12% ekstrakt fra tindved (sea buckthorn), er det perfekte serumet for deg hvis du sliter med sensitiv eller kløende hud. Dette har blitt et av våre bestselgende serum og er populært blant kunder som sliter med rosacea og eksemhud. Konsistensen er lett, trekker raskt inn i huden og gir en jevn og fin glød.

For sensitive eller akneutsatte hudtyper som trenger en mild eksfoliering, anbefaler vi COSRX Natural BHA Skin Returning A-Sol Toner som peeler med BHA-syrer og roer ned og beroliger med 60% propolis. Bruk denne på en bomullspad etter rens og sveip over ansiktet. Du kan også klappe litt ekstra av produktet på problemområder som er forårsaket av akne.

For tørre og modne hudtyper som tørster etter fukt, prøv gjerne d’Alba Piedmont sin luksuriøse White Truffle Prestige Watery Oil, som bekjemper aldringstegn som rynker, fine linjer og tap av elastisitet. Denne lette ansiktsoljen inneholder vitamin E – kapsler som smelter i kontakt med huden og fører til mer spenst og glød.

For mer akneutsatte hudtyper, er COSRX AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer det perfekte valget: en lettvektig fuktighetskrem med lavt innhold av AHA- og BHA-syrer som holder døde hudceller unna, samtidig som ekstrakt fra propolis og grønn te beroliger betent hud. Passer også til andre hudtyper som ønsker en mild og fuktighetsgivende dagkrem som motvirker hudormer og arr etter kviser.

Avslutt rutinen din med COSRXs Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask, en deilig sovemaske med propolis som du påfører før du legger deg. Denne masken vil jobbe i dybden mens du sover og sørge for at huden er mer spenstig, jevn og glødende når du våkner. Det fine med denne er at den også kan brukes som dagkrem og wash-off maske.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *