Gresskar: Nøkkelingrediensen i den ultimate anti-age rutinen

Gresskarsuppe, Pumpkin Spice Latte, Halloween og gresskarlykter – det er vel ingen årstid som går bedre sammen med gresskar enn høsten. Men visste du også at gresskar inneholder en rekke vitaminer, mineraler og antioksidanter som gjør det til en fantastisk anti-aging ingrediens? Vi har satt sammen den ultimate anti-aging rutinen med gresskarekstrakt, og introduserer deg også til vår nylanserte oljerens med gresskar-ekstrakt!

Fordelene med gresskar i hudpleie

Ekstrakt fra gresskar har flere fordeler: først og fremst er den proppfull av antioksidanter. Vitamin C og E beskytter huden mot ytre stress og nøytraliserer frie radikaler som kan skade huden og gjøre den eldre. I tillegg inneholder den betakaroten, et derivat av vitamin A, og sammen med vitamin C og E vil betakaroten jobbe med å holde huden jevn og fri fra pigmentflekker. Vitamin E og fettsyrer gir huden næring, bygger opp og beskytter hudbarrieren, mens mineralet sink virker anti-inflammatorisk på infiserte områder. Ikke minst har gresskar naturlig AHA-syre og fruktenzymer som skånsomt fjerner døde hudceller og etterlater huden frisk og glødende.

Gresskarnyhet! Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Vita-Pumpkin

Clean It Zero-familien har fått et nytt limited edition-medlem, nemlig Vita-Pumpkin med gresskarekstrakt. Denne oljerensen har den samme gode konsistensen og renseegenskapene som den rosa originalversjonen, men har i tillegg supre anti-aging egenskaper fra gresskar, angelikarot og acerola som alle tre jobber med å jevne ut hudtonen. Ingrediensene rooibos-te, bambusekstrakt, jojoba- og solsikkeolje sørger for å holde på fukten gjennom hele renseprosessen.

Anti-agingrutinen med gresskar:

Oljerens: Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Vita-Pumpkin

Få en god start på rutinen ved å bruke Vita-Pumpkin oljerens på tørr hud. Masser godt inn i huden for å fjerne sminke, smuss og produktrester før du går videre til resten av rutinen.

Vannbasert rens: Neogen Dermalogy Real Fresh Foam Blueberry

Real Fresh Foam Blueberry er en skummende vannbasert rens med blåbær som base. I tillegg til ekstrakt fra gresskar har den også en rekke andre naturlige planteekstrakter som gjør det til rene eksplosjon av antioksidanter! Ekstrakter fra blant annet sopp, aloe vera, hibiskus, bjørnebær og quinoa har gunstige vitaminer og mineraler som pleier og tilfører huden næring.

Toner: COSRX Hydrium Watery Toner

Voksen hud mangler ofte fukt og spenst, så neste steg er å tilføre huden fuktighet i form av vann. Velg en lettvektig konsistens som trekker raskt inn i huden, for eksempel Hydrium Watery Toner. Slike tonere fungerer best på hud som ikke er helt tørt etter rens, da absorberes den bedre. La det være igjen litt fukt på huden etter at du har renset ansiktet, og påfør toneren i flere lag for en ekstra fuktighetsboost.

Serum: Isntree TW-Real Bifida Ampoule

TW-Real Bifida Ampoule er et unikt anti-aging serum med hele 88% fermenterte ingredienser, og sørger for at hudbarrieren er sunn og velfungerende. En av disse probiotiske ingrediensene er fermentert gresskar, også kjent som pumpkin enzyme. Enzymer er en skånsom måte å fjerne døde hudceller på, og etterlater huden glødende og frisk. Sammen med niacinamide, adenosine og peptider vil gresskarenzymene sørge for at huden blir jevnere, spenstigere og holder seg fri fra aldringstegn.

Øyemaske: Petitfee Chamomile Lightening Hydrogel Eye Mask

I stedet for øyekrem kan du bruke disse oppfriskende øyemaskene fra Petitfee. Chamomile Lightening Hydrogel Eye Mask er laget av hydrogel som virker avkjølende og oppfriskende på øyeområdet, og maskene er dynket i en herlig essens med ekstrakter fra kamille, yuja og gresskar. Sammen lysner disse ingrediensene opp under øynene, og gir fukt og spenst til sliten hud. Masken kan brukes hver kveld for å slappe av etter en lang dag, eller bare et par ganger i uken etter behov.

Fuktighetskrem: d’Alba Piedmont Peptide No-Sebum Repair Cream

Avslutt anti-aging rutinen din med denne silkemyke fuktighetskremen fra d’Alba Piedmont. Nøkkelingrediensen i Peptide No-Sebum Repair Cream er hvit trøffel proppfull av vitamin C, vitamin B6, B3 (niacin) og B12 som øker cellefornyelsen og minimerer fine linjer, rynker og pigmentflekker. Niacinamide og lakrisrotekstrakt jobber med å holde hudtonen jevn, og de tre typene hyaluronsyre gir dyp og vedvarende fukt.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *