Hvordan ta vare på huden over hele kroppen?

Det er ikke bare huden i ansiktet som trenger pleie og omsorg for å holde seg sunn og myk. Hudutfordringer som tørrhet, akne og fine linjer kan for eksempel dukke opp på steder som ryggen, halsen, armer og ben. Derfor er det viktig med en god hudpleierutine som tar vare på hele kroppen! Vi gir deg 6 tips som kan implementeres daglig.

6 tips for daglig pleie av hele kroppen

1. Beskyttelse mot UV-stråler

En gyllen regel for å opprettholde sunn hud, er å ikke oppholde deg i solen uten å beskytte huden mot UV-stråler. Nå er sommeren her, og det er superviktig å huske å bruke godt med solfaktor på hud som skal eksponeres for solstråler.

Helsemyndighetene i Norge anbefaler å bruke en solkrem med minst faktor 30, men for optimal beskyttelse bør man bruke faktor 50. Dersom du skal eksponeres for sterk sol bør du også påføre et nytt lag innen den første timen. Påfør nye lag jevnlig utover dagen, spesielt hvis du bader, svetter eller vasker vekk kremen. Samtidig anbefales det å ta pauser fra solen når den er på sitt sterkeste; mellom klokken 12 og 15.

2. Mild kroppssåpe

Om du opplever at huden føles tørr eller kløende, spesielt etter dusjing, lønner det seg å velge en kroppssåpe som er mild mot huden. Velg også gjerne en såpe som inneholder skånsomme og pleiende oljer. For eksempel er SUISKIN Avobab Clean Soap et supert alternativ, den er nemlig rik på oljer fra blant annet avokado og oliven, og er så skånsom at hele familien kan bruke den!

3. Tørk huden skånsomt

Skyll hele kroppen grundig før du går ut av dusjen, for å fjerne alle spor av såperester. Tørk deretter huden raskt ved å klappe forsiktig med et håndkle, IKKE gni huden hardt eller aggressivt.

4. Fuktighet

Alle hudtyper trenger å tilføres fuktighet, også på kroppen, og dette bør gjøres etter hver dusj. Vann alene tørker nemlig ut huden, så for å unngå tørrhet og flassing er futkighetskrem din beste venn! Vi digger SNP Prep Cafferonic Body Lotion, som trekker raskt inn i huden uten å bli klissete og har en herlig duft av kaffe!

Om du har vært ute i solen eller opplever at huden er irritert, er avkjølende og beroligende aloe vera en helt super ingrediens. Den vil både fukte huden, lindre ubehag og gi reparerende pleie. AROMATICA Soothing Aloe Vera Gel inneholder hele 95% økologisk aloe vera, og er midt i blinken for å gi huden en hydreringsboost både om sommeren og resten av året!

5. Behandle hudproblemer

De aller fleste er raske til å behandle hudproblemer i ansiktet, enten det er snakk om kviser eller rynker. Likevel er det kanskje ikke like mange som tenker over at denne type problemer kan behandles på samme måte, på resten av kroppen.

Dersom du for eksempel opplever kviser, nupper eller hudormer på ryggen, er KLAVUU Green Pearlsation Tea Tree Care Body Spray en god match. Sprayflasken gjør produktet enkelt å påføre, og selve sprayen inneholder blant annet BHA-syre, tetreolje og algeekstrakter beroliger irritasjon og balanserer talgproduksjonen.

Aldringstegn kan også oppstå flere steder på kroppen, og halsen og bryster er for eksempel særlig utsatt for dannelse av fine linjer. FACE FACTORY Cell Liner jobber med å forbedre hudteksturen, øke elastisitet og hjelper aktive ingredienser å virke dypere ned i huden. Bruk den gjerne sammen med fuktighetsgivende produkter med aktive ingredienser!

6. Nok søvn og vann

Vårt siste tips er kanskje ikke så veldig revolusjonerende, men det gjør det ikke noe mindre viktig! Nok søvn (mellom 7 og 9 timer hver natt) og rikelig med vann, er viktig for at huden skal holde seg hydrert og at produksjonen av friske hudceller opprettholdes.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *