Ukens ingrediens: Bergamottolje

Ukens ingrediens stammer fra sitrusfrukten bergamott og har blitt brukt i skjønnhets- og velværeindustrien i mange år. I denne artikkelen deler vi dens gode egenskaper både i kostholdet og i hudpleie.

Historien

Bergamott stammer fra Bergamott-treet, som høstes i den italienske byen Bergamo, derav navnet. Frukten er noe søtere enn en vanlig sitron, og blir ofte kalt for “søt sitron”. Bergamottoljen blir utvunnet fra skallet på sitrusfrukten og finnes i hudpleie, parfymer og til og med i Earl Grey te.

Fordeler

Den aromatiske lukten til bergamottfrukten er hyppig brukt i massasje og aromaterapi på grunn av dens avslappende effekt. Duftpinner og duftlys med bergamottolje blir brukt til å forbedre søvnkvalitet og skape ro. Bergamott er også brukt i kosthold for å senke et høyt kolesterolnivå, så det finnes flere fordeler ved å bruke denne oljen, men hvordan fungerer den i hudpleie?

Bergamottolje i hudpleie

Bergamottolje vil passe til alle hudtyper, spesielt de som har fete partier i ansiktet, og for de som sliter med regelmessige urenheter. Bergamottoljen vil rense betente og røde områder, og sørge for at porene ikke tetter seg igjen. Hvis du ønsker å kvitte deg med disse hudutfordringene anbefaler vi en renserutine med produkter som inneholder bergamott. Start med vårt rensevann MAKE P:REM Safe Relief Cleansing Water på en myk bomullspad som ikke vil irritere huden for å vekk den tyngste sminken. Fortsett så med Low pH First Cleansing Milk Gel for få vekk restene av sminke og fortsett så med COSRX One Step Moisture Up Pad for å skånsomt eksfoliere og fukte huden. Denne lille rutinen kommer til å utgjøre en stor forskjell i huden din etter kort tid.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *