Hva er essens og er det nødvendig?

Om du har fulgt oss siden begynnelsen har du sikkert allerede blitt godt kjent med den koreanske 10-stegsrutinen. Men om du nå klør deg i hodet og ikke forstår hva vi snakker om, kan du starte med å lese alt om den koreanske hudpleierutinen her! I dag skal vi ta for oss essensen, et steg med utallige fordeler, men ofte vanskelig å forstå viktigheten av.

Hva er essens?

Steg 5 Essens

Essensen er det essensielle steget i en koreansk hudpleierutine. Koreanske essenser inneholder cellefornyende ingredienser som fornyer huden din på en naturlig måte, som fører til jevnere, sunnere og mer spenstig hud. Essensen påføres etter rens og toner, direkte i håndflatene og på ansiktet. La essensen trekke godt inn før du går videre til neste steg i din hudpleierutine.

Er essens nødvendig?

Om du hadde spurt hvilken som helst koreansk kvinne hadde hun påpekt at essens er den “essensielle steget”, og at hun heller bruker essenser og serumer lagvis enn å fukte med tykke fuktighetskremer. En essens er det som gir de den klare porselenshuden de er kjent for, og en uimotståelig glød. Essensen fremskynder helbredelsesprosessen i huden og reduserer raskt synligheten av gamle og nye kvisearr og pigmentasjon.

Hva er forskjellen på essens og toner?

En essens og toner kan ligne i tekstur men har to ulike egenskaper og hensikter i en hudpleierutine. En toner er gjerne tynnere i konsistensen og inneholder ikke cellefornyende ingredienser. Den balanserer hudens pH-verdi og forbereder huden på at de neste stegene, som essensen, serumet og fuktighetskremen, skal trekke ordentlig inn.

Hva er forskjellen på essens og serum/ampull?

Dette er et ofte stilt spørsmål når man først starter med koreansk hudpleie, og svaret er ganske enkelt: Essens jobber med cellefornyelse i huden som fører til mer spenst, og klar og jevn hudtone, mens serum og ampull er mer konsentrert væske som jobber mot ulike typer hudutfordringer som rødhet, rynker, akne, dehydrert hud, osv. Sammen er disse to stegene en vinnende kombinasjon.

Hvem kan bruke essens?

Absolutt alle hudtyper vil ha stor glede av å bruke essens, men det er viktig å se sammenhengen mellom hudens behov og hvor aktiv essensen er. Om du sliter med veldig sensitiv aknehud kan en essens være altfor aktiv for deg, spesielt om du ikke er vant til å ha en hudpleierutine. Da er det lurt å heller venne huden til serum, og så introdusere den for essens etterhvert når huden har balansert seg og blitt vant til en hudpleierutine.

Våre essenser

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *