Fordeler med koffein i hudpleie

De fleste av oss forbinder koffein med en varm kopp morgenkaffe, te eller kanskje til og med en spennende energidrikk. Men denne oppkvikkende ingrediensen er faktisk også å finne som ingrediens i noen hudpleieprodukter! Vi forklarer hva koffein egentlig gjør som ingrediens i hudpleie og hvilke fordeler den bringer med seg.

Hvis man ser for seg følelsen av dagens første kaffeslurk er det lett å tenke at koffein i hudpleie vil ha den samme oppløftende og energigivende effekten. Dette er både sant og usant. Ingenting vil kunne erstatte nok søvn og hvile, så det er ikke noe poeng i å bytte ut nattesøvnen med produkter fulle av koffein. Likevel er noen av koffeinens mange fordeler oppstrammende og lysnende egenskaper. Det er derfor ikke så dumt å se etter denne ingrediensen dersom man ønsker hud som ser jevnere og mer opplagt ut.

Fordelene i hudpleie

Reduserer rødhet og hovenhet

Koffein gjør en formidabel jobb med å stimulere og forbedre blodsirkulasjonen, og hjelper derfor til med å redusere hovenhet. For eksempel under øynene hvor vi gjerne har en tendens til å bli litt hovne passer det fint å påføre en øyekrem med koffein. Ikke nok med det, koffein betegnes også som anti-inflammatorisk og motvirker derfor også rødhet og irritasjon. I tillegg vil en boostet blodsirkulasjon også fremme en naturlig glød.

Minimere cellulitter

Når produkter med koffein påføres på huden kan koffeinet løse opp fett og konvertere det til fettsyrer som videre kan fjernes av blodcellene og forbrennes i kroppen. Dette skjer i midlertid kun rett under huden, men denne prosessen kombinert med bedre blodsirkulasjon kan være med på redusere synligheten av cellulitter.

Antioksidanter

Selv om produkter med koffein ikke direkte kan gjøre opp for søvnmangel, vil antioksidantene i stoffet bidra til å redusere tidlige aldringstegn som kan få oss til å se slitne ut. Antioksidanter beskytter nemlig mot frie radikaler og oksidativt stress fra forurensing og UV-stråler. Dette er noen av de mest fremtredende årsakene til dannelse av rynker, fine linjer og pigmentering, så ved å påføre produkter som er rike på antioksidanter kan man forebygge dette så langt det lar seg gjøre.

Våre produkter med koffein

For kroppen

Med tanke på at koffein er med på stimulere blodsirkulasjonen og redusere cellulitter, er dette også en glimrende ingrediens i kroppspleie. Vi elsker SNPs Cafferonic-serie, hvor hovedingrediensen er kaffeekstrakt som er fermentert i 72 timer, en metode som bevarer koffeinet i kaffen slik at de gode egenskapene ikke forsvinner! SNP Prep Cafferonic Body Wash er seriens kroppsvask, mens SNP Prep Cafferonic Body Scrub er en herlig skrubb som ved hjelp av ekstra kaffepulver både fjerner døde hudceller og minimerer synligheten av cellulitter. Etter å ha brukt såpen og skrubben i dusjen er den pleiende fuktighetskremen SNP Prep Cafferonic Body Lotion en perfekt oppfølger for maksimal effekt av koffeinets egenskaper! Sammen gir denne trioen babymyk, glatt og balansert hud over hele kroppen, samtidig som de lukter helt fantastisk.

For øynene

Som sagt er koffein en helt ypperlig ingrediens for å behandle rødhet og hovenhet rundt øynene. ACWELL Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream gjør seg godt som en daglig øyekrem for deg som vil få et mer opplagt uttrykk og redusere mørke ringer. Den inneholder nemlig lakrisrot og niacinamide i tillegg til koffein og jobber derfor også med å motvirke slapphet og lysne hyperpigmentering og misfarging.

Dersom du har tid og ønsker en ekstra avslappende effekt, er PETITFEE Agave Cooling Hydrogel Eye Mask også et godt valg. Dette er eye patches (altså øyemasker) som plasseres under øynene og som aktivt jobber med å dempe hovne  “puffy eyes”. Man kan gjerne oppbevare dem litt kjøleskapet før bruk – helt perfekte både i hverdagen eller før en spesiell anledning.

For ansiktet

Trenger man en “quick fix” for hele ansiktet anbefaler vi å prøve ut BANILA CO Dear Hydration Sheet Mask. Denne sheetmasken tilfører masse fukt, samtidig som koffeinet gjør sin jobb for jevne ut hudtonen og roe ned alt av hovenhet. Dehydrert hud får umiddelbart etterlengtet fuktighet og rødhet reduseres. Den gir også en fin og sunn glød, og masken gjør seg godt enten på morgenen eller når huden trenger litt ekstra pleie.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *