Fet eller kombinasjonshud som er sensitiv?

Uansett hva slags hudtype man har, kan man oppleve at huden er sensitv. Det vil si at den blir fort rød og irritert, særlig hvis huden utsettes for noe den ikke tåler. Ofte får vi spørsmål om rutiner for ulike hudtyper og utfordringer. Den siste tiden har vi fått mange forespørsler om hvilke produkter som passer dersom man har fet hud eller kombinasjonshud som er sensitiv. Vi svarer og har satt sammen en enkel rutine som passer til nettopp dette!

Sensitiv hud som er fet eller kombinert – hva trenger den?

Å håndtere hud som enten er fet eller kombinert, samtidig som den er sensitiv kan være utfordrende, spesielt hvis man opplever at enkelte ingredienser forårsaker rødhet og svie. En god pekepinn er å se etter skånsomme produkter som er egnet for senstitiv hud, men likevel bidrar til å balansere hudens oljeproduksjon.

Samtidig bør man huske på at huden trenger tilstrekkelig med fuktighet selv om den er fet, så ikke forsøk å tørke den ut ved å droppe fuktighetskrem. Velg heller lettvektige produkter som gir fuktighet i form av vann, dersom du føler at huden fort blir tung og oljete. Når det kommer til ingredienser er ceramider, hyaluronsyre og niacinamide en god match, og planteekstrakter som centella asiatica og aloe vera er supre for å roe ned eventuell irritasjon.

Enkel morgenrutine i 5 steg!

1. Rens

Først og fremst starter enhver rutine med en rens, og om man har sensitiv hud er det lurt å velge en som er mild mot huden. MANYO FACTORY Cleansing Soda Foam er derfor et ypperlig valg! Den er nemlig beroligende og skånsom, samtidig som overflødig olje, smuss og døde hudceller renses vekk fra porene. Rensen får en skummende og fløyelsmyk tekstur i kontakt med vann, og forebygger irritasjon, akneutbrudd og andre urenheter.

2. Essens

Når man ønsker en enkel og effektiv rutine, kan man gjerne se etter hybridprodukter som fungerer som en slags 2-i-1. SNP Cicaronic Toning Essence kan brukes både som toner og essens, og er derfor midt i blinken når man vil spare tid om morgenen. Den gjør en god jobb med å klargjøre huden for påfølgende produkter, og vil virke beroligende, pleiende og fuktighetsgivende.

3. Serum

Neste steg i rutinen er serum; selve behandlingssteget. JUMISO Aloe & Cica Serum er en SkinSecret-klassiker, som fukter huden godt i dybden samtidig som rødhet og irritasjon umiddelbart roes ned ved hjelp av både centella asiatica og aloe vera. I tillegg finner vi andre superingredienser som niacinamide og aminosyrer, som styrker og balanserer huden! Resultatet blir en glattere, jevnere og behageligere hud.

4. Fuktighetskrem

COSRX Pure Fit Cica Cream har også centella asiatica som en av sine nøkkelingredienser, og med hele 76% av COSRX sitt unike CICA-7 Complex er dette en skikkelig beroligende godbit. Fuktighetskremen gir huden plenty av fuktighet slik at den holder seg i balanse hele dagen, og den kan derfor gjerne brukes også i de kaldere månedene.

5. Solfaktor

Til slutt kommer prikken over i’en i enhver morgenrutine: solfaktor! Dersom du har sensitiv hud gjelder det å velge en solkrem som er mild og ikke irriterer huden. Her er de koreanske solkremene eksepsjonelt gode, og skiller seg fra fete og klissete solkremer som mange er vokst opp med i Norge.

BLITHE UV Protector Honest Sunscreen er en av våre store favoritter! Den trekker raskt inn i huden og bidrar til styrke sensitiv og svekket hud. Perfekt for daglig bruk for å beskytte mot UV-stråler, og dermed forebygge både aknearr og aldringstegn.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *