Hudpleieentusiasten Ida sine topp 5 SkinSecret-favoritter

Ida er en ekte hudpleieentusiast: det står til og med skrevet i Instagram-bioen hennes!

Fra å bare bruke sminkeservietter om kvelden til å nå ha en fullstendig rutine med flere steg, har hudpleie utviklet seg til å bli en ordentlig hobby. Ida kan derfor gjerne bruke ekstra lang tid på badet før hun legger seg. Da koser hun seg virkelig med hudpleierutinen.

«Jeg tror mye av grunnen til at jeg liker hudpleie er fordi jeg faktisk har kunnet se effekten en god rutine har»

Fra svekket til en sterk hudbarriere

Ida er 24 år gammel og har en tørr og sensitiv hud, noe hun alltid har hatt. Særlig blir huden påvirket av ytre faktorer som vær, årstid og klima. Dette gjør at huden fort blir rød og inflammert, sier hun. For fire år siden fikk hun påvist atopisk eksem hos hudlege. For det meste får hun eksem på hendene, men hun kan også tidvis kjenne det i ansiktet.

– Jeg må med andre ord være veldig forsiktig med hvilke produkter jeg bruker på huden! Fuktighetsgivende kremer og c-vitamin er mine beste venner om dagen, forteller Ida.

Da hun var yngre slet Ida aldri med en typisk akneutsatt tenåringshud, men huden ble fort irritert og tørr. Hun tror derfor at hun ofte brukte produkter som rett og slett var for sterke for hennes sensitive hud, noe som har gjort hudbarrieren svakere.

– Jeg liker å eksperimenter med hudpleie, men merker at jeg ikke kan bruke mye syrer og andre aktive ingredienser samtidig, sier Ida.

K-Beauty veteran

Ida hørte om koreansk hudpleie allerede for noen år siden via YouTube. Siden den gang har K-beauty eksplodert både internasjonalt og ikke minst i Norge, noe Ida synes er veldig gøy.

«Koreansk hudpleie er mye mer innovativt enn produkter jeg har prøvd tidligere. Det finnes et produkt for alle, det er utrolig bra!»

Spesielt liker hun filosofien bak koreansk hudpleie, det at rutinen skal være mer forebyggende enn behandlende. Hun lærte blant annet fort at det finnes mange ulike aktive ingredienser som hjelper de ulike hudutfordringene, men også viktigheten av solkrem. Å bruke solkrem året rundt og aktive ingredienser tidlig gir en sunnere hud på sikt. I vesten er det større fokus på å reparere allerede eksisterende skader på huden, sier Ida.

– Og så liker jeg at merkene ofte forklarer hva den aktive ingrediensen er, hvor høy prosent det er og hvordan den funker, sier hun videre.

Idas erfaring med koreansk hudpleie

Den største forskjellen har Ida sett i hudbarrieren hennes. Den har blitt mye sunnere med koreansk hudpleie. Med hud som fort blir irritert, tørr og i verste fall utvikler områder med sviende eksem, er det viktig å ta godt vare på den. Koreanske hudpleieprodukter har gjort at huden føles mer hydrert og smidig, samtidig som hudtonen og hudteksturen har blitt jevnere. Dette har gjort at Ida har gått over til å bruke lettere sminke, som for eksempel en BB-krem, fremfor å velge en fulldekkende foundation hver dag.

– Jeg merker at jeg nå investerer mye mer i å pleie huden enn å dekke den over slik jeg gjorde tidligere, avslutter Ida.

Idas favorittprodukter fra SkinSecret

1. Heimish All Clean Balm

«Etter å ha gått over til dobbelrensing klarer jeg ikke forstå hvordan jeg renset huden tidligere?! Konsistensen på oljerensen er helt fantastisk. Den går fra balm til olje med en gang man masserer den på huden. Den er skånsom, men fjerner likevel sminke på sekunder. Jeg har nettopp kjøpt min andre krukke og elsker den.»

2. I’m From Rice Toner

«Dette er et produkt som gir godt med fukt. Konsistensen er veldig lett og føles som vann, og jeg liker også at den har en del niacinamide i seg. Jeg føler dette produkter har hjulpet med å dempe rødhet i ansiktet. Jeg foretrekker å bruke toneren på kvelden etter rens, og påfører den med en bomullspad som jeg presser lett på huden. Toneren er i drøy i bruk, og et ekstra pluss er at flasken også ser lekker ut på badet. Det får meg til å føle meg eksklusiv – haha!»

3. COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid

«Siden jeg har sensitive hud eksfolierer jeg som regel bare 1 gang i uken for å unngå at huden blir rød og inflammert. Jeg liker denne syren da den har glykolsyre, en type AHA som hjelper med å fjerne døde hudceller samt øke cellefornyelsen for en jevnere hudtekstur. Jeg bruker denne etter rens på kveldstid, og for å unngå irritasjoner bruker jeg bare fuktighetskrem sammen med denne. Etter å ha brukt eksfolieringen merker jeg at huden får en fin glød, jeg liker også at den ikke irriterer huden min eller føles klissete. Vil så absolutt anbefale denne til de som vil begynne med kjemisk eksfoliering.»

4. COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask

«Honning skal være antibakteriell, og er en utrolig fin ingrediens å ha på huden. Jeg liker å bruke denne kremen på kvelden, og det har raskt blitt min foretrukne sovemaske. Huden føles utrolig myk og hydrert når man våkner om morgenen. Dersom jeg har fått en kvise eller flere urenheter merker jeg at kremen roer ned huden. Sovemasken kan også brukes som en dagkrem, noe jeg vil teste ut denne vinteren. Jeg har veldig lyst å teste ut flere produkter med honning i seg da det er en ingrediens jeg føler huden min liker godt.»

5. COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream

«For min tørre og sensitive hud er denne kremen perfekt nå når det nærmer seg vinter. Jeg har brukt Balancium Comfort Ceramide Cream mest som en nattkrem, men også litt på dagtid. Jeg merker at denne låser fuktigheten inn i huden slik at jeg ikke blir tørr i løpet av dagen. Det er en tykk krem, men er likevel lett å smøre på og føles ikke heavy. Jeg har også brukt denne på tørre hender om kvelden, noe som hjelper veldig!»

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *