Finn din essens + serum duo!

Som en del av dere sikkert har fått med dere er den koreanske hudpleierutinen bygget opp av ti steg. Noen av stegene er ganske så selvforklarende, mens andre kan være litt vanskeligere å forstå seg på. Vi forklarer hva som er forskjellen mellom essens og serum, og hvorfor begge stegene bør være en del av din hudpleierutine.

Essens

I Norge har vi ikke akkurat en lang tradisjon for å bruke essens som en del av hudpleierutinen vår. I Korea derimot ansees essens som et superviktig steg, spesielt om man ønsker jevn glasshud. Dette er fordi essensen behandler huden på cellenivå og gir en gyllen mulighet til å behandle rynker, fine linjer og gusten hud. Ofte inneholder de koreanske essensene gode ingredienser som er med på å øke hudens celleomsetning, og over tid bidra til en spenstig, sunn og frisk hud.

Serum

Også serum er et viktig steg i den koreanske hudpleierutinen, men dette er det vi kaller et behandlingssteg. Mens essensen jobber generelt med cellefornyelse og fukt, vil et serum gjerne jobbe med å forbedre et spesifikt hudproblem. Her finner vi som regel aktive ingredienser som for eksempel motvirker akne, balanserer oljeproduksjonen eller hydrerer huden. Essens og serum er derfor en perfekt duo sammen, og en super måte å kombinere ulike ingredienser som gir ønsket effekt på din hud.

Finn din essens + serum duo!

For deg som ønsker glød:

Den sunne, friske gløden er noe alle og enhver kan ønske seg i blant. Dersom dette er ditt langsiktige mål for huden, er duoen DR. ALTHEA Radiance Essence + JUMISO All Day Vitamin Serum et godt valg for deg. Både essensen og serumet er rike på vitamin C, den ultimate ingrediensen for strålende, frisk hud med en livlig glød!

Behandle og forebygge akne:

Når det kommer til akneutsatt hud er det vel så viktig å forebygge som å behandle. SKINFOOD Dark Spot Clear Yuja C Essence motvirker inflammasjon og forebygger kviseutbrudd, samtidig som hudens helbredelsesprosess fremskyndes. Følg opp med superserumet KLAVUU Green PHA Calming Serum, som både roer ned irritasjon og har en mildt eksfolierende effekt. En kraftfull kombo som holder urenheter på en armlengdes avstand!

Anti-age for jevn og spenstig hud:

En av våre absolutt favoritt-essenser er COSRX Snail Essence. Snegleslim gjør nemlig underverker dersom man ønsker en glattere, jevnere og mer elastisk hud. Også serumet BEAUTY OF JOSEON Ginseng Repair Serum har snegleslim som en av sine nøkkelingredienser, sammen med anti-age godbiten ginseng som forebygger dannelse av rynker og fine linjer.

Duoen for ekstra fuktighetsboost:

Uansett hva slags hudtype man har, kan huden havne i en dehydrert tilstand om den mangler fuktighet i form av vann. Da er hyaluronsyre og glyserin noen av de aller beste ingrediensene man kan benytte seg av, for dette er nemlig fuktighetsgivere som binder vann til huden. Duoen BANILA Dear Hydration Essence + COSRX Triple Hyaluronic Acid Moisture Ampoule inneholder både hyaluronsyre og glyserin, og sørger for en gjennomfuktet og plumpet hud.

Motvirke pigmentering og kvisearr:

COSRX Snail Essence er som sagt en av våre storfavoritter, og er derfor også å finne i denne duoen. Ikke bare er den tøff mot kvisearrene, den gjør også en god jobb med å forebygge nye urenheter og dermed også nye arr. Sammen med ACWELL Licorice Serum jobber essensen med å blekne både arr og pigmentflekker over tid. Resultatet av denne duoen blir en glatt hud med en jevnere hudtone, samtidig som både rødhet og irritasjon behandles.

 

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *