Trendvarsel: Coating-metoden er den nye multi-maskingen

Har du du hørt om coating-metoden? Ikke? Det hadde ikke vi heller før for et par uker siden. Vi har tidligere skrevet om multi-masking, altså det å bruke forskjellige masker etter hudområdenes ulike behov, men coating er en helt ny koreansk trend innen hudpleie. Coating er en metode som brukes ofte i koreanske hudpleiesalonger, og i dag forteller vi deg hvordan du kan prøve ut denne maskemetoden hjemme.

Hva er coating?

Coating handler om å lagvis legge ulike typer masker på ansiktet for å dra mest mulig nytte ut av ingrediensene. I stedet for å legge en talgregulerende maske i t-sonen og en fuktighetsgivende maske i resten av ansiktet slik som en gjør ved multi-masking, legges maskene lagvis over hele ansiktet. I koreanske hudpleiesalonger brukes gjerne først en fuktighetsgivende maske med lett konsistens, for så å legge over en såkalt rubber mask, som er en tyktflytende gummimaske som stivner ved påførsel.

Første steg: Eksfoliering

Aller først må huden eksfolieres for å fjerne alle døde hudceller og for å bli klargjort. Etter å ha renset huden, anbefaler vi at du bruker eksfolieringspadsene COSRX One Step Original Clear Pad i sirkulære bevegelser i hele ansiktet. Først den ru siden før du snur over til den myke siden. Disse tonerpadsene vil også tone huden fukte den godt før den neste masken påføres. Husk å ikke skylle av etter at du har brukt denne.

Andre steg: Den letteste masken først

Det neste steget vil være å legge på en fuktighetsgivende ansiktsmaske. Ta en passelig dose av COSRX sin Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask, og massér inn i huden. Denne rismasken er full av næring som gir intens fukt, spenst og elastisitet til huden, og konsistensen gjør den til det perfekte førstesteget i coating-metoden. Du bør bruke nok krem til at hele huden dekkes og kjennes litt klissete, men ikke så mye at det kan skrapes av med en spatel, slik som ved wash-off masker. La trekke inn i ca. 30 sekunder før du går videre til neste steg.

Tredje steg: Wash-off maske

Her kommer den morsomme delen: smør et lag med en av wash-off maskene til I’m from, enten Honey Mask eller Mugwort Mask. Hvilken av de to du bør bruke kommer an på hudtypen og hudtilstanden din. Har du normal, tørr, sensitiv eller moden hud bør du velge Honey Mask. Denne masken inneholder nesten 40% ekte koreansk fjellhonning, og er derfor beroligende og fuktighetsgivende, samtidig som den gir utrolig glød og spenst til sliten hud. Har du kombinasjonshud eller akneutsatt/sensitiv hud bør du gå for Mugwort Mask. Den lindrer rødhet, inflammasjon og betente kviser, samtidig som den jevner ut ru og nuppete hud.

La maskene ligge på huden i en gitt periode, før du skyller alt vekk med lunkent vann. Husk at maskene ikke skal renses bort ved hjelp av en rens, kun skylles bort. Bruker du Mugwort Mask bør du skylle av etter 5-10 minutter, mens Honey Mask kan du ha på i opptil 1 time. Tørk ansiktet forsiktig før du eventuelt påfører et serum og fuktighetskrem.

Tips! Ønsker du å pleie huden rundt øynene samtidig kan du gjennomdynke to bomullspader med en fuktighetsgivende toner, som eksempelvis Purito sin Green Level Calming Toner og plassere over øyelokkene.

Coating-metoden kort oppsummert

Coating-metoden hvor ulike masker legges lagvis oppå hverandre har vært en vanlig maskemetode i koreanske hudpleiesalonger. Nå er det også mulig å utføre den samme spaopplevelsen hjemme ved å først bruke en lettere fuktighetsgivende maske i kremform, før du lukker inn behandlingen med en wash-off maske. Resultatet er dyp fuktet og pleiet hud med ekstra glød og spenst.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

 

Ett svar til “Trendvarsel: Coating-metoden er den nye multi-maskingen

  • Trine Lise

    Den beste hudpleien og kunnskapen, alt samlet i en butikk? Varene havner raskt i postkassen din og kundeservicen er super? På Instagram og nettbutikken legger de ut masse nyttig om produktene og om hudpleie. 10 av 10 fra meg?

    Svar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *