Hudpleierutinen for deg med sensitiv aknehud

Det er lite som kan være like irriterende som konstante kviseutbrudd man ikke får kontroll over. Og legger du en sensitiv hudtilstand til i regnestykket blir frustrasjonen ofte stor. For mens akne som regel behandles med sterke aktive ingredienser, er det ikke alltid slik at huden vil tåle det. Vi har derfor satt sammen en enkel hudpleierutine med fokus på produkter som beroliger, fukter og behandler sensitiv og akneutsatt hud.

Oljerens: BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm

Det er en god grunn til at vi stadig nevner Banila sine oljerenser – de er bare så gode! Clean It Zero Cleansing Balm Purifying er spesielt utviklet for sensitiv hud. Bruk denne i kveldsrutinen din for å fjerne sminke, smuss og overflødig olje som kan tette porene og skape kviser. Med en sensitiv hudtype er det best å holde rensingen til et minimum, så hvis du ikke har veldig fet hud bør du droppe oljerensen om morgenen.

Vannbasert rens: COSRX Pure Fit Cica Cleanser

En ingrediens vi elsker å trekke frem for sensitiv hud er centella asiatica. Centella er en asiatisk medisinplante som inneholder betennelsesdempende og reparerende stoffer som f.eks. madecassoside og asiaticoside. Denne kremete (og parfymefrie!) ansiktsrensen har også en lav pH-verdi, noe som er utmerket for å ikke irritere huden ytterligere.

Eksfoliering: COSRX One Step Original Clear Pad

Også sensitive hudtyper bør eksfoliere huden regelmessig, særlig hvis du har tendens til å utvikle kviser. Vanligvis anbefaler vi en kjemisk eksfoliering med opp mot 4% BHA-syre, men for noen kan dette være for sterkt. Vi har derfor inkludert One Step Original Clear Pad, en toner/eksfolieringspad med 1% BHA som skånsomt eksfolierer og renser porene. Stryk først den ru siden over huden, snu paden og gå over en gang til med den glatte siden. Begynn med å bruke eksfolierien 1 gang i uken før du gradvis øker etter behov.

Toner/essens: I’M FROM Mugwort Essence

Mer naturlig enn denne essensen finner du ikke – den består nemlig av 100% ekstrakt fra burot (mugwort). Burot lindrer betent og irritert hud, samtidig som det naturlige innholdet av tannin virker positivt på store porer og en ubalansert oljeproduksjon. Mugwort Essence har “essens” i navnet, men fordi den har en lettvektig og vannete konsistens, liker vi å bruke den som en toner.

Serum: BY ECOM Pure Calming Ampoule

Dette serumet fra By Ecom er proppfull av anti-inflammatoriske ingredienser som centella asiatica, aloe vera, grønn te og tetre, i tillegg til fuktighetsgivende hyaluronsyre og styrkende ceramide. I tillegg inneholder Pure Calming Ampoule lakrisrotekstrakt og superingrediensen EGF som aktiverer cellefornyelsen og reduserer synligheten av kvisearr. Serumet er selvsagt fritt for kunstig duft og farge.

Fuktighetskrem: PYUNKANGYUL Moisture Cream

Denne herligheten fra Pyungkang Yul både beroliger irritert hud, samtidig som den sørger for en optimal fukt- og oljebalanse i huden. Moisture Cream virker avkjølende og trekker raskt inn i huden, noe som gjør den helt perfekt for sensitiv og akneutsatt hud. Bruk den som siste steg i hudpleierutinen morgen og kveld, og glem ikke solkrem på dagtid. Moisture Cream er parfymefri og også helt vegansk.

Pssst! Trenger du enda mer fukt?

Da anbefaler vi at du tilsetter et par dråper av AROMATICA Organic Rosehip Oil i fuktighetskremen din. Organic Rosehip Oil er en ansiktsolje med 100% nypeolje. Dette produktet har betennelsesdempende egenskaper og er full av gunstige ingrediener som Omega 3-6-9 og vitamin A, B, C, E og P. Vi elsker!

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *