Koreansk anti-aging rutine

Sørkoreanske kvinner og menn stiller høye krav til sine anti-aging produkter, som skal være så effektive og naturlige som mulig. Dette er de koreanske hudpleiemerkene veldig klar over, og hvert år utvikles og lanseres det nye anti-aging produkter til konsumentenes glede. I Sør-Korea handler det ikke bare om å redusere rynker man allerede har fått, men også om å forhindre rynker i å dannes. Sørkoreanere starter derfor med sin egen hudpleierutine for å ta vare på huden sin fra tidlig alder av. En stor fordel med koreanske anti-aging produkter er at de ikke har en strammende effekt på huden, for der skal hudpleien være naturlig, føles godt og gi resultater, ikke bare være en midlertidig løsning for anledningen.

Alt dette høres veldig lovende ut, men det kan være vanskelig å forstå hvor man skal starte, og hvilke produkter man skal bruke. Jeg skriver her om hvilke tiltak som gir best anti-aging effekt på huden, og hvilke ingredienser som er de mest effektive og naturlige for å holde et ansikt sunt og elastisk i mange år fremover.

Ansiktsmassasje

I Sør-Korea er det like vanlig å utføre en ansiktsmassasje på seg selv som det er å pusse tennene sine. En ansiktsmassasje stimulerer blodsirkulasjonen som igjen kvitter seg med avfallstoffer i huden. Slå gjerne to fluer i en smekk og bruk renserutinen, morgen og kveld, til å gi deg selv en rask ansiktsmassasje. En slik massasje vil ikke bare bidra til å fjerne avfallstoffer fra huden din, men den  vil også redusere hovenhet, spesielt på morgenen. I tillegg vil en ansiktsmassasje føre til at produktene du bruker i etterkant blir absorbert mer effektivt.

Fjern sminken grundig

En av hovedårsakene til at huden vår eldes raskere, er at vi slurver med rens om kvelden. Hvem har vel ikke glemt å fjerne sminken etter en kveld ute på byen? Hvis du ikke renser huden før du legger deg, kan det føre til tap av elastisitet i tillegg til at kjemikaliene fra sminken kan sette seg på et dypere plan som gjør det vanskelig for kroppen å kvitte seg med de. Dette vil over tid føre til dype rynker, urenheter, tette porer og slapp hud. Pass alltid på å rense av sminken før du legger deg uansett hvor sent det blir. I koreansk hudpleie er det vanlig å dobbelrense, men mange eldre koreanske kvinner bruker en trippel-rens hvor de først bruker en bomullspad dynket i rensevann til å fjerne det øverste laget med sminke, for så å massere inn en oljerens og avslutte med en vannbasert rens.

Eksfolier huden regelmessig

Det er lett å glemme å eksfoliere huden sin hver uke, spesielt om man ikke sliter med tørr og flassete hud, men mangel på eksfoliering er en av hovedfaktorene til at huden mister spenst. Våre NEOGEN Red Wine Peeling Pads er spesielt utviklet for anti-aging, da de inneholder gjæret rødvinsekstrakt som trenger inn i huden og bekjemper frie radikaler. Disse radikalene fører til økt stressnivå i huden og dermed tap av elastisitet og glød.

Snegleslim

Ingen anti-aging rutine er komplett uten snegleslim, en hudpleieingrediens som tradisjonelt har blitt brukt til medisinsk behandling i århundrer. COSRX Advanced Snail 96 Mucin Essens behandler både dype rynker og fine linjer, mens den reduserer pigmentflekker.

Bruk en spamaske

En spamaske med naturlige ingredienser er alt du trenger for å gi huden en dyp og luksuriøs behandling uten å gå til en salong. Her anbefaler jeg I’m From Ginseng Mask med naturlig ekstrakt fra ginsengrot, som i lang tid i Asia har blitt brukt som en eksklusiv antiaging detox, og til å roe ned hudeksem. Det som er spesielt deilig med denne masken er ginsengens varmende egenskaper som varmer opp huden når du masserer den ut i ansiktet.

Fukt huden godt

For en sørkoreansk kvinne er det helt vanlig å påføre mange lag av samme type produkt. Et ekstremt eksempel er 7 lag med toner, også kalt “7-skin method”. Her påføres 7 lag med toner som drukner huden i fukt, og tar fuktighetsnivået i huden til nye høyder. Du kan enten bruke for eksempel tre forskjellige tonere, eller legge syv lag av samme toner. Vår favoritt akkurat nå er ACWELL Licorice pH Balancing Cleansing Toner, som er fuktighetsgivende og vil roe ned røde områder på huden.

Det er også vanlig å bruke flere lag med fuktighetskrem og sheetmasker. Påfør gjerne 2 lag av ulike fuktighetskremer, eller legg 2 sheetmasker oppå hverandre for å få mest effekt av behandlingen. ARIUL Watermelon Hydro Glow Sheet Mask er for eksempel en maske som gir massevis av fukt til huden, og man kan gjerne legge den dobbelt. En hud som får tilført fukt og næring hver dag er bedre forberedt på ytre påvirkninger og mindre utsatt for tørrhet og slapphet. COSRX Full Fit Propolis Light Cream er en krem du kan legge på flere lag av. Den trekker raskt inn i huden, er ikke fetende og tilfører huden et flust av elastisitet og fukt

Solfaktor året rundt

Det er ikke uvanlig å se koreanske mødre påføre solfaktor på barna sine midt på vinteren. Å beskytte seg mot UV-stråler uansett årstid og alder er en vanlig del av koreansk familiekultur. Koreanske solkremer er derfor utviklet for å være lette, uten fett, uten skadelige hormonforstyrrende stoffer, og i tillegg virke som primer under sminken, som for eksempel COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++. Det er nesten for godt til å være sant, men faktum er at solen er hudens verste fiende, og bare 10 minutter ute i sola uten beskyttelse kan elde huden din drastisk. Derfor bør du gjøre som koreanske menn og kvinner, og påføre et generøst lag med solfaktor som ditt siste steg i anti-aging rutinen før du går utendørs i dagslyset.

Oppsummering

Enten du allerede har dype rynker og slapp hud, eller har begynt å se noen fine linjer i munnvikene, finnes det håp! Med en hudpleierutine bestående av produkter med de rette ingredienser, kan du både forhindre og reversere aldringstegn. Gi deg selv en ansiktsmassasje mens du renser huden, husk alltid å fjerne sminken før du legger deg, eksfolier regelmessig, skjem deg bort med en spamaske av og til, fukt godt (gjerne med snegleslim) og bruk solkrem før du skal ut i dagsslys.

Følger du disse rådene vil det gi deg merkbare resultater, men merk deg samtidig at de tiltakene jeg har skrevet om i denne artikkelen er ytre tiltak som reduserer aldringstegn, og at det i tillegg er viktig å stresse mindre, drikke nok vann, og få nok søvn for å hindre ytterligere aldring av både hud og kropp.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja