Duoen som gir deg flassfri hodebunn og silkemykt hår!

Selv om vi er aldri så glad i høst og vinter, har denne årstiden en tendens til å gjøre hodebunnen mer utsatt for flass. Flass består av døde hudceller som skaller av fra hodebunnen, noe som ofte er et resultat av tørr hodebunnshud. Denne typen flass ser gjerne ut som et lett hvitt dryss, men flass kan også komme som følge av fet hodebunn, eksem og andre hudtilstander. Da har flasset gjerne litt større, gråhvite korn. Dersom man stort sett opplever flassing i vinterhalvåret er det mest sannsynlig snakk om tørr hud. Den kalde og tørre vinterluften kan nemlig tørke ut huden, og det vil derfor være lurt å velge en mild og fuktighetsgivende shampoo. Et annet tips er å unngå å dusje i alt for varmt vann og å ikke vaske håret mer enn nødvendig.

I tillegg vil også selve håret gjerne bli tørrere om vinteren, og det kreves som regel litt ekstra pleie for å holde det mykt og glansfullt. Vi elsker nyhetene Ethic Shampoo og Hydrate Hair Butter fra British M, to superprodukter som er er fulle av gode ingredienser samtidig som de er milde og skånsomme. Sammen passer disse helt perfekt som en del av vinterens hårpleierutine, og vil bidra til både flassfri hodebunn og silkemykt hår.

BRITISH M Ethic Shampoo

Denne shampooen inneholder flere supre beroligende ingredienser; som blant annet centella asiatica og lakrisrot! Disse gir behagelig lindring av kløe og irritasjon, og gir en herlig følelse av lettelse til stresset og problematisk hodebunnshud. Samtidig vil ekstrakter fra 10 ulike naturlige ingredienser jobbe med å balansere hodebunnens oljeproduksjon slik at den sunne fuktighetsbalansen gjenopprettes. I tillegg renses hodebunnen grundig slik at gamle produktrester ikke blir liggende og skape irritasjon eller tørke ut huden ytterligere. Håret etterlates rent, tilføres massevis av fuktighet fra innsiden og ut og hodebunnen balanseres.

BRITISH M Hydrate Hair Butter

Dette produktet kan brukes på forskjellige måter for å bevare håret gjennom de tøffe vintermånedene. Ingrediensene består blant annet av ceramider som finnes naturlig i hårstråene, og er det stoffet binder hårstråene sammen. Ved å tilføre ceramider gjennom produkter vil man derfor kunne forhindre splittede tupper og holde håret glatt og sunt. I tillegg inneholder Hydrate Hair Butter både sheasmør og arganolje som gir mykgjørende fuktighet og pleie! Bruk den for eksempel som hårkur i dusjen for å gi håret alt det trenger av næring. Sørg bare for at shampooen er renset skikkelig ut og at håret er hånkletørt – ikke dryppende vått – når hårkuren påføres. Produkter kan også brukes som et varmebeskyttende stylingprodukt, og da skal det altså ikke vaskes ut. Fordel en liten mengde av produktet i halvtørt eller tørt hår og form det som du vil enten med hendene eller med stylingverktøy.

Kort oppsummert

Vinterens kalde og tørre luft er en stor påkjenning for håret, og kan føre til både tørr hodebunn og tørt hår. Flass består av døde hudceller som skaller av hodebunnshuden, og flassing i vinterhalvåret er som oftest et resultat av tørr hodebunn. Se gjerne etter en shampoo som er skånsom og fuktighetsgivende, og unngå dusjing i glovarmt vann. Også selve håret har godt av ekstra pleie, og det er derfor lurt å  velge produkter som tilfører fuktighet fra for eksempel pleiende oljer.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *