Hvilken oljerens er den rette for deg?

Oljerens er det første steget i en dobbelrens, som er et av de viktigste stegene i koreansk hudpleie og går ut på at man renser huden med en oljebasert rens før man går over med en vannbasert rens. Mange er skeptiske til ordet olje i forbindelse med hudpleieprodukter, kanskje spesielt om man har fet eller oljete hudtype. Men dette er det absolutt ingen grunn til, for olje er noe av det aller beste vi kan bruke for å rense huden skikkelig. Olje trekker nemlig til seg olje, og når vi bruker en oljerens på huden vil denne hjelpe til med å trekke til seg og løse opp overflødig olje og talg fra porene. Det samme gjelder oljer i sminke og solkrem, og oljerenser fungerer derfor helt ypperlig som sminkefjerner.

Man kan velge mellom mange forskjellige typer oljerens og vi skiller hovedsaklig mellom balm som er fast ved romtemperatur og kommer i krukker, og flytende oljerenser. Det finnes ingen fasit på om den ene er bedre enn den andre, og hvilken som passer deg best er avhengig av hudtype og preferanser. Vi har laget en komplett guide til våre ulike oljerenser og slik at du kan finne den rette for deg!

Rensebalm

Banila-rensene

Oljebalmene tli Banila er høyt elsket ikke bare av våre kunder, men av hudpleie-interesserte over hele verden! Orginalen BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm passer til alle hudtyper, og passer perfekt for deg som er ny i oljerens-gamet. Dersom du har tørr hud anbefaler vi å prøve ut Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing, mens sensitiv hud som fort blir irritert vil ha glede av Clean It Zero Cleansing Balm Purifying. Clean It Zero Cleansing Balm Revitalizing virker anti-inflammatorisk og passer supert til fet hud som vil regulere oljeproduksjonen. Sliter du mye med kviser og hudormer vil Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying være et godt valg på grunn av sitt innhold av AHA-,BHA- og LHA-syre. Moden hud kan bruke alle variantene, men Clean It Zero Cleansing Balm Vita-Pumpkin er full av gunstige vitaminer og passer derfor ekstra godt!

Andre rensebalms

Vi er også fan av andre rensebalmer, som for eksempel den silkemyke AROMATICA Orange Cleansing Sherbet som passer godt til tørr og moden hud. Klassikeren Beauty Of Joseon Radiance Cleansing Balm passer til alle hudtyper som ønsker en jevnere hudtone og glattere hudtekstur. For deg som bor i byen er THANK YOU FARMER Pollufree Makeup Melting Cleansing Balm et supert alternativ! Den er nemlig spesielt utviklet for å fjerne støv fra luftforurensing som legger seg i porene, og dermed motvirke tidlige aldringstegn.

Flytende oljerens

Når det kommer til flytende oljerens har vi et bredt sortiment men ulike valgmuligheter. Bruker du for eksempel mye sminke men samtidig ønsker en skånsom oljerens er PURITO From Green Cleansing Oil midt i blinken med sin noe tykkere konsistens. IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil passer godt for deg med sensitiv hud, men konsistensen er mer lettvektig enn Purito sin. Om din hudutfordring er en svekket hudbarriere anbefaler vi å teste ut ACWELL pH Balancing Watery Cleansing Oil, som har en ideell pH-verdi og hjelper huden tilbake i balanse.

THANK YOU FARMER Pollufree Deep Cleansing Oil er perfekt dersom du plages med sorte og hvite hudormer. Den løser nemlig opp tette porer og beskytter mot luftforurensing akkurat slik som balmen i samme serie. En annen godbit for deg som trenger å jobbe med urenheter er SKINFOOD Black Sugar Cleansing Oil, som renser vekk alt av smuss fra porene og gir beroligende fuktighet.

For moden hud passer AROMATICA Natural Coconut Cleansing Oil godt, på grunn av sitt innhold av vitamin E. Dette er et fantastisk vitamin som holder huden spenstig, motvirker pigmentering og beskytter mot ytre stressfaktorer. Et annet godt alternativ er KLAVUU Pure Pearlsation Divine Pearl Cleansing Oil. Her er perleekstrakt nøkkelingrediensen, en superingrediens som er rik på mineraler, aminosyrer og antioksidanter – helt supre næringsstoffer for ungdommelig og frisk hud.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *