Hvordan bekjempe kviser og akne

Kviser og akne er ingen spøk, og kanskje en av de vanskeligste hudtilstandene man kan ha. Det finnes hovedsaklig to årsaker til at kviser og akne oppstår:

  1. Under det ytterste laget med hud finnes det et oljelignende stoff kalt sebum, som transporteres ut gjennom porer i huden. Ved for høy produksjon av sebum, i kombinasjon med at huden kvitter seg med døde hudceller, kan det oppstå fortetning i porene. Dette fører til en infeksjon, bedre kjent som kviser.
  2. En annen årsak er en bakterie kalt propionibacterium acne. Denne bakterien finnes naturlig i huden men ved forhøyet produksjon av sebum og fortetning av porene, kan bakteriens reproduksjonstakt øke og føre til betennelse og røde prikker på huden, bedre kjent som akne.

Det er ekstra demotiverende å prøve å finne et vidunderprodukt i jungelen av produkter som skal hjelpe mot urenheter. Utallig mange produkter lover både det ene og det andre, men hva gjør du når du har prøvd alt og ingenting fungerer?

I koreansk hudpleie sverger man til 5 steg, som gjøres morgen og kveld, for å bli kvitt akne og kviser. Under forklarer jeg hvordan hvert av disse stegene hjelper til med å bekjempe akne og kviser.

Oljerens

Sliter du med uren hud er det kritisk å holde hudens produksjon av talg (sebum) under kontroll, for å unngå fortetning i porene. Til dette bruker du en oljerens som løser opp talg, og samtidig løser opp sminke svette og annet smuss som kan bidra til fortetting av porer. For deg med kviser og akne anbefaler jeg CUBE sin rensesåpe for uren hud; Skin Trouble Soap. Denne inneholder aktive og naturlige ingredienser som renser bort alt av overflødig talg og sminke, uten å skade eller tørke ut hudoverflaten. Den dufter naturlig og kommer også med en hygienisk såpekopp og en myk og deilig svamp som hjelper til med å rense porene.

Vannbasert rens

En vannbasert rens jobber dypere og renser ut av porene det som er igjen etter oljerensen. Når du velger en vannbasert rens så bør du velge en som inneholder aktive ingredienser som er kjent for å hjelpe mot akne og kviser. SKINFOOD Tea Tree Bubble Foam inneholder tetrebladekstrakter som fra gammelt av er kjent for å hjelpe mot akne og urenheter. Den tørker ut sorte og hvite hudormer mens den trenger dypt inn i porer og renser ut all betennelse forårsaket av kviser og akne. Dette renseskummet har ikke kun tetre-ekstrakter som en aktiv ingrediens, men den inneholder i tillegg ingefærekstrakt som har en beroligende effekt på røde betente områder og infeksjoner. Skummet er silkemykt og etterlater ikke huden stram og tørr.

tea-tree-bubble-foam-skinfood

Sammen med oljerens utgjør den vannbaserte rensen det som er kjent som en koreansk dobbelrens. Du kan lese mer om hvorfor dobbelrens er så viktig her.

Toner

Etter du har utført olje- og vannbasert rens, vil du med en koreansk toner balansere PH-verdien i huden, åpne opp porene og forberede huden på best mulig måte for det neste steget. For akne- og kviseutsatt hud er dette ekstra viktig for å få best utbytte av produkter som skal virke i dybden og behandle infeksjoner. For deg med akne og kviser kan du velge en toner som har en rensende effekt. Våre COSRX One Step Pimple Clear Pads renser i tillegg til å eksfoliere (skrubbe) huden. Denne toneren kommer i form av pads som har tekstur og er effektiv og enkel å bruke. Eksfolieringen skjer med naturlig BHA-syre som reduserer akne og kviser, og forhindrer tilbakefall av disse.

Essens

Akne- og kviseutsatt hud som blir renset og eksfoliert, kan lett bli irritert. Det bør derfor gjøres tiltak for å roe ned hudoverflaten og gjenoppbygge cellene, og dette er jobben til essensen. En essens som passer til hud med akne og kviser er vår snegleessens, COSRX 96 Snail Power Mucin Essence, som inneholder 96% filtrert snegleslim. Essensen roer ned rødhet forårsaket av akne og kviser, i tillegg til at den reduserer kvisearr og røde flekker. Den jenver også ut hudtonen og teksturen, slik at du ender opp med en klar og ren hud.

Fuktighetskrem

Som tidligere nevnt kan akne- og kviseutsatt hud lett bli irritert etter rens og eksfoliering, spesielt etter bruk av syrer som AHA og BHA. I tillegg til påføring av essens er tilføring av masse fukt helt vesentlig for å holde huden frisk og balansert. Jeg vil her anbefale COSRX Oil-Free Moisturizing Lotion, en fuktighetskrem som roer ned hudoverflaten og gir en økning av fuktighet som varer i flere timer fremover. Denne er også veldig fin å bruke for de som går på sterke aknemedisiner og sliter med dehydrert hud.

Kort oppsummert

Som nevnt over er det viktig for deg med akne- og kviseutsatt hud å rense med både ojle- og vannbasert rens for å få bort overflødig talg og andre urenheter som kan bidra til fortetting av porene i huden. Du trenger også en toner som balanserer PH-verdien og forbereder huden på behandlingen som essensen og fuktighetskremen vil stå for. Du som har akne- og kviseutsatt hud trenger en essens som roer ned hudoverflaten og gjennoppbygge cellene, og helt til slutt bruker du en fuktighetskrem uten olje, som tilfører masse fukt og gjenoppretter balansen i huden. Følger du disse stegene konsistent, morgen og kveld, vil du raskt kunne se forbedring og at huden begynner å klarne.

Etter testing av mange produkter fra flere produsenter, og tilbakemeldinger fra våre kunder, har vi satt sammen et 5-stegs hudpleiesett for kvise- og akneutsatt hud. Settet består av produktene jeg har nevnt over, og skal brukes i samme rekkefølge. Som en bonus har vi også lagt inn kviseplastere, som kamuflerer, beskytter og behandler kviser.

5-stegs hudpleiesett kviser/akne:

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja