Enkel hudpleierutine for menn

Hudpleie for menn trenger ikke være så veldig komplisert, særlig ikke hvis du egentlig ønsker å gjøre så lite som mulig for å holde huden i sjakk. Det viktigste er at man er konsistent og gjør det til en vane å passe på huden sin. Den gode nyheten er at man kommer langt med noen helt enkle steg, og da blir det også lettere å holde seg til rutinen. Vi forklarer hvilke steg som er de aller viktigste og satt sammen en lettvint og effektiv hudpleierutine for menn!

Enkel hudpleierutine for menn i 3 steg

Det er slettes ikke bare kvinner som kan ha en hudpleierutine. Huden er tross alt kroppens største organ hos begge kjønn, og å ta vare på helsen sin er viktig uansett. I Korea betraktes hudpleie som grunnleggende hygiene, og er derfor vanlig praksis både hos menn og kvinner. Vi skjønner at det likevel kan føles overveldende og komplisert dersom hudpleie er noe helt nytt, og har derfor laget en enkel rutine i 3 steg som passer perfekt for menn som ønsker å bruke så lite tid som mulig på huden sin.

1. Rens

På samme måte som tennene bør pusses når du står opp og før du legger deg, bør huden også vaskes både morgen og kveld. Derfor er det første steget i enhver hudpleierutine rens. Det er nemlig viktig å rense vekk svette, smuss og overflødige olje for å forebygge kviser og hudormer. Samtidig vil en ren hud ha et mye bedre utgangspunkt for å ta til seg og absorbere de påfølgende produktene.

Vi anbefaler COSRX AC Calming Foam Cleanser, som er en mild men effektiv rens. Den kan fint brukes av alle hudtyper og vil også hjelpe til med å forebygge inngrodde hår ved barbering.

2. Serum

Dette er kanskje det steget som er mest fremmed dersom man ikke har noe erfaring med hudpleieverden. Likevel er det mange gode fordeler ved å ha et serum i rutinen sin. Dette er selve behandlingssteget og vil kunne bidra til en jevnere hudtone, mindre rynker, samt færre kviser. Derfor er det gunstig å implementere et serum, selv i en hudpleierutine for menn.

For eksempel er ACWELL Licorice pH Balancing Advance Serum et godt valg. Serumet gjør en god jobb med å holde huden fri for urenheter, samtidig som det reduserer rødhet og blekner kvisearr og pigmentflekker.

3. Fuktighetskrem

Til slutt avsluttes rutinen med fuktighetskrem. Selv fet hud som sliter med akne trenger fuktighet, og dersom du tror at du må droppe fuktighetskremen for å slippe unna kviser, er dette en myte! Tilstrekkelig med fuktighet er faktisk superviktig for å holde hudens oljeproduksjon i balanse, og ikke minst forebygge dannelse av tidlige aldringstegn.

Centella Green Level Recovery Cream er en lettvektig fuktighetskrem som passer til de aller fleste. Den har en beroligende effekt, og hjelper til med å holde huden hydrert gjennom hele dagen.

Kjøp hele hudpleierutinen for menn her!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *