Hva gjør jeg hvis produktene klumper seg på huden?

Har du noen gang opplevd at produkter klumper seg sammen og nesten smuldrer av huden når du er ferdig med hudpleierutinen eller sminken din? Du er ikke den eneste. Det er utrolig frustrerende når produktene preller av huden, da den eneste måten å fikse problemet på er å begynne helt på nytt. Her er de vanligste feilene man gjør, og hvordan man kan unngå at det skjer.

Ingrediensene går ikke sammen

Har du en relativ stor hudpleierutine og du i tillegg bruker sminke er det en god sjanse for at de ulike produktene inneholder ingredienser som ikke alltid går like bra sammen. For eksempel bør du ikke bruke en oljebasert primer sammen med en vannbasert foundation og motsatt.

Et annet tips er å velge en solkrem som ikke er for tykk, da dette kan gjøre at sminken ikke setter seg like godt på huden. Hvis du bruker silikonbasert sminke kan det også være lurt å velge en solkrem som inneholder silikon, som for eksempel Madagascar Centella Hyalu-Cica Water Fit Sun Serum. Har du derimot vannbasert hudsminke bør du se etter en solkrem uten silikon, som for eksempel PURITO Daily Go-To Sunscreen.

Du bruker for mye av produktene

Ofte er det fristende å pøse på med alt av produkter fordi det føles godt. Likevel er det viktig å understreke at det også kan bli for mye av det gode! Hvis huden ikke greier å absorbere produktene og de bare blir liggende oppå hudoverflaten er det et tydelig tegn på at du rett og slett bruker litt for mye produkt.

Løsning: bruk ikke mer enn anbefalt mengde av produktene, og hvis du føler at huden ikke greier å absorbere alt bør du vurdere å kutte noe ned på rutinen. Klikk deg inn her for å se en enkel oversikt over hvor mye du bør bruke av hvert produkt!

Du gjør rutinen feil

Selv om det selvsagt er opp til deg selv hvordan du utfører din egen hudpleierutine er det noen forholdsregler du kan ta for å oppnå et bedre resultat. Som regel er det lurt å påføre produktene fra tynnest til tykkest, og bruk helst vannbaserte produkter, som serum, før de oljebaserte fuktighetskremene. Oljer og andre okklusive ingredienser lukker andre produkter inn i huden, og derfor vil ikke mer lettvektige ingredienser kunne trenge gjennom denne barrieren. Unngå også å gni huden, da risikerer du at produktene samler seg opp i klumper.

Løsning: Hvis du bruker fetere kremer eller ansiktsoljer, husk å bruke disse helt til slutt rutinen. Bruk gjerne lettere produkter hvis det er dagtid og du har planer om å påføre solkrem og sminke over. La fuktighetskremen trekke godt inn før du påfører solkrem, og vent med å sminke deg. Ikke gni på huden, fordel produktene rundt i ansiktet og bruk håndflatene til å presse de inn.

Du har ikke preppet huden godt nok

Det er nok flere som undervurderer viktigheten av en ordentlig renset hud. Hvis ansiktet ikke er fri for sminke, produktrester, skitt og smuss før du begynner rutinen din vil huden ikke kunne dra nytte av de resterende produktene. En dobbelrens tilpasset din hudtype, først med en oljerens og så med vannbasert rens, er noe av det beste du kan gjøre for huden din! I tillegg må du sørge for at du ikke påfører hudpleie på et lag med døde hudceller. Husk derfor også å eksfoliere regelmessig, 1-2 ganger i uken er nok.

Løsning: Bruk dobbelrens på kvelden for å gjøre huden helt ren, mens om morgenen er vannbasert rens vanligvis nok. Fjern døde hudceller regelmessig enten med en fysisk skrubb eller med syre som AHA og BHA.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *