Hvordan behandle overeksfoliert hud?

Det fort gjort å bli ivrig i sin hudpleierutine og eksfoliere mer enn nødvendig. Mange har opplevd å overeksfoliere huden sin, spesielt  de av oss som har ømfintlig hud fra før av.

Tegn på at du har overeksfoliert

Det finnes flere tegn på overeksfoliering, slik som rødhet, kløe og svie, tørrhet, stramhet, dehydrering og sensitivitet. I tillegg kan du få fetere hud enn vanlig som er et resultat av økt talgproduksjon som følge av at huden forsøker å kompensere for tap av fukt i huden. Det er også vanlig å få flere kviser og til og med flasse i ansiktet. Hvis du kjenner deg igjen i flere av disse symptomene har du mest sannsynlig overeksfoliert huden din. Så hva gjør du når uhellet først er ute?

Dropp eksfoliering

Det første du bør gjøre er å ta en lengre pause fra eksfoliering, gjerne i et par uker slik at huden har tid til å gjenopprette den naturlige balansen i huden. Det kan hende huden din føles sår og flassete og at du derfor vil føle trangen til å eksfoliere mer, men vårt beste tips er å unngå dette og heller la huden puste.

Behandle med serum

Bruk et mildt og naturlig serum som styrker din egen hudbarriere. Min favoritt er COSRX Propolis Light Ampoule, med hele 83% ren propolisekstrakt er dette luksusdråper på flaske. Et par dråper hver morgen og kveld vil styrke selv den mest sensitive hud.

Fukt mye og godt!

Et av våre beste tips etter at man har overeksfoliert huden er å fukte godt og mye. Legg heller et par tynne lag oppå hverandre enn å massere inn et tykt lag med fuktighetskrem. Vi anbefaler COSRX Honey Ceramide Cream med naturlige ceramider som bygger opp skadet og hud og reduserer rødhet.

Mask i vei!

Som alltid så anbefaler vi at du bruker masker så ofte du kan, enten du foretrekker sheetmasker eller wash-off masker. En sheetmaske vil roe ned huden, gi den masse fuktighet og pleie, og finner mange å velge mellom i vårt utvalg HER. En klar favoritt er I’M FROM Honey Mask!

Kort oppsummert

Det er veldig individuelt hvor mange ganger man skal eksfoliere huden, men vi anbefaler 1-2 ganger i uken og ikke mer. Hvis du har vært uheldig og eksfoliert for mye, finnes det håp. Ta en pause fra eksfolieringen, fokuser på å styrke hudbarrieren med pleiende serumer, kremer og masker som gjerne inneholder ingredienser som ceramider og propolis. Når huden din har stabilisert seg og fått styrken tilbake, kan du vurdere å eksfoliere mindre eller bytte til en mildere eksfolieringsmetode. Ønsker du å vite mer har vi skrevet en god artikkel om eksfoliering her.

Produkter nevnt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

2 svar til “Hvordan behandle overeksfoliert hud?

 • Line

  Hei! Jeg har nettopp bestilt honningmasken, men leser delte meninger om honning på huden. Noen hudterapeuter sier at honning tetter porer, stemmer Det? Og hva er det egentlig honningen gjør for huden som er så bra? Jeg har store porer og vil nødig ha større;) Håper dere kan svare meg:)

  Svar
  • SkinSecret

   Hei Line!
   Takk for at du spør om dette, det er mange som lurer på det samme som deg 🙂 Honning som man bruker i mat eller i teen bør ikke påføres direkte på huden pga, ikke nødvendigvis fordi den tilstopper porer, men fordi denne typen honning har blitt prosessert og dermed fått mange av sine gode egenskaper ødelagt, som da etterlater en tykk, søt og klissete masse som ikke lar huden puste. Når det gjelder I’m From Honey Mask så inneholder den 38,7% organisk uprosessert honning som med andre ingredienser i masken behandler huden på en helt annen måte enn butikk-honning. Den virker anti-bakteriell på kviser og akne, øker spensten i huden (anti-aging), roer ned rødheter, gir en boost med fuktighet som varer, og generelt øker fuktnivået i huden på sikt. Du vil ikke oppleve å få større porer eller tilstoppede porer av denne masken 🙂 Håper forklaringen besvarte spørsmålet ditt 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *