Hvordan bygge opp en næringsrik hudpleierutine?

Å bygge opp en hudpleierutine kan være spennende, men også utfordrende og forvirrende om man ikke vet hvor man skal starte. Helst ønsker man at rutinen skal inneholde så gode ingredienser som mulig slik at huden får utbytte av alle produktene, så i dag forklarer jeg hvordan du bygger opp en næringsrik rutine som passer de fleste hudtyper.

Hva vil det si å ha en næringsrik rutine?

Om du bygger opp rutinen din på en næringsrik måte så inneholder produktene dine ingredienser som c-vitamin, peptider, hyaluronsyre, propolis, centella asiatica, risekstrakt og ceramider. Dette er ingredienser som jobber med å fornye huden, forhindre aldring, gi intens og dyp fukt, samt spenst og beskyttelse mot ytre påvirkninger. Til denne rutinen har jeg valgt produkter som passer de fleste hudtyper, og som kan brukes sammen for best mulig effekt:

Steg 1: Banila Co Clean It Zero

Denne deilige oljebalm-rensen smelter bort alt av sminke og smuss på kun noen få sekunder. Du kan trygt bruke den til å få vekk øyesminken. Grunnen til at jeg anbefaler denne oljerensen er fordi den inneholder c-vitamin som jobber med å forhindre aldring i huden og gi den en jevnere og finere tekstur og hudtone.

Steg 2: Purito Defence Cleanser

Etter at du har vasket ansiktet med oljerensen, fortsetter du med denne skånsomme gelrensen fra Purito. Denne rensen vil balansere pH-verdien i huden, og roe den ned ved hjelp av ekstrakter fra urteplanten centella asiatica, også kjent som cica. Resultatet etter å rense med denne er en balansert hud som ikke er strippet for sine naturlige oljer.

Steg 3: I’m From Rice Toner

Risekstrakt har i mange hundre år blitt brukt av asiatiske kvinner til å øke spensten i huden og jevne ut hudtonen. Rice Toner fra I’m From inneholder 77,78% ren risekstrakt som stammer fra lokaldyrket ris i Korea. Denne toneren vil tilføre mye fukt til gusten og slapp hud, og forhindre fine linjer og rynker. Husk å riste flasken før bruk.

Steg 4: Jumiso All Day Serum

Jumiso All Day Serum er et av våre bestselgende serum proppfull av tindvedekstrakt som inneholder en høy prosent c-vitamin. Serumet er lettvektig og vil bekjempe pigmentflekker og kvisearr, samt gi mer spenst og glød til huden. Kan brukes både morgen og kveld.

Steg 5: COSRX Triple Hyaluronic Serum

Jeg anbefaler å legge serum lagvis for å få mest mulig ut av ingrediensene. COSRX sitt Triple Hyaluronic Serum er en fuktighetsboost for huden, og går både dypt inn under hudoverflaten samtidig som det danner en fuktbarriere som varer gjennom hele dagen. Dette serumet er heller ikke klissete som mange hyaluronsyre serum er, og anbefales både morgen og kveld.

Steg 6: So Natural Cera + Peptide Smooth Eye Cream

Denne øyekremen inneholder både ceramider som beskytter og bygger opp den delikate huden under øynene, og peptider som glatter ut linjer. Konsistensen kan minne om mousse og trekker godt inn i huden ved påførsel. Mitt tips er å legge på et tykkere lag på kvelden, som en sovemaske for underøyeområdet.

Steg 7: d’Alba No Sebum Peptide Cream

Nylig har dette vært min go-to krem både morgen og kveld, og jeg foretrekker å bruke den i samme rutine som et c-vitamin serum. Kremen inneholder hvit trøffel og peptider som styrker hudbarrieren og gjør hudteksturen mykere, glattere og finere. Jeg ville spesielt anbefalt denne til de med dehydrert og kombinert hud, og flere i min omgangskrets og familie som har moden hud har merket tydelig forskjell når de bruker denne kremen. Perfekt for å glatte ut linjer og gi slapp hud spenst.

Steg 8: Skin & Lab Fre C Sun Lotion

En hudpleierutine er ikke komplett uten solfaktor. Det er individuelt om man ønsker å bruke solfaktor eller ikke, men jeg anbefaler på det sterkeste at du gjør det, året rundt. UV-strålene står for 80% av aldring i huden, og derfor er koreanske solkremer spesielt utviklet til å inneholde pleiende ingredienser og en lettvektig konsistens. En klar favoritt er Fre C Sun Lotion fra Skin & Lab, som inneholder vitamin E og C, samt centella asiatica for å lindre huden. Helt perfekt ingrediens-trio å beskytte ansiktet med i solen.

Kort oppsummert

Om du ønsker å gi huden den pleien som kommer til å gi langvarige resultater bør du tenke over hva slags ingredienser produktene inneholder. Se etter ingredienser som ceramider, peptider, centella asiatica, c-vitamin, etc. Velg produkter som gir mye fukt, som forhindrer aldring, og som beskytter hudbarrieren. Dette er noe de fleste hudtyper trenger, og med de essensielle stegene i en hudpleierutine vil du kunne bevare fukten, spensten og gløden i huden over lang tid!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *