En manns møte med koreansk hudpleie

For Erlend eksisterte ikke begrepet “hudpleie” inntil han prøvde koreansk hudpleie. Dette er hans historie:

Jeg har nok aldri tenkt på hudpleie som noe jeg har måttet gjøre, siden jeg fra naturens side har normal kombinasjonshud uten særlige problemer. Noen sorte hudormer og forstørrede porer her og der, men ingenting alvorlig. Derimot har jeg som liten vært en atopiker, og i voksen alder har jeg dessverre blitt ekstrem-atopiker. En atopiker er en som lett kan reagere allergisk mot ulike allergener. For meg gjelder det dog kun på hendene, men jeg har merket at huden i ansiktet har blitt mye mer sensitiv enn den en gang var. Dette har ført til at jeg er ekstra nøye med hva jeg velger å utsette huden min for.

“Jeg gjorde som menn flest og prøvde både det ene og det andre.”

Som mange unge menn har jeg valgt å anlegge skjegg, og jo lengre det ble, jo tørrere ble huden under. I disse skjeggtrend-tider florerer det av skjegg-produkter for oss gutta. Oljer, pomader, skum – you name it. Så jeg gjorde som menn flest og prøvde både det ene og det andre. Det fungerte ikke optimalt, så jeg valgte å teste en rens men dette tørket huden min helt, til den grad at jeg valgte å supplere med en fet krem, som lå som et tykt lag utenpå huden min. Du kan tenke deg hvor begeistret mine hender ble for dette…

Jeg har i lang tid hatt stor interesse for asiatisk popkultur, og koreansk hudpleie har alltid vært nevnt i en bisetning her og der, men jeg har aldri tenkt særlig over dette, helt til jeg hørte Sanja snakke om dette fenomenet på skinsecret.no. Jeg kunne ikke annet enn å prøve det ut, for akkurat da snødde det praktisk talt fra haken min. Jeg må også innrømme at jeg ble tiltrukket av forpakningen på produktene: minimalistisk og praktisk.

“Nå sheetmasker jeg mens jeg spiller Playstation. Det skulle jeg aldri trodd det om meg selv.”

Jeg valgte en relativt myk start med kun en rens og fuktighetskrem. Jeg har ikke all verdens erfaring med hudpleie, men jeg må si at jeg ble veldig overrasket hvor godt det føltes! Rensen skrapet ikke bort mitt naturlige fettlag, og det inntrykket jeg satt igjen med etter å ha vasket den av var lett og luftig hud. Det føltes som om jeg ikke hadde gjort noen ting, akkurat sånn som jeg foretrekker det! Fuktighetskremen trakk raskt inn i huden og holdt på fuktigheten i en hel dag. Dette var for godt til å være sant, tenkte jeg. Det skadet heller ikke at produktene luktet rent og mildt. Jeg utvidet raskt min rutine ved å kjøpe inn flere steg, til og med interessen for k-beauty har økt hos min samboer. sheetmasker jeg mens jeg spiller Playstation, det skulle jeg aldri trodd det om meg selv.

Når jeg nå tenker tilbake på da jeg hørte om alle stegene du kunne gjøre i en koreansk hudpleierutine, kan jeg ikke annet enn å le, for den gang tenkte jeg: hvem har tid til alt dette?! Men nå vet jeg at det er så fort gjort at jeg ikke engang trenger å stå opp tidligere for å gjøre rutinen min før jeg skal på jobb. Det føles ikke som jeg trenger å gjøre en ekstra innsats for å ta vare på huden min, og det er kjapt, enkelt, og det snør ikke lenger fra haka mi!

Dette er min rutine hver morgen og kveld

COSRX Good Morning Gel Cleanser

NEOGEN Green Tea Gauze Peeling Skrubb (1 gang i uken eller etter behov)

COSRX Blackhead Power Liquid

COSRX Oil-Free Moisturizing Lotion

Skrevet av: Erlend, 25 år

Shop Erlends produkter: