Hudpleierutinen for tørr aknehud

Når man snakker om kviser og akne, tenker de fleste av oss på fet hud. Allikevel er akne på tørr hud vanligere enn man skulle trodd, og flere sliter med denne tilstanden. Derfor gir vi deg i dag oppskriften på en effektiv rutine som bekjemper både tørrheten og urenhetene i huden uten å irritere huden ytterligere.

Hvorfor får man kviser på tørr hud?

Kviser og akne oppstår når hårsekkene blir tette. Talg som produseres i porene er ofte hovedsynderen, men for de som sliter med tørr eller dehydrert hud, kan døde hudceller, sminke, skitt, smuss eller bakterier være den egentlige årsaken. Når du har tørr hud er det lurt å styre unna de sterkeste akneproduktene man f.eks får tak i på apoteket, som tørker ut huden og stripper den for naturlige oljer. Velg heller milde, effektive og fuktighetsgivende produkter som gir huden den pleien den sårt trenger.

Vår anbefaling

1. Oljerens: Sioris Cleanse Me Softly Milk Cleanser

Første steg i en hudpleierutine er alltid en oljerens for å fjerne sminke og smuss. Oljerensen fra Sioris inneholder naturlige ingredienser og har en lav pH-verdi som er gunstig for huden. I tillegg vil de plantebaserte tensidene rense effektivt samtidig som den gir fuktighet – den passer altså spesielt de med tørr eller dehydrert hud.

2. Vannbasert rens: COSRX Good Morning Gel Cleanser

COSRXs velkjente og populære Good Morning rens er et supert valg hvis du har tørr hud. På grunn av dens lave pH-verdi er den også ypperlig hvis du sliter med akne. Den er også fri for alkohol, parfyme, parabener og sulfater som kan trigge sensitiv hud.

3. Toner: COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner

Med 0,1% naturlig AHA- og BHA-syrer fra seljebark og eple er dette en skånsom måte å forhindre kviser og redusere døde hudceller på. Bruk toneren etter rensing ved å enten spraye direkte på huden, eller ved å spraye på en bomullspad og stryke forsiktig over hele ansiktet. Husk at om du bruker denne på dagtid, bør du også bruke et lag med solfaktor.

4. Serum: SIORIS A Calming Day Ampoule

Dette serumet inneholder to unike ingredienser som heter omijavann og calendulaekstrakt. Begge stammer fra den fruktbare øya Jeju i Korea, og er proppfull av mineraler som virker ypperlig på sensitiv aknehud. I tillegg bremser dette serumet aldringsprosessen, og passer for alle aldre som ønsker å beholde huden spenstig og ungdommelig.

5. Fuktighetskrem: IUNIK Beta-Glucan Daily Moisture Cream

Denne fuktighetskremen inneholder naturlig beta-glucan, soppekstrakt, bærekstrakter og beroligende centella asiatica. Den perfekte cocktailen av ingredienser som vil forhindre tørrhet i huden, fukte i dybden og roe ned betennelser i huden forårsaket av akne. Denne kremen har en lett konsistens som trekker godt inn i huden og etterlater den balansert og smidig.

6. Sovemaske: COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask

Et par ganger i uken kan du bytte ut fuktighetskremen med et av COSRX sine mest populære sovemasker som inneholder hele 65% risekstrakt. Den tilfører næring, elastisitet, spenst og fuktighet til huden uten å forårsake urenheter i form av kviser. Masken trekker også raskt inn i huden og kleber heller ikke. Bruk gjerne denne når du føler at huden din trenger en ekstra fuktighetsboost.  Og husk at nattmasker bør vaskes av om morgenen med en rens.

Kvisebehandling: COSRX Acne Pimple Patch

Skulle «uhellet» oppstå, motstå fristelsen til å klemme på kvisene, og sett heller på et kviseplaster. Vi anbefaler COSRX sine kviselapper som behandler, dekker og beskytter det infiserte området, og kvisene blir betydelig mindre ved bruk av disse. Plasser på renset og tørr hud, og fullfør resten av hudpleierutinen. Disse kan også brukes under sminke hvis du ønsker å dempe hissig rødfarge! Vi har tre ulike typer, les mer om dem her!

De finnes også i pakker av 5:

Har du spesifikke problemer eller spørsmål rundt produktvalg, ta gjerne kontakt for en gratis konsultasjon ved å trykke her! 

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *