Kjeder du deg i karantene? Gjør som koreanerne!

Mange av oss sitter nå i karantene hjemme, har hjemmekontor eller bare selvisolerer oss selv for å forhindre spredning av smitte. Selv om det på mange måter er hyggelig å være hjemme er det ikke alltid like enkelt å få tiden til å gå. Vi har pløyet oss gjennom internett for å finne ut hva koreanerne gjør for å få tiden til å gå mens de sitter i karantene, og her kommer noen av de største trendene i Korea akkurat nå.

1. Karantenekaffen «dalgona coffee»

Denne iskaffen, også kjent som “whipped coffee”, har gått som en farsott over Instagram og TikTok i det siste. Trenden startet i Sør-Korea da skuespilleren Jung Il Woo introduserte drikken på TV i januar. Han hadde smakt det på ferie i Macau og syntes det minnet om den tradisjonelle koreanske snacksen dalgona, derav navnet. Dalgona lages ved å smelte sammen sukker og bakepulver, for så å presse inn et mønster med en metallform, og resultatet er en søt og litt bitter godteribit.

Ikke bare ser dalgona kaffe pent ut, det er i tillegg utrolig lett å lage! Bland sammen like deler pulverkaffe, sukker og kokende vann til en jevn røre og visp til det blir luftig. Server over kald melk med isbiter, rør rundt og NYT!

PS! Del din dalgona coffee momentInstagram stories og tagg oss med @skinsecretno!

2. Gro dine egne spirer

Det tar litt tid, men er slett ikke så vanskelig. Spirer brukes mye i koreansk matlaging, og dermed er det ikke så rart av mange koreanere tester de grønne fingrene sine mens de sitter i karantene. Mungbønner eller soyabønner kan kjøpes på asiatiske dagligvarebutikker. Se videoen under for å lære deg fremgangsmåten.

3. Sjekk ut koreanernes Netflix-favoritter

Koreanske dramaer har massive tilhengerskarer verden over, og mens nye serier dukker opp hele tiden, er det vel ingen som har hatt så mye «buzz» i det siste som disse tre:

Crash Landing on You med stjernene Hyun Bin og Son Ye-jin i hovedrollene. Serien handler om den rike arvingen Yoon Se-ri som etter en paragliding-ulykke ender opp i Nord-Korea og møter offiseren Ri Jeong-hyuk. Høres sært ut, men faktisk har serien fått gode tilbakemeldinger på at den portretterer det nordkoreanske dagliglivet godt.

Itaewon Class handler om eks-kriminelle Park Sae-ro-yi (spilt av Park Seo-joon) som etter fengselsoppholdet åpner en bar i Itaewon-distriktet i kamp mot gigantkjeden Jangga etter et dramatisk drap på sin egen far. Serien tar også opp tabubelagte temaer som rasisme og LGTBQ-rettigheter, og er definitivt verdt en titt!

Kingdom kom nettopp ut med sin andre sesong, og er en supernaturlig politisk thriller som finner sted i Joseon på 1500-tallet etter den første japanske invasjonen. Uten å røpe for mye kan vi si at det er en blanding mellom Game of Thrones og The Walking Dead, og den beste serien vi har sett i det siste uansett produksjonsland og sjanger! Det eneste vi ikke liker er at vi må vente på sesong 3 …

4. Sheetmask deg til glødende hud

Det er ingen hemmelighet at både koreanske kvinner og menn elsker sheetmasker! Og hvor vi nordmenn vanligvis plasserer melken i kjøleskapsdøren, er det ikke uvanlig at koreanerne her oppbevarer sheetmasker i stedet for. Nå som vi tilbringer mye tid innendørs, hva med å teste ut en 7-dagers maskeutfordring for å pleie deg selv litt ekstra? Det fine med sheetmasker er at de kan brukes når som helst og hvor som helt – som forfriskende oppvåkning om morgenen, pleie på hjemmekontoret, eller avslapning rett før leggetid.

Om du heller foretrekker en spamaske har vi flere wash-off masker som vil gi deg dyp og beroligende pleie mot tørr inneluft, som f.eks. Honey Mask og Mugwort Mask fra I’m From.

Sjekk ut våre favorittmasker her:

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *