Hvordan fjerne hudormer?

Hudormer er noe de fleste av oss har i mer eller mindre grad. I denne artikkelen forklarer jeg hvordan hudormer deles inn i sorte og hvite hudormer, hva som er forskjellen på de, og hvordan man kan bli kvitt de.

Sorte og hvite hudormer

Hvis du har sett sorte prikker på huden din, spesielt på nesen og haken, så er dette mest sannsynlig sorte hudormer. Sorte hudormer er talg som delvis tetter igjen porene og som oksiderer og skifter farge til sort. Hvite hudormer er talg som har tettet porene helt igjen og dekkes helt av døde hudceller, noe som resulterer i hvit farge. De kan virke umulige å få bort, men det finnes enkle tiltak du kan gjøre.

koreansk-hudpleie-hvordan-fjerne-hudormer

Dobbelrens

Å vaske ansiktet med kun vann eller å hoppe over å rense, er noe av det verste du kan gjøre for huden din dersom du har hudormer. Jeg anbefaler å dobbelrense! Når du dobbelrenser bruker du først en oljerens, etterfulgt av en vannbasert rens. Oljerensen løser opp alt av talg, smuss og sminke, som tetter igjen porer og som øker sjansen for hudormer, betente kviser og akne. Den vannbaserte rensen virker dypere og renser alle rester ut av porene, som resulterer i ren hud. Ved å dobbelrense huden vil dette alene kunne forhindre tette porer og flere kviseutbrudd. Det beste ved dobbelrensen er at den kun tar et par minutter å gjøre, morgen og kveld. Du kan lese mer om hvorfor dobbelrensen er så viktig her.

Eksfoliering

Ved å regelmessig eksfoliere huden din vil du forhindre at døde hudceller dannes på hudoverflaten som kan tette igjen porene. Det finnes flere måter å eksfoliere på, men om du sliter med hudormer er kjemisk eksfoliering det beste valget for deg. Kjemisk eksfoliering trenger dypere ned i huden og kommer i form av syrer som for eksempel AHA og BHA-syrer. Det er lov å bruke begge typer samtidig, men det avhenger av hvor sensitiv huden din er, da det er mulig å overeksfoliere sensitiv hud om man ikke er varsom. Jeg anbefaler to produkter fra COSRX, BHA Blackhead Power Liquid som fjerner overflødig talg som samler seg på hudoverflaten, og Whitehead Power Liquid som jobber dypere inn i porene og fjerner belegg og forhindrer dannelse av nye hudormer. I tillegg hjelper de begge til med å minske synligheten av porer og fukte slik at huden ikke tørker ut av eksfolieringen. Om du bruker syrer på dagen, må du huske å påføre et lag med solfaktor før du går ut.

Er det greit å klemme på hudormene?

Selv om det kan virke veldig fristende, frarådes det å klemme på hudormer og kviser. Å klemme med fingrene kan fort forårsake enda mer betennelse og i etterkant stygge arr og flekker. Hvis du absolutt må klemme ut anbefaler jeg at du gjør det på en hygienisk måte med riktig redskap eller drar hos en spesialist for utklemming.

Konklusjon

Hudormer er en irriterende hudtilstand som er mulig å bli kvitt med et par enkle grep. Første tiltak er å dobbelrense for å få bort alt av talg, smuss og sminke som kan tette igjen porene. Det andre er å eksfoliere med kjemiske eksfolianter som BHA og AHA-syre for å trenge dypere ned i huden. Du kan gjerne kombinere disse eksfoliantene sammen, men dette avhenger av hvor sensitiv huden din er og hvor mye den tåler.

Produkter nevnt i artikkelen:

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja