Dobbelrens er sentralt i koreansk hudpleie, og er standard prosedyre hos de fleste koreanere. Den bryter opp alt av olje som dannes eller påføres huden, renser porene og fukter. En dobbelrens starter ganske enkelt med oljerens etterfulgt av en vannbasert rens, og tar under 2 minutter å gjennomføre!

Hvorfor dobbelrens?

Dobbelrens er uten tvil det beste du kan gjøre for huden din. Dobbelrens sørger nemlig for å rense huden på en optimal måte ved at smuss, sminke og solkremrester smeltes vekk samtidig som porene renses nedover i dybden og urenheter forebygges. I tillegg kan man gjerne velge en dobbelrens-kombinasjon som jobber med å forbedre huden på et spesifikt område, som passer spesielt til din hudtype.

Oljerens

Grunnen til at man alltid starter dobbelrens med en oljebasert rens, er at den hjelper til med å løse opp alt av olje som påføres eller dannes på ansiktet i løpet av dagen eller natten. Dette er sminke, solkrem, forurensede partikler og overflødig talg. Det er vesentlig å få vekk dette fete laget før du kan fortsette med en vannbasert rens, slik at denne fungerer så effektivt som mulig.

Hvordan bruke oljerens?

Oljerensen kommer enten i en flytende- eller fastere form som omdannes til olje når den kommer i kontakt med vann. Ta en liten del av produktet og masser på tørr hud før du væter hendene med litt vann og masserer ytterligere. Avslutt med å skylle av med vann.

Vi har ulike typer oljerenser i forskjellige former:

Vannbasert rens

Videre fortsetter dobbelrensen med en vannbasert rens som trenger lenger inn i huden for å rense porene, og fjerner alt smuss oljerensen ikke har tatt bort. Etter dette steget kommer ikke huden din bare til å føles ren, men også balansert og hydrert.

Hvordan bruke vannbasert rens?

Fukt ansiktet før du påfører en liten del av produktet og begynner å massere. Vannbasert rens skummer som regel i kontakt med vann. Jobb produktet inn i huden i opptil ett minutt mens du gir deg selv en lett massasje i sirkulære bevegelser. Skyll godt av med lunkent til kaldt vann, og dobbelrensen er komplett!

Her er noen våre vannbaserte favoritt-renser, velg gjerne en som passer din hudtype:

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja