Hudpleierutine for moden hud

Når vi blir eldre går cellefornyelsen i huden saktere. Dette gjør at huden kan miste glød, man blir lettere tørr og huden føles mindre fast. I tillegg til å bruke solfaktor daglig, har moden hud behov for ekstra mye fukt. Vi har derfor satt sammen en fuktighetsgivende rutine som passer for alle med moden hud. 

Hvorfor eldes huden?

I tillegg til at cellefornyelsen går saktere, vil også kollagenet vi har i huden brytes lettere ned med alderen. Huden vil derfor føles mindre fyldig, og aldringstegn som fine linjer og rynker blir gjerne mer synlig. Alle sin hud eldes med årene, men akkurat hvor raskt det skjer varierer fra person til person. Hudens aldring påvirkes blant annet av hvor mye du er utsatt for UV-stråling, røyking og miljøforurensing, men det er genene dine som avgjør mest. 

For å ta vare på huden når man blir eldre er det fint å fokusere på pleiende produkter som tilfører og låser inn fuktighet i huden.

Hudpleierutine for deg med moden hud

Renserutine: BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Revitalizing + Beauty Of Joseon Green Plum Refreshing Cleanser

En god dobbelrensrutine er et supert utgangspunkt for å ta vare på huden. Begynn gjerne med en oljerens som BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Revitalizing. Denne har en sorbeaktig konsistens og smelter bort alt av sminke, overflødig olje og rester av solkrem. I tillegg inneholder den resveratrol og Vitamin C og E som vil hjelpe til med å glatte ut rynker og roe ned rødheter. 

Videre bør man følge opp med en vannbasert rens. Nøkkelingrediensen i Beauty Of Joseon Green Plum Refreshing Cleanser er mungdbønneekstrakt, som sammen med plommevann, hjelper til med å fjerne døde hudceller og overskudd av olje. Rensen virker også beroligende på huden, og gir et godt grunnlag for at resten av rutinen vil trekke godt inn og få gjort jobben sin. 

Toner: ISNTREE Hyaluronic Acid Toner Plus

Siden moden hud ofte kan miste en del fukt, anbefaler vi å se etter ingrediensen hyaluronsyre. Denne binder fukt i huden, og gir en følelse av mer plump og fyldig hud. ISNTREE Hyaluronic Acid Toner Plus inneholder hele 50% hyaluronsyre og består av 5 ulike typer hyaluronsyre. Disse er en blanding av både høymolekylær og lavmolekylær hyaluronsyre, som bidrar til å fukte huden på et dypere plan. I toneren finner man også aloe vera, centella asiatica og kamille som er en god kombinasjon for å roe ned huden. 

Essens: COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Hvis du føler at huden har mistet gløden den en gang hadde, er COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence helt ypperlig å inkludere i rutinen din. Med 96% snegleslim både reparerer og reduserer den pigmentflekker i tillegg til å glatte ut rynker. Også er den kjent for å gi en duggfrisk glød til huden!

Øyekrem: ACWELL Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream

Siden huden rundt øynene er tynnere fra før, er dette gjerne det første stedet man opplever å få rynker og fine linjer. Hos noen er også den tynne huden rundt øynene mer sensitiv, og det er derfor fint å bruke en krem som er tilpasset området. ACWELL Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream inneholder lakrisekstrakt, lakrisvann og koffein som vil stramme opp fine linjer, gi fukt og et mer våkent blikk. 

Fuktighetskrem: Beauty Of Joseon Dynasty Cream

Fuktighetskrem er viktig for å lukke inn resten av rutinen og hjelpe huden med å holde på fuktigheten. Beauty Of Joseon Dynasty Cream er proppfull av gode og tradisjonelle ingredienser som risvann og ginseng som vil gi økt spenst til huden. Kremen jevner også ut hudtonen og gir en umiddelbar glød! På grunn av ingrediensene niacinamide og squalane balanserer den oljeproduksjonen og beskytter huden fra ytre påvirkning.

Solfaktor: Beauty Of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50+ PA++++

Til slutt er det viktigste steget i hudpleierutinen: solfaktor! Beauty Of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50+ inneholder beroligende risekstrakt og probiotiske ingredienser, som tilfører huden næring og hjelper til å styrke hudbarrieren. Denne legger seg ikke som et hvitt slør over huden, men gir et fint og glødende resultat. Et supert alternativ til moden hud som kanskje ikke ønsker en mattende solkrem!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *