Hvordan redusere kvisearr?

Kvisearr dannes ved at betennelsen i kvisene påvirker det midtre laget i huden, lærhuden. Det er enklere å forebygge nye utbrudd enn å reparere arrene, men det finnes håp selv om uhellet er ute. I denne artikkelen gir jeg deg råd om hvordan du kan få bukt med arr etter kviser.

Helning av kviser og akne

I koreansk hudpleie er dobbelrensen en helt vesentlig del av helningsprosessen til kviser og akne. Den vil også hjelpe til med å forebygge nye kvise- og akneutbrudd, så her får du virkelig dobbel effekt. Når du skal dobbelrense uren hud, begynn med en mild oljerens som motvirker urenheter, slik som CUBE Skin Trouble Soap. Denne inneholder naturlige oljer og ingredienser som aktivt jobber mot betennelser i huden. Deretter avslutter du dobbelrensen med en god vannbasert rens som tilbyr lav PH-verdi og høyt innhold av ekstrakt fra tetre, slik som COSRX Good Morning Gel Cleanser.

Bort med døde hudceller

Huden fornyes jevnlig og gammel hud omdannes til døde hudceller. For å unngå at de døde hudcellene tetter igjen porene i huden, og fører til nye kvise- og akneutbrudd, bør du eksfoliere (skrubbe) huden. Bruk en mild eksfoliant som NEOGEN Green Tea Gauze Peeling Pads, som inneholder ekstrakt fra grønn te, en kraftfull antioksidant som bidrar til fornyelse av huden.

Brightening essens og serum

Neste steg som får deg nærmere et ansikt uten synlige arr, er en essens og et serum med brightening (lysnende) effekt. Produkter med brightening effekt blekner ikke huden, men derimot påskynder cellefornyelse i huden, forhindrer produksjon av melanin, og forhindrer overføring av melanin til hudcellene, noe som fører til klarere og jevnere hudtone. Vår bestselgende snegleessens COSRX Advanced 96 Snail Power Mucin Essence inneholder 96% naturlig snegleslim, som i asiatisk hudpleie er kjent som en av de mest effektive måtene å lysne kvisearr og pigmentflekker på. Kombiner dette sammen med et pleiende serum som lysner kvisearr, samt forhindrer nye urenheter i å dannes, som vår COSRX Centella Blemish Ampoule.

Beskytt deg mot UV-strålene

UV-stråler mørkner melaninet i huden og gjør kvisearrene mer synlige. Det er derfor veldig viktig å beskytte huden mot UV-stråling ved å påføre et lag med solfaktor hver gang du skal ut i dagslys, året rundt. Velg en solkrem som ikke etterlater en fet hinne på huden, og som gir deg best beskyttelse med høyest mulig grad av SPF, ta en titt på våre solkremer her.

Oppsummering

  • Den enkleste måten å bli kvitt arr etter kviser og akne, er å forhindre at utbrudd av kviser og akne skjer i første omgang. Dette forebygger du ved å dobbelrense med produkter som passer til uren hud.
  • Eksfolier med en mild skrubb for å unngå at døde hudceller tetter igjen porene i huden og fører til nye kvise- og akneutbrudd.
  • Bruk en essens og et serum som har brightening effekt for å lysne kvisearr og jevne ut hudtonen. OBS! Brightening er ikke bleking.
  • Beskytt deg mot UV-stråler for å unngå mørkning av melaninet i huden, året rundt.

Disse rådene vil gi deg merkbare resultater, men husk at det å redusere arr etter kviser og akne er en prosess som tar tid, og er ikke noe som er gjort over natta. Ha tålmodighet, være konsistent, og resultatene vil vise seg.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja