Fordeler ved å eie en luftfukter

Elektrisk hår, tørre og sprukne negler, flassete hud og såre lepper – kjenner du deg igjen i noe av dette? Flere blir rammet av disse utfordringene nå i vintermånedene, og uansett hvor mye hårolje, leppepomade og tykke kremer man bruker, merker man fortsatt til tørrheten. Dette er ikke så rart, for inneklimaet endrer seg på vinteren, og luften blir betraktelige tørrere, spesielt i oppvarmede rom. Så det store spørsmålet er; hvordan fukte luften i et rom? I denne artikkelen forteller vi deg hva en luftfukter er og hvorfor dette er en av de smarteste investeringene man kan gjøre nå.

Hvorfor bruke en luftfukter?

Om vinteren er temperaturforskjellen inne og ute ofte svært stor, og når temperaturen stiger, synker også den relative luftfuktigheten. Det anbefales en relativ luftfuktighet på mellom 40 til 60%, men på vinteren er det ikke uvanlig at fuktigheten faller til under 30%. En luftfukter gjør akkurat det navnet tilsier: den tilsetter fuktighet til luften. Selv om det ikke er direkte farlig å ha et for tørt inneklima, kan det føre til en rekke plager som tørre slimhinner, irriterte bihuler, i tillegg til tørr og sprukken hud, hår og negler.

Hvordan fungerer en luftfukter?

Vår luftfukter er av den ultrasoniske typen, som vil si at den har en liten plate innvendig som vibrerer veldig raskt (over lydhastigheten), og omdanner vannet til fukt som blir blåst ut som damp. Luftfukteren er stillegående, og er dermed ypperlig å ha på soverommet uten at den støyer eller forstyrrer søvnen. Luftfukteren vår har en kapasitet på 400ml, kan fukte rom opp til 40kvm, og et intervall varer i ca. fire timer.

Flere fordeler enn bare hud og hår

Foruten positiv innvirkning på hud og hår, kan høyere luftfuktighet også hjelpe de som sliter med tørre slimhinner, bihuler eller nese. I tillegg viser en studie at ved bruk av en luftfukter vil man bli mindre utsatt for sykdommer som for eksempel forkjølelse og influensa. Og har du en partner som snorker, er det helt topp at en luftfukter kan positivt påvirke det!

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *