Hvordan behandle dehydrert aknehud?

Vi får mange henvendelser fra kunder som sliter med kviser og urenheter, men samtidig føler at huden er stram og skriker etter fukt. Vi forklarer i denne artikkelen hvordan du best kan behandle denne hudtilstanden.

Forskjellen på dehydrert og tørr hud

Den største forskjellen mellom dehydrert og tørr hud, er at tørr hud er en hudtype mens dehydrert hud er en hudtilstand, hvorav tørr hud mangler fett, mens dehydrert hud mangler fukt i form av vann. Har du en tørr hudtype har du synlig tørrhet og små porer, og så og si aldri noen urenheter eller kviser på grunn av lav talgproduksjon. Dehydrert hud er svært vanlig og altså en tilstand som kan oppstå uansett hudtype. Overhuden kjennes ubehagelig og stram, mens under kan den virke fet. Ofte skyldes dehydrert hud feil produkter eller ytre påvirkninger som kaldt vær eller for mye sol. Forsøk å finn årsaken før du finner produkter som hjelper huden tilbake i balanse.

Feil produkter kan føre til mer kviser

Dehydrert aknehud kan være en frustrerende hudtilstand. I forsøk på å tørke ut kvisene er det lett å overbehandle og bruke for aktive produkter i håp om at kvisene skal forsvinne, men i noen tilfeller kan dette faktisk gi motsatt effekt. Når huden blir strippet for fukt vil den kompensere for fuktighetstapet med å produsere mer talg. Derfor kan du oppleve å få mer kviser i stedet for at huden blir bedre. Hudbarrieren kan bli svekket av slik overbehandling som igjen gjør huden mer mottakelig for infeksjon.
Om du er usikker på om urenhetene oppstår på grunn fuktmangel, ta en pause fra disse produktene og se om huden vil balansere seg etter et par uker. Om ikke, så har du sannsynligvis en fetere hudtype som igjen har lettere for å få kviser. Ta gjerne kontakt med meg for personlig veiledning om du er usikker på din hudtype.

Behandling

I behandlingen av dehydrert akne hud er det noen ingredienser og type produkter du bør se etter. De bør være lettvektige, gi rikelig med fukt, og gjerne inneholde ingredienser som centella asiatica, propolisekstrakt og burot. Fuktgivende ingredienser som glycerin, hyalorunsyre, panthenol er alle ingredienser som skal få bukt med den dehydrerte følelsen.

Centella Asiatica er en svært effektiv ingrediens i behandling av dehydrert aknehud nettopp fordi den både har antibakterielle, sårhelende og fuktgivende egenskaper. COSRX Centella Blemish Ampoule er et lett serum som inneholder hele 85 % Centella Asiatica. Dette vil regulere talgproduksjonen og motvirke at nye kviser skal oppstå.

Det er også viktig med en mild eksfoliering som holder døde hudceller unna. COSRX One Step Moisture Up Pad er en mild måte å eksfoliere flere ganger i uken på. Disse inneholder både propolisekstrakt og hyaluronsyre. Fukt gjerne med en krem som inneholder mye panthenol, som TIA’M My Signature Panthenol Moist Cream til slutt. Panthenol opprettholder fukten i huden og vil hydrere i flere timer i stedet for å fordampe.

Skrevet av

SkinSecret logo

SkinSecret

SkinSecret tilbyr kvinner og menn de aller beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og vakker hud, og vårt mål er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *