Fra sommer til høst – hvordan tilpasse rutinen?

Høsten er her og været blir kaldere og luftfuktigheten går ned. Samtidig skrur vi opp temperaturen hjemme og tar gjerne ekstra varme dusjer slik at huden tørkes ut og hudbarrieren blir skadet. Med en skadet barriere har huden lett for å bli irritert. Derfor er det viktig å sørge for at hudpleierutinen er mild og fuktighetsgivende, spesielt i overgangsperioden. Det betyr likevel ikke at du trenger å bytte ut alle produktene som du brukte i sommer, og med kun et par enkle tilpasninger kan du gjøre huden litt mer forberedt på høsten.

5 enkle steg til en oppdatert høstrutine

Bytt ut fuktighetskremen din

Den første og kanskje viktigste endringen du bør gjøre er å bytte ut fuktighetskremen din som sørger for at de resterende produktene i rutinen lukkes inn og fukten ikke fordamper. Velg en fetere krem med oljer eller en sovemaske som virker over natten. Dette gjelder også de med fetere hudtyper! Er du redd for å bli blank i t-sonen kan du velge en lett gelkrem på dagtid, men sørg for at huden får nok pleie om natten. Se etter ingredienser som er gunstige for hudbarrieren, eksempelvis ceramider og fettsyrer som lecithin. Vi anbefaler fuktighetskremer som f.eks COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream og DEWYTREE The Clean Lab Facial Cream.

Legg til en fuktighetsgivende toner

Enten kan du erstatte din nåværende toner, eller så kan du kjøre dobbelt opp! Sørg for at innholdslisten har fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre, betaglukan eller glyserin, eksempelvis By Ecom Pure Calming First Water, eller ISNTREE Hyaluronic Acid Toner Plus. Den har en pH-verdi som er super for irritert hud, og har omega 3-fettsyrer som er gunstig for hudbarrieren. Påfør den på lett fuktet hud, gjerne i 3-5 lag før du går videre med serum og krem.

Beskytt leppene

Leppene dine er også utsatt når det blir kaldere! For å få bukt på tørre og sprukne lepper sørg for at du regelmessig skrubber dem, i tillegg til å gi dem mye fukt og pleie. Du kan for eksempel smøre et hyaluronsyreserum på leppene før du lukker inn fukten med en tykk leppepomade eller leppemaske som PETITFEE Oil Blossom Lip Mask Sea Buckthorn Oil eller PETITFEE Oil Blossom Lip Mask Camelia Seed Oil.

Vær snill mot huden

Da huden ofte blir lettere irritert på høsten, bør en i hovedsak velge milde produkter. Dette gjelder spesielt de mest sensitive. Vis forsiktighet både når det gjelder eksfoliering, men også ved bruk av aktive ingredienser som c-vitamin og retinol. Det kan også være lurt å bruke disse ingrediensene hver for seg, en syre på morgenen og en annen på kvelden, eller annenhver dag. Når det kommer til eksfoliering, enten det er fysisk skrubb eller syrer, så er maks to ganger i uken nok. Gå også gjerne for mildere syrer som AHA eller PHA, som for eksempel Neogen Real Cica Pad med PHA-syre og essens med centella asiatica og hyaluronsyre.

Invester i en luftfukter

Når luften blir tørrere og man som følge opplever statisk hår, tørre negler og slimhinner, og dehydrert hud, kan det å skaffe seg en luftfukter være en god investering for helsen. En luftfukter gjør akkurat det navnet tilsier: den tilsetter fukt til tørr luft. Særlig i land som Norge hvor temperaturforskjellen mellom ute og inne er stor slik at inneklimaet blir mer behagelig for kropp, hud og hår.

Når bør jeg bytte ut produkter?

Akkurat hva som er det beste tidspunktet for å gå over til mer fuktighetsgivende produkter er selvsagt helt individuelt. En god indikasjon er når du selv føler du trenger et ekstra lag med klær før du går ut døren. Det er også viktig å tenke på hudtype; ofte vil de med tørr eller sensitiv hud ha større nytte av å gjøre endringer enn de med en fet hudtype.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *