Hvordan tilpasse rutinen til høst og vinter!

Uansett hva slags hudtype man har, vil huden trenge ekstra med fuktighet i den tørre og kalde vinterluften. Ofte trenger hudpleierutinen litt modifikasjoner når kulden setter inn og de vanlige go-to produktene gir kanskje ikke nok fuktighet. Det betyr imidlertid ikke at man trenger å bytte ut absolutt alle produktene i rutinen. Ved å velge riktig toner, serum og fuktighetskrem er man langt på vei om man ønsker å booste hudens fuktighet. Her forslag til fuktbombe-sett bestående av 3 produkter for ulike hudtyper og utfordringer! Hvilke blir dine nye vinterfavoritter?

Tørr hud

Tørr hudtype mangler fuktighet i form av olje, og produserer mindre talg enn normal hud. Ofte kan huden føles stram og få en gusten tone. Spesielt om vinteren har tørr hud også en tendens til å bli mer sensitiv og flassete, og er avhengig av å tilføres rikelig med næring. Her gjelder det altså å se etter produkter som ikke bare gir godt med fuktighet, men se også gjerne etter styrkende vitaminer og oljer.

Toner: ASIS-TOBE Hyaluronic Essential Toner

Serum: IUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum

Fuktighetskrem: I’M FROM Rice Cream

Kombinasjonshud

Kombinasjonshud er den vanligste hudtypen, men også den vanskeligste å behandle fordi ulike områder i ansiktet har forskjellige behov. Det er for eksempel vanlig at huden produserer mer olje og har større porer i T-sonen, mens kinnene ofte likner normalhud. Har man kombinasjonshud vil man også kunne oppleve tørre områder om vinteren, så det er absolutt ingen grunn til å prøve å tørke ut huden selv om noen partier produserer mer talg. Se heller etter fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre, og tetre som balanserer talgproduksjonen. Fuktbombe-settet for kominasjonshud inneholder begge disse superingrediensene.

Toner: JUMISO Waterfull Hyaluronic Toner

Serum: IUNIK Tea Tree Relief Serum

Fuktighetskrem: SNP Prep Peptaronic Cream

Fet hud

Mange av de som har fet hudtype kvier seg for å tilføre huden fuktighet, i frykt for at den skal bli mer oljete. Men for å balansere oljeproduksjonen og unngå kviseutbrudd er det superviktig at huden får nok fuktighet. Hyaluronsyre er en ypperlig ingrediens også for deg med fet hudtype, fordi den hjelper til med å holde på fuktighet i form av vann og dermed balansere oljeproduksjonen. samtidig som det også er smart å velge produkter med beroligende ingredienser.

Toner: ACWELL Phyto Active Balancing Toner

Serum: BEAUDIANI Moist Fluid

Fuktighetskrem: ISNTREE Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream

Normal hud

Om du er så heldig å ha normal hud, oppleves huden generelt ganske jevn, balansert og glatt. Som regel opplever man ikke alt for mange hudutfordringer med denne hudtypen, men det vil likevel være behov for litt ekstra fuktighet på denne tiden av året. Med normalhud kan man som regel velge blant de aller fleste produkter, men milde og naturlige ingredienser vil være hensiktsmessige for å forebygge sensitivitet og tørre områder.

Toner: PYUNKANG YUL Essence Toner

Serum: JUMISO Super Soothing Cica & Aloe Serum

Fuktighetskrem: COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask

Akneutsatt hud

Hud som er utsatt for akneutbrudd har som regel en høyere oljeproduksjon, samtidig som den også ofte befinner seg i en sensitiv tilstand. Her er det derfor beroligende og pleiende ingredienser som gjelder, for eksempel roer centella asiatica (også kalt cica) effektiv ned inflammasjon. Den beroligende og lindrende trioen har derfor dette som en gjennomgående ingrediens.

Toner: COSRX Pure Fit Cica Toner

Serum: MULDREAM Vegan Green Mild CICA Ampoule

Fuktighetskrem: PURITO Sea Buckthorn Vital 70 Cream

Dehydrert hud

Dehydrert hud er en hudtilstand som kan ramme alle hudtyper, og betyr at huden mangler fuktighet i form av vann. Dette er spesielt vanlig å oppleve i vinterhalvåret, og kan resultere i hud som føles stram, kløende og irritert. Her er humektanter (ingredienser som trekker vannmolekyler ned i huden) midt i blinken, og hyaluronsyre er et godt valg. Det kan også være lurt å ha produkter som gir fuktighet i form av olje som siste steg i rutinen, for å lukke fuktigheten inne.

Toner: PURITO DermHA-3 Liquid

Serum: BLITHE Pressed Serum Velvet Yam

Fuktighetskrem: ACWELL Real Aqua Balancing Cream

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *