Guide til LA´DOR!

La’dor er et koreansk hårpleiemerke som utvikler profesjonelle produkter med naturlige og trygge ingredienser. De tilbyr flere ulike serier, og du har derfor kanskje lurt litt på hvilke produkter som egentlig passer for deg og ditt hår? Vi guider deg gjennom La´dor sine produkter så du enklest mulig kan sette sammen en rutine som vil gi deg friskt og sunt hår!

Shampoo og balsam for alle hårtyper 

La´dor er lidenskapelig opptatt av hår, og tar for seg ulike hårutfrodringer når de utvikler produktene sine. Uansett om du sliter med flass, hårtap eller tørt og slitt hår, tilbyr merket mest sannsynligvis en løsning. I tillegg er går alle deres produkter gjennom seks måneder med kontrolltesting, for å sikre at produktene både er trygge og at de gir gode resultater. 

ACV Vinegar shampoo & treatment: redningen for deg med fet hodebunn og tørt hår 

Opplever du at hodebunnen føles fet utpå ettermiddagen, selv etter å ha vasket håret på morgenen? Da er denne serien for deg! Nøkkelingrediensen i La´dor sin ACV Vinegar serie er eplecidereddik som balanserer hodebunnen, fjerner overflødig olje og uønsket lukt. 

Sjampoen inneholder også fermentert gjærekstrakt og næringsrike proteiner og vitaminer som bidrar til et sunt og glansfullt hår. Balsamen bidrar til silkemykt hår med 16 ulike planteekstrakter og 4 forskjellige oljer. Resultatet er en balansert hodebunn og hår som føles lett og luftig. 

Denne serien gir masse fukt samtidig som den balanserer hodebunnen. Både sjampoen og balsamen passer derfor fint til deg som opplever en oljete hodebunn, men har tørt hår i lengdene. 

Herbalism shampoo & treatment: shampoo og balsam for tørt og livløst hår 

Hvis du har sensitiv hodebunn og tørt og livløst hår er Herbalism serien verdt å teste ut. Serien skal bidra til å styrke håret, roe ned en sensitiv hodebunnen og gir masse næring og fukt til lengdene av håret. 

Med niacinamide, panthenol og salisylsyre vil Herbalism shampoo dyprense porene i hodebunnen og balansere oljeproduksjonen samtidig som den roer ned irritasjon. Herbalism treatment er en supernæringsrik balsam som gir nytt liv til flatt, tørt og livløst hår. Balsamen vil styrke skadede hårstrå og gjøre det mer håndterlig. 

Kort fortalt passer denne serien godt til deg med sensitiv hodebunn og tørt hår som ønsker godt med pleie og et glansfullt hår. Balsamen er også fin om du opplever flokete og krusete hår som lett kan bli statisk. 

Moisture balancing shampoo + conditioner: Redningen for tørr, kløende hodebunn og tørt hår 

Moisture balancing serien er en redning for deg med tørt hår og kløende hodebunn. Sjampoen og balsamen er helt fri for silikoner og inneholder en blanding av ulike planteekstrakter. Disse vil balansere fuktighetsbalansen i hodebunnen og gi masse pleie til tørt og skadet hår. 

Siden denne serien balanserer fuktbalansen i hodebunnen og gir godt med fukt til håret, er disse produktene perfekte for deg med tørt hår og en tørr eller kløende hodebunn. 

Flass eller hårtap? 

Hvis du sliter med hodebunns problemer som flass, kløe eller høy oljeproduksjon er La´dor sin Anti-Dandruff shampoo et godt valg. Med ekstrakter fra tebusk, lakrisrot og ginseng vil den berolige og balansere hodebunnen din, mens BHA vil motvirke urenheter og flass. 

Opplever du å miste mye hår, anbefaler vi å teste ut enten Dermatical Hair-Loss Shampoo eller Dermatical Hair-Loss Shampoo Thin hair. Begge disse inneholder BHA som skånsomt fjerner døde hudceller i tillegg til niacinamide og panthenol som styrker både hodebunn og hårstrå.  

LPP serien: for tørt, skadet og behandlet hår 

Den siste serien til La´dor inneholder to sjampoer og en balsam som er utviklet for å behandle skadet og tørt hår som følge av hyppig farge- eller varmebehandling. Keratin LPP Shampoo passer alle hårtyper, men aller best til slitt og tørt hår som trenger en del fukt. Har du tørt og fargebehandlet hår er Damage Protector Acid Shampoo riktig valg for deg!

LPP serien består også av den pleiende balsamen Hydro LPP Treatment som gir masse næring til hårstråene fra innsiden og ut. Denne kan brukes av alle hårtyper og vil være en redning for deg som sliter med flokete, tørt og slitt hår

Hodebunnspleie 

I Sør-Korea er er hodebunnspleie er selvskreven del av hårpleierutinen. For å opprettholde en sunn og frisk hodebunn, trenger den jevnlig eksfoliering og fukt, akkurat som huden i ansiktet! Stylingprodukter som hårspray, hårskum eller gel kan bygge seg opp på hodebunnen, og sammen med døde hudceller kan hodebunnen bli sår, irritert og kløende. Derfor anbefaler vi å bruke en hodebunnskrubb eller maske 1-2 ganger i uken!

Lador Scalp Scaling Spa eksfolierer hodebunnen ved hjelp av grønn te, tetre og peppermynte slik at talgproduksjonen blir balansert. Dette er en behandling som brukes 1-2 ganger i uken og kan brukes av alle hårtyper.

Har du veldig irritert og kløende hodebunn, kan du prøve Lador Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack. Dette er en hårmaske med mange av de samme gode ingrediensene som Scalp Scaling Spa, men er spesielt utviklet for de med sensitiv hodebunn. Tea Tree Scalp Clinic Hair Pack inneholder i tillegg snegleslim, som gir fukt og glans til håret. 

Plei håret med hårolje, essens eller maske

For å gi ekstra pleie til håret kan du bruke en leave-in treatment i håndkletørt hår. Keratin Power Glue er en håressens med keratin, kollagen og snegleslim. Denne kan brukes av alle hårtyper og bidrar til å redusere krusete hår

Et annet alternativ er Wonder Balm som gir fukt og pleie til slitt, svakt og livløst hår. I tillegg beskytter den mot ytterligere slitasje fra styling og gjør håret silkemykt. Liker du bedre en tykk og pleiende olje som vil behandle slitte tupper kan du teste ut Wonder Hair Oil, som mykgjør håret med squalane, arganolje, avokadoolje og vitamin E.

Ønsker du en hårkur som gir masse pleie og hår som føles ut som du kommer rett fra frisøren er denne helt super! Perfect Hair Fill-Up har et høyt innhold av kollagen, cermaider og silkeprotein som gir dyp pleie til alle hårtyper. Resultatet er et mykt og frisk hår, og effekten av masken varer opp til syv dager.

La´dor stylingprodukter 

Sist men ikke minst: La´dor sine stylingprodukter! Hvis du er ute etter å eliminere frizz eller krusete hår bør du gå for Miracle Soothing Serum. Denne vil gjøre håret glattere og etterlate det mindre flokete. I tillegg bidrar det til å gjøre håret lettere å style slik du ønsker og danner en beskyttende barriere rundt hvert hårstrå. Har du tørt eller skadet hår er den et supert valg!

Miracle Volume Essence vil gi volum og definere krøller og tekstur, samtidig som den gir en myk og glansfull finish. Denne er også perfekt om du ønsker ekstra godt hold til frisyren, i tillegg til fukt og næring til håret. 

En liten oppsummering

Riktig hårpleie kan være litt vrient å velge ut. Hva håret ditt trenger vil nok variere med årstidene, hvor ofte det fargebehandles eller hvor mye varmeverktøy du bruker. Vi håper uansett denne guiden hjalp deg litt på veien! Det viktigste er å tenke over hva du vil at produktene dine skal gjøre for deg og så velge deretter. Du kan selvfølgelig også mikse de ulike seriene for å sette sammen en hårpleierutine som passer perfekt til deg og ditt hår!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *