Fra uren til klar hud med koreansk hudpleie

Hina har i alle år slitt med både eksem og urenheter, helt til hun oppdaget koreansk hudpleie. Dette er hennes historie:

Hudpleie er ikke en selvfølge når man gjennom mesteparten av livet har måttet bruke fete kremer og kortisonsalver. Er det en ting jeg alltid har hatt i livet er det eksem. Og de tidene jeg ikke hadde eksem var det kviser og urenheter som preget ansiktet. Lite hjelper det når til og med de mest sensitive hudpleieproduktene som man finner på apoteket innholder en god mengde med parfyme og alkohol – som om ikke huden min var tørr nok fra før av.

Jeg hadde gitt opp på huden min, uavhengig av hvor dyre merker eller sensitive produkter jeg tok i bruk viste det ingen forskjell på huden min utenom svien i ansiktet.

Har du hatt eksem vet du at du må smøre deg ofte og mye med fete kremer, og det med tålmodighet. Attpåtil var det tider hvor så fort eksemen ble borte poppet kvisene og urenhetene frem. Hva gjør man når man har så sensitiv, sår og uforutsigbar hud? Hva skal man kalle en hudtype som dette?

Jeg hadde gitt opp på huden min, uavhengig av hvor dyre merker eller sensitive produkter jeg tok i bruk viste det ingen forskjell på huden min utenom svien i ansiktet. Det var ikke før november ifjor at jeg hadde begynt å søke meg opp og undersøke koreansk hudpleie gjennom Youtube. Noe som opprinnelig var en liten del av min økende interesse for koreansk kultur viste seg å være begynnelsen på en interesse som totalt skulle endre mitt forhold til hudpleie.

Et kjapt Google-søk og jeg var inne på SkinSecret. Selvfølgelig visste jeg med meg selv at jeg ikke hadde en hudtype jeg bare kunne kategorisere som kun en ting og at den alltid ville være i endring. For å finne frem til riktige produkter hjalp det for meg å lese anmeldelser og artikler på SkinSecret samt se diverse omtaler på Youtube. Dette gjorde jeg systematisk for hvert steg av den koreanske hudpleierutinen og endte til slutt opp med disse produktene:

1: SKINFOOD Black Sugar Cleansing Oil

2: COSRX Good Morning Gel Cleanser

3: NEOGEN Green Tea Gauze Peeling Skrubb

4: COSRX Low PH PHA Barrier Mist

5: COSRX Galactomyces Tone Balancing Essence

6: COSRX AHA Whitehead Power Liquid

7: COSRX Rice Overnight Spa Mask

8: COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++

Jeg satte min lit til COSRX sine produkter og håpet på at disse ikke ville få huden min til å reagere negativt eller at eksemen skulle blusse opp igjen. Hvem skulle ha trodd at min uforutsigbare hud en dag ville bli så balansert? Etter bare en måned merket jeg stor forskjell på alle mine tidligere kvisearr og at kviseutbruddene hadde minsket betydelig. For ikke å glemme følelsen av å ha sunn og hydrert hud, kanskje for første gang på 11 år. Det er først da jeg forsto hvorfor koreansk hudpleie med merker som COSRX er ledende for de som sliter med akne og urenheter. Jeg anbefaler sterkt COSRX sin produkter og SkinSecret til alle mine venninner som vil prøve seg på koreansk hudpleie for første gang.

Skrevet av Hina, 24 år

Ønsker du også å dele din SkinSecret-historie? Ta kontakt med oss »

Produkter omtalt i artikkelen