Nødhjelp til gusten hud

Etterhvert som temperaturene synker og dagslyset minker er det ikke uvanlig å oppleve at huden får et mer gustent og livløst preg. Heldigvis finnes det grep som kan tas for å få tilbake den friske gløden og gi huden en boost av energi! Vi gir bort våre beste tips og forteller deg hvordan du kan redde gusten og sliten hud.

Eksfoliering

Først og fremst er det spesielt lurt å eksfoliere huden dersom man ønsker å få tilbake glød og liv. En av hovedgrunnene til at huden blir gusten og grålig i vinterhalvåret er at støvpartikler fra forurenset luft og døde hudceller samler seg på hudoverflaten. De små partiklene er vanskelige å se, men får fort huden til å se sliten og livløs ut. I tillegg til å rense huden morgen og kveld bør man derfor eksfoliere 1-2 ganger i uken for å behandle dette. Vi anbefaler KLAVUU  Pure Pearlsation Revitalizing Intensive Peeling Gel som er en fysisk skrubb med små korn som skånsomt fjerner alt av døde hudceller og smuss. Den hjelper også til med å stimulere hudens celleproduksjon, samtidig som perleekstrakten i den bidrar til en lysere og jevnere hudtone med en naturlig glød.

Vitaminer

Et annet tips for å oppnå en hud som gløder fra innsiden og ut er å se etter produkter som er rike på vitaminer. For eksempel er vitamin C og E kraftfulle antioksidanter som beskytter huden mot UV-stråler og forurensing, og motvirker dannelse av misfarging og pigmentering. ABIB Lumionius Serum Melting Vita er et av våre favoritt-serum og inneholder blant annet vitamin E, propolisekstrakt og hyaluronsyre som gir huden nytt liv. Det er spesielt godt egnet for å forebygge og behandle en svekket hudbarriere.

En annen  favoritt er vitaminbomben AROMATICA Organic Rosehip Oil som består av 100% kaldpresset nypeolje og inneholder vitamin A, B, C, E og P. Denne ansiktsoljen gir godt med fuktighet, etterlater huden silkemyk og kan enten påføres dirkete på huden eller blandes inn i en fuktighetskrem. Dersom du påfører oljen direkte på huden bør du være obs på at den har en naturlig oransje farge fra nypene, men den forsvinner om den masseres godt inn i huden  og resultatet blir heller en nydelig glød!

Stimulere blodsirkulasjonen

Det finnes mange forskjellige fordeler ved å massere ansiktet uansett om man kun bruker hendene eller et massasjeverktøy. Ikke bare er det deilig og avslappende, men når blodsirkulajsonen stimuleres vil huden få en livlig glød og hovenhet reduseres. Prøv gjerne  SKINSECRET Mushroom Aventurine som er enkel å håndtere og kommer til overalt i ansiktet. Ønsker man å ta ansiktsbehandlingen et steg videre kan man velge SKINSECRET Roller + Heart Kit Aventurine. Dette settet består både av en ansiktsrulle som er perfekt å bruke sammen en sheetmaske og en liten versjon av den klassiske Gua Sha. Bonustips: la dem ligge i kjøleskapet før bruk for en ekstra avkjølende og beroligende behandling!

Fuktighet

Huden blir gjerne tørrere i vinterhalvåret, noe som også kan gjøre den mer gusten og ru. Derfor er det viktig å tilføre nok fuktighet morgen og kveld samtidig som man også kan velge en fuktighetskrem som fremmer en sunn glød. På ingredienslisten til SKINFOOD Yuja C Dark Spot Clear Cream finner vi blant annet vitamin C, niacinamide og betaglukan som sammen bidrar til en jevn, klar og strålende hud. Denne fuktighetskremen gir godt med fuktighet men har en lettvektig konsistens og passer derfor godt til fet hud.

Har man normal eller kombinajsonshud og ønsker litt mer fuktighet er nyheten ACWELL Phyto Active Balancing Cream et godt valg. Også denne inneholder både niacinamide og betaglukan som sammen med mange andre næringsstoffer bidrar til en sunn, balansert og glødende hud!

Beskyttelse

Som sagt er døde hudceller en av hovedårsakene til en gusten hudtone. Ved å påføre solfaktor hver eneste dag beskyttes hudcellene mot skader fra UV-stråler og de vil holde seg sunne og levende lenger. Ikke bare hjelper solfaktor til med å forebygge tidlige aldringstegn og holde huden frisk, det er også en fin måte å gi huden en ekstra fuktighetsboost og mer glød. BLITHE UV Protector Honest Sunscreen SPF50+ PA ++++ inneholder masse gunstige vitaminer og er mild nok til brukes selv av de med sensitiv hud. Med sin tynne konsistens trekker den raskt inn i huden og fungerer faktisk perfekt som en primer under sminke.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *