Ukens ingrediens: Niacinamide

Ukens ingrediens er svært effektiv og finnes i både koreanske og vestlige hudpleieprodukter. Ingrediensen er niacinamide og i denne artikkelen forklarer vi hvorfor niacinamide er en ingrediens du bør se etter neste gang du kjøper hudpleie.

Superingrediensen Niacinamide

Niacinamide er et vannløselig B3-vitamin som finnes i kjøtt og nøtter, og er et viktig element i hvordan cellene i kroppen fungerer. Vitaminet absorberes raskt inn i huden og har mange fordeler i hudpleie:

  • Forhindrer pigmentering: Niacinamide fohindrer at melaninet i huden klumper seg sammen. Dette fører til at man får mindre pigmentering og kvisearr i huden ved å bruke hudpleie som inneholder niacinamide. Resultatet er en jevnere hudtone og glattere hudoverflate.
  • Reverserer aldring: Niacinamide øker produksjonen av fettstoffer (ceramider) i huden som på en naturlig måte fører til yngre og mer spenstig hud med mindre rynker og slapphet. I tillegg bekjemper den frie radikaler som kan føre til langvarige skader på huden, og i verste fall hudkreft.
  • Lindrer rosacea: Niacinamide forsterker hudens naturlige barriere og virker betennelsesdempende og lindrende på rødhet, rosacea og akne.
  • Forhindrer tørrhet: Forskning viser at niacinamide også forhindrer vanntap i huden og gir tørr hud fuktigheten den trenger.
  • Balanserer talgproduksjonen: Niacinamide er med på å redusere talgproduksjonen i huden og bidrar til balansert hud med en mattere t-sone (nese, panne og hake).

Hvordan bruke niacinamide i en hudpleierutine?

Niacinamide har altså mange fordeler og er trygg å bruke for alle hudtyper, og vi kan nå forklare hvordan du får mest ut av å bruke produkter med niacinamide i din hudpleierutine.

Niacinamider finnes ofte i serumer, kremer og sheetmasker, så det er en fordel om hudpleierutinen din inneholder en eller flere av disse produktene. I tillegg er det fordelaktig å bruke c-vitamin sammen med niacniamide, for å få en optimal effekt på huden.

Vi anbefaler at du går ut ifra en enkel rutine hvor du på renset ansikt bruker en mild og alkoholfri toner som COSRX Centella Water Toner, før du fortsetter med en essens som er proppfull av niacinamider som COSRX Galactomyces Tone Balancing Essence. Mens du venter på at alt absorberes kan du benytte tiden til å påføre en øyekrem. Vi anbefaler KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream som også inneholder niacinamide og som vil tilføre spenst og lysne mørke ringer under øynene. Deretter kan du bruke et c-vitamin serum, for eksempel et par dråper TIA’M My Signature C Source blandet sammen med et mildt serum som COSRX Centella Blemish Ampoule, etterfulgt av fuktighetskremen PURITO Centella Green Level Recovery Cream.

Bruker du denne rutinen på morgenen er det helt nødvendig å bruke et lag med høy solfaktor, på grunn av c-vitamin serumet. Hvis du har fetere og mer sensitiv hud kan du bytte ut kremen ut med D’ALBA PIEDMONT Peptide No-Sebum Repair Cream som forhindrer økt talgproduksjon og matter fete områder. Om du har en veldig tørr hudtype kan du bytte ut med en fetere krem, som COSRX PHA Moisture Renewal Power Cream – en perfekt krem å påføre på kveldstid før leggetid.

Om du ønsker å gi huden et ekstra løft, kan du bruke en sheetmaske som inneholder niacinamide. To av våre beste sheetmasker med dette formålet er KLAVUU Pure Pearlsation Pearl Serum Mask, som er en anti-aging sheetmaske, og HELLOSKIN Jumiso First Skin Lightening Mask, en sheetmaske som jevner ut hudtonen.

Kort oppsummering

Niacinamide er en effektiv ingrediens som finnes i både koreanske og vestlige hudpleieprodukter. Vitaminet passer til de fleste hudtyper og har mange fordeler. Ønsker du effekten av niacinamide, se etter produkter med denne ingrediensen neste gang du handler, og ta de med i din hudpleierutine som nevnt over.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja