Hårpleie for å behandle tynt hår og hårtap

Hårtap er utrolig vanlig, ikke bare blant menn men også blant kvinner. Enten det forekommer som et resultat av stress, hormonelt hårtap eller slitasje, kan det være frustrerende og resultere i et tynt og livløst hår. Heldigvis kommer man langt med å velge riktige hårprodukter, som tilfører næring til hodebunn og hårstrå.

Først og fremst kan riktig shampoo være med på å utgjøre stor forskjell for håret. De kan nemlig stimulere hårvekst ved å styrke hårstråene og motvirke at de brekker. Samtidig er det også gunstig å rense vekk produktrester som har bygget seg opp i hodebunnen, for at håret skal kunne vokse. Faktisk er det helt avgjørende med en sunn og balansert hodebunn, også for selve håret. Her er eksfolierende produkter særlig effektive, enten ved hjelp av kjemisk eller fysisk eksfoliering.

Håret blir gjerne tynnere dersom hårstråene brekker og blir flisete, og det er derfor lurt å se etter ingredienser som forebygger dette. For eksempel vil hydrolisert keratin og aminosyrer gjøre hårstråene sterkere. Samtidig er pleiende og fuktighetsgivende ingredienser som ulike oljer, glyserin og biotin gull verdt for å holde håret sunt.

Produkter for tykkere og sunnere hår

Hodebunnsskrubb

AROMATICA Rosemary Scalp Scrub brukes 2-3 ganger i uken før shampoo, og vil ved hjelp av saltkorn skrubbe vekk både døde hudceller og opphopning av produktrester. Ikke bare hjelper den til med å balansere hodebunnen slik at håret vokser, den hjelper også til med å behandle både kløe og flass.

Shampoo

LA’DOR Dermatical Hair-Loss Shampoo Thin Hair er spesielt utviklet for tynt hår som sliter med hårtap. Blant ingrediensene finner vi 20 typer styrkende aminosyrer, botaniske ekstrakter og niacinamide. Sammen jobber disse med å styrke hvert enkelt hårstrå og sørge for at huden i hodebunnen holder seg frisk.

En annen god shampoo for deg som ønsker tykkere hår, er AROMATICA B5+Biotin Fortifying Shampoo. Nøkkelingrediensene er biotin og panthenol, som tilfører dyptgående næring til hårsekker, hår og hodebunnshud.

Balsam

AROMATICA Rosemary Hair Thickening Conditioner er den perfekte balsam til å avslutte en styrkende hårpleierutine. Pleiende oljer etterlater håret mykere og mer slitesterkt, uten at det føles tungt!

Andre tips!

Dersom du sliter med hårtap og tynt hår, er det også et par andre tips som kan være nyttige å ha i bakhodet.

  • Det er lurt å unngå håroppsatser og frisyrer som strammer og drar i håret.
  • Forsøk gjerne også å begrense bruk av varmebehandlende verktøy som hårføner, rettetang eller krølltang. Varmebehandling sliter på håret og kan føre til splittede og skadde hårstrå over tid.
  • Om mulig bør også kjemisk behandling, som for eksempel bleking unngås, da dette kan splitte proteinmolekylene (keratinet) i hårstråene.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *