Hva gjør jeg hvis produktene klumper seg på huden?

Har du noen gang opplevd at produkter klumper seg sammen og nesten smuldrer av huden når du er ferdig med hudpleierutinen eller sminken din? Du er ikke den eneste. Det er utrolig frustrerende når produktene preller av huden, da den eneste måten å fikse problemet på er å begynne helt på nytt. Her er de vanligste feilene man gjør, og hvordan man kan unngå at det skjer.

Ingrediensene går ikke sammen

Har du en relativ stor hudpleierutine og du i tillegg bruker sminke er det en god sjanse for at de ulike produktene inneholder ingredienser som ikke alltid går like bra sammen. For eksempel bør du ikke bruke en oljebasert primer sammen med en vannbasert foundation, men det finnes også ingredienser som er ment til å sitte på hudoverflaten uten at de absorberes. Eksempler på dette er mica (både den naturlige og den syntetiske varianten fluorphlogopite), talc og iron oxide. Et annet godt eksempel er silikon (ingredienser som slutter på “-cone”), som vanligvis er super i en fuktighetskrem til tørre hudtyper for å lukke inn og holde på fukten. Men hvis du i tillegg har serum, solkrem, sminkeprimer og foundation som også innholder silikon blir de bare liggende å gli mot hverandre, og da kan det fort bli kluss.

Løsning: bruker du sminke som inneholder av noen av de nevnte ingrediensene bør du vurdere om du skal holde hudpleierutinen din fri for f.eks. silikon. Prøv solkremene Purito Centella Green Level Safe Sun eller Purito Centella Green Level Unscented Sun, begge er lettvektige og trekker raskt inn i huden.

Du bruker for mye av produktene

Ofte er det fristende å pøse på med alt av produkter fordi det føles godt. Selv bruker jeg både 2-3 ganger mer fuktighetskrem på kveldstid enn det som er anbefalt, og jeg elsker å bruke store mengder av COSRX sin snegleslimessens. Likevel er det viktig å understreke at det også kan bli for mye av det gode! Hvis huden ikke greier å absorbere produktene og de bare blir liggende oppå hudoverflaten er det et tydelig tegn på at du rett og slett bruker litt for mye produkt.

Løsning: bruk ikke mer enn anbefalt mengde av produktene, og hvis du føler at huden ikke greier å absorbere alt bør du vurdere å kutte noe ned på rutinen.

Du gjør rutinen feil

Selv om det selvsagt er opp til deg selv hvordan du utfører din egen hudpleierutine er det noen forholdsregler du kan ta for å oppnå et bedre resultat. Som regel er det lurt å påføre produktene fra tynnest til tykkest, og bruk helst vannbaserte produkter, som serum, før de oljebaserte fuktighetskremene. Oljer og andre okklusive ingredienser lukker andre produkter inn i huden, og derfor vil ikke mer lettvektige ingredienser kunne trenge gjennom denne barrieren. Unngå også å gni huden, da risikerer du at produktene samler seg opp i klumper.

Løsning: Hvis du bruker fetere kremer eller ansiktsoljer, husk å bruke disse helt til slutt rutinen. Bruk gjerne lettere produkter hvis det er dagtid og du har planer om å påføre solkrem og sminke over. La fuktighetskremen trekke godt inn før du påfører solkrem, og vent med å sminke deg. Ikke gni på huden, fordel produktene rundt i ansiktet og bruk håndflatene til å presse de inn.

Du har ikke preppet huden godt nok

Det er nok flere som undervurderer viktigheten av en ordentlig renset hud. Hvis ansiktet ikke er fri for sminke, produktrester, skitt og smuss før du begynner rutinen din vil huden ikke kunne dra nytte av de resterende produktene. En dobbelrens tilpasset din hudtype, først med en oljerens og så med vannbasert rens, er noe av det beste du kan gjøre for huden din! I tillegg må du sørge for at du ikke påfører hudpleie på et lag med døde hudceller. Husk derfor også å eksfoliere regelmessig, 1-2 ganger i uken er nok.

Løsning: Bruk dobbelrens på kvelden for å gjøre huden helt ren, mens om morgenen er vannbasert rens vanligvis nok. Fjern døde hudceller regelmessig enten med en fysisk skrubb eller med syre som AHA og BHA.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *